Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Η εθνική μας μοδίστρα-Η νομιμοφροσύνη στη κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκτησε dress code


@ai_Katerina
Το φαινόμενο δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε βέβαια πρωτότυπο. Εγκαινιάστηκε επί Τραμπ, όπου όλες οι κυρίες της… αυλής του πορτοκαλόχρου πλανητάρχη, ντύθηκαν και στολίστηκαν με τα ρούχα της Ιβάνκα Τραμπ, κάποιες δε από αυτές, όπως η Kellyanne Conway, προεδρική σύμβουλος,   πέραν της διαφήμισης ως… μοντέλα, παρότρυναν τους πολίτες από τηλεοράσεως να αγοράζουν τα ρούχα της εν λογω φίρμας. 
Αλίμονο δηλαδή που θα διέφευγε από τον τόπο που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα η απομίμηση κάθε Δεξιάς φαιδρότητας.  
Η – ατυχήσασα-υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κοπιάρει την Conway και ο «δημοσιογραφος» σε ρόλο κονφερασιε σχολιαζει.

Δυστυχώς, το εκλογικό κοινό της Νεας Δημοκρατίας δεν εκτίμησε δεόντως τις στυλιστικές και φιλικές συναναστροφές της κ. Ιωάννας Καλαντζάκου και έτσι οι –εθνικές- πλέον πουκαμίσες του συρμού της έμειναν αμανάτι...
Η κ. Μαρεβα Μητσοτάκη λοιπόν ντύνει και στολίζει με τις φορεσιές της, όλη την αυλή του νοτιοβαλκανικού κακέκτυπου του Ρόουαν Άτκινσον, Ηγέτη του… επιτελικού κράτους. 

Από τσολιαδάκια μέχρι καλαθούνες με ματόχαντρα και από νυφικά μέχρι ταγάρια. 
Από τις ταξιθέτριες της Λυρικής μέχρι τις φεγγαρόφωτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Από την αλήστου μνήμης εκπρόσωπο τύπου Μαρία Σπυρακη μέχρι τη κοπέλα σε ένα φούρνο που συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περιοδεία και ενθουσιάστηκε που την είχαν ντύσει με τη πουκαμίσα της Μαρέβας. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, ήρθε και έκατσε και η Επιτροπή  «Ελλάδα 2021» η οποία στοχεύει «στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους». 

Από τα νηπιαγωγεία  μέχρι τα νοσοκομεία, από την αστυνομία μέχρι το Πανεπιστήμιο, από τη Αρχαιολογική Υπηρεσία μέχρι τη Δικαιοσύνη ουδείς θα δικαιούται να έχει άλλη εικόνα και άλλο… εθνικό αφήγημα. Κι όποιος διανοηθεί να μην συμμετέχει στο... εθνικό αφήγημα, θα χαρακτηρίζεται στην καλύτερη ανθέλληνας(sic!)  και στη χειρότερη προδότης. 

Ε, μη μου πείτε τώρα ότι αυτό το εθνικό αφήγημα δεν πρέπει να το ντύσουμε κιόλας. 
Ποιο αφήγημα κυκλοφορεί… γυμνό? 

Εμπρός λοιπόν για τις νέες περιπέτειες της εθνικής μοδίστρας. 

Και ένα μόνο εύχομαι, να σεβαστεί τις… ευαισθησίες των Μενουμερώπηδων και να μην τις υποχρεώσει να ντυθούν καραγκούνες. Κάτι απλό και ευρωπαϊκό στυλ «Αμαλία» θα είναι σικάτο, βασιλικό με μια ευρωπαϊκή νότα… Ελπίζω δε να παραλείψει τη φούντα από το κομψό φέσι

Υ.Γ. Για τίποτα δεν έχω μετανιώσει περισσότερο από το ότι πέταξα το φοιτητικό μου ταγάρι. Μεγάλο μπαμ θα έκανε στις μέρες μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου