Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο εμετός του Πειραιά και το “έγκλημα” του Βόλου-Του Πολύφημου




Σε δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας καθρεφτίστηκε η σκατοψυχιά, το οπαδιλίκι, κι ένας εγκληματικός εκδικητικός μικροκομματισμός που έγραψε ιστορία.
Στον Πειραιά ο πραγματικός δήμαρχος Βαγγέλης Μαρινάκης διόρισε τον υπάλληλό του, Γιάννη Μώραλη, στη θέση του για να ξεκλέβει λίγο από το χρόνο που μοιράζει μεταξύ των καραβιών με σημαίες Λιβερίας και του Ολυμπιακού.
Τη βραδιά των εκλογών ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική η παρουσία των ούγκανων της θύρας 7 στο εκλογικό κέντρο του Μώραλη, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους για να πάρουν το πρωτάθλημα του δήμου υπό το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος».
 Είναι τα ίδια ούγκανα που μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κι όταν σε όλα σχεδόν τα γήπεδα της Ελλάδας σηκώνονταν αντιφασιστικά πανό, εκείνοι έκαναν σύνθημα το No Politica. Τελικά αυτό το No Politica εξελίχθηκε σε μια γαβροκαμπάνια από την οποία δε γλίτωσαν ούτε οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού – καλοί υπάλληλοι κι αυτοί.
Τελικά ο απολιτίκ οπαδισμός έπιασε, και ο Πειραιάς θα έχει για τα επόμενα πέντε χρόνια έναν δήμαρχο ο οποίος εξελέγη με το σύνθημα «ο Πειραιάς έχει καταντήσει σαν τον Παναθηναϊκό».
Ο Βόλος από την άλλη κρύβει μια ερμηνεία η οποία δεν προέκυψε μόνο από τους αριθμούς, αλλά κι από το έγκλημα που πιθανότατα διέπραξε το ΚΚΕ. Νέος δήμαρχος εξελέγη ο Αχιλλέας Μπέος· ένα υπόδικος, με κατηγορίες για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς (στήσιμο αγώνων, εκβιασμοί, προστασία), που έκανε μάλιστα και φυλακή και που στην πρώτη του μετεκλογική ομιλία υποσχέθηκε ότι θα εκδικηθεί όσους “κουλτουριάρηδες τραγουδιστές” τού την είπαν, και θα κάνει την πόλη μια απέραντη πίστα γεμάτη Πάολα και Παντελίδη.
Το “έγκλημα” του Βόλου έχει να κάνει με τη γραμμή του ΚΚΕ να μη στηρίξει κανέναν άλλον υποψήφιο εκτός των δικών του, ρίχνοντας λευκό και άκυρο στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η παρακάτω ανάλυση βασίζεται σε αριθμούς και συλλογισμούς. Τα συμπεράσματα δικά σας:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον Βόλο κινήθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα και τις δύο Κυριακές – στον πρώτο γύρο ψήφισε το 63,52% και στον δεύτερο το 63,41% (70.405 και 70.290).
Τα έγκυρα και τα άκυρα/λευκά παρουσίασαν χτυπητή αλλαγή από τη μια Κυριακή στην άλλη. Στον πρώτο γύρο τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 66.757 (94,82%) και στον δεύτερο γύρο 63.849 (90,84%). Καθαρή διαφορά 4% δηλαδή. Από αυτά, τα άκυρα αυξήθηκαν μεταξύ του Α’ και Β’ γύρου κατά 1,13% (2.474 στον Α’ και 3.263 στον Β’) και τα λευκά κατά 2,85% (1.174 στον Α’ και 3.178 στον Β’).
Ο υποψήφιος του ΚΚΕ στον Βόλο, Απόστολος Νάνος, έλαβε στον Α’ γύρο 5.589 ψήφους – 1.588 περισσότερους από τη διαφορά του Αχιλλέα Μπέου με τον υποψήφιο της αριστεράς, Μαργαρίτη Πατσιαντά, στον Β’ γύρο. Ο Μπέος έλαβε στις 25 Μαΐου 33.925 ψήφους και ο Πατσιαντάς 29.924.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ψηφοφόρος του ΚΚΕ δεν είναι δυνατόν να ρίξει ψήφο στον Μπέο, βλέποντας τα νούμερα Α’ και Β’ γύρου, αλλά και ακούγοντας τον σύντροφο Κουτσούμπα να καλεί για λευκό και άκυρο όλους τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, οι συνειρμοί δεν είναι άκυροι και το έγκλημα –ίσως- είναι προφανές. Ίσως κι όχι.
Αν όμως πραγματικά συνέβη κάτι τέτοιο, τότε θα πρόκειται για μια από τις πιο μαύρες σελίδες του κόμματος από το 1989 και μετά.
(Είναι πάρα πολλοί οι φίλοι του ΚΚΕ που δεν τους αρέσουν αυτά που γράφω για το κόμμα, ενώ αντίθετα θαυμάζουν ότι κάνει. Όσο κακό κι αν τους προκάλεσε η διάσπαση οφείλουν να γνωρίζουν πως όταν στηρίζουν δια της απουσίας τους Μπέους, τόσο πιο πολύ πέφτουν στα μάτια του κόσμου)


13 σχόλια:

  1. Το έγκλημα το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστήριξε τον υποψήφιο του ΚΚΕ στον Α' γύρο, αποσύρωντας το δικό του υποψήφιο!

    ΥΓ: Η παραπάνω θέση προκύπτει βάσει νεοαυριανίστικης-ΣΥΡΙΖΑίικης "λογικής" από ένα φίλο του ΚΚΕ...

    ΥΓ2: Στον Πειραιά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε γραμμή υπερψήφισης του Μιχαλολιάκου; Ήταν "λιγότερο κακός" από το Μώραλη; Έτσι δεν είναι;

    ΥΓ3: Δεν την ψήφισα τη Δούρου και μέχρι το λεπτό που μιλάμε δε με έχει διαψεύσει ότι είναι διαφορετική από το Σγουρό. Δυστυχώς για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς ο Συριζα δεν απέσυρε απο τον πρώτο γύρο όλους τους υποψήφιους του,για χάρη του ΚΚΕ!!.
    Ακόμα καλύτερα και το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχουν πουθενά άλλες παρατάξεις και υποψήφιοι,παρά μόνο του ΚΚΕ,κατά τα πρότυπα του πάλαι ποτέ ανύπαρκτου.Ετσι και τα ποσοστά του ΚΚΕ θα ήταν πεντακάθαρα και 100% στα 100%.
    Αν καταλάβαινες πως μεταξύ δυό φασιστών δεν επιλέγεις κανένα,γιατι απλά δεν υπάρχει καλύτερος φασίστας,δεν θα είσουν ΚΚες.
    Είσαι κατά το ήμισυ ειλικρινής στο ότι δεν ψήφισες την Δούρου,γιατί η άλλη μισή αλήθεια είναι πως ψήφισες δαγκωτό Σγουρό!.Το ίδιο που έκαναν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στον Βόλο,ψηφίζοντας μαζικά Μπέο,μην τυχόν και κερδίσει ο Συριζαίος.
    Δυστυχώς για το ΚΚΕ η Δούρου κέρδισε και έχασε ο Σγουρός.
    Δυστυχώς για το ΚΚΕ στις Σκουριές κέρδισε ο Μίχος και έχασε ο Πάχτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το πρώτο σκέλος. Ούτως ή άλλως, ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για να στηρίξει το σύστημα (βλέπε Ικαρία του 2010 όπου ήταν όλοι αντάμα εναντίον του ΚΚΕ... Και τα κατάφεραν!). Υπάρχουν τόσοι και τόσοι "άξιοι" να εφαρμόσουν αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε, η ισχύς εν τη ενώσει...

      (Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά στο πρώτο σχόλιο ειρωνεύομαι τις ΣΥΡΙΖΑίικες προγραφές απέναντι στο ΚΚΕ. Η ψήφος ούτε εκβιάζεται ούτε γίνεται αντικείμενο συναλλαγής. Πείστε τους, αν θέλετε όντως να σας ψηφίσουν. Εκτός αν το όλο κατηγορώ γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους...)

      - Και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές είχα ψηφίσει κατά τον ίδιο τρόπο: άκυρο. Ούτε το Σγουρό, ούτε τον Κικίλια.
      Και τότε το Σγουρό "ψήφιζα"; Ή μήπως τον "αντιμνημονιακό" Κικίλια;

      (Αλήθεια οι ΣΥΡΙΖΑίοι ποιόν είχαν ψηφίσει τότε; Το Σγουρό ή τον Κικίλια, οέο;)

      - Πάρε και κάτι για τον Μίχο νά'χεις κάτι να πορεύεσαι: http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2527.html

      Ο προηγούμενος

      ΥΓ: Αλήθεια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τους υποψηφίους του ΚΚΕ στους δήμους όπου δεν κατέβαζε υποψήφιο από τον Α' γύρο;
      Αλήθεια, γιατί στον Πειραία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε γραμμή υπερψήφισης του Μιχαλολιάκου εναντίον του φιλοχρυσαυγίτη μαφιόζου αφεντικτού του Μώραλη; Ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν "λιγότερο κακός" από τον Μαρινάκη;

      ΥΓ2: Δυστυχώς για το λαό της Αττικής δε βγήκε ο Παφίλης...

      Διαγραφή
  3. Το ''οέο''που γράφεις,προδίδει άνθρωπο που αρέσκεται στις ποδοσφαιρόφιλες φωνασκίες και τα χουλιγκάνικα συνθήματα.
    Παρ΄'ολα αυτά θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα,χωρίς να ελπίζω πως ο οπαδισμός σου είναι σε θέση να εννοήσει.Ο οπαδός παραμένει πάντα οπαδός.Και μάλιστα ο αφιονισμένος οπαδός,δεν έχει ελπίδα σωτηρίας.Απλά οι εξηγήσεις αφορούν όσους διαβάζουν τα σχόλια του σαιτ,και δεν έχουν μυαλό αμοιβάδας.
    Για τον Πειραιά,εξηγώ και στο πρώτο σχόλιο,αλλά φαίνεται πως δεν διαβάζεις τα σχόλια των άλλων,και σε ενδιαφέρει να ακούγεται μόνο η δική σου θέση.
    Μεταξύ ακροδεξιών,δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος.Είναι όλοι το ίδιο.Αν στην θέση του Μιχαλολιάκου ήταν ας πούμε ο Αδωνης,τι θα έλεγες?.Ψηφίστε Αδωνη Γεωργιάδη γιατί είναι λιγώτερο κακός απο τον Μώραλη?.Στον Βόλο αλλά και αλλού δεν υπήρχε τέτοιο δίλημμα,και όμως το ΚΚΕ,δεν ψήφισε τους Αριστερούς υποψήφιους δήμαρχους και στην ουσία χάρισε τους δήμους στους ακροδεξιούς και τα λαμόγια.Το ίδιο και στην Αθήνα που χάρισε τον Δήμο στον Καμίνη,και η εξομολόγησή σου για την στάση σου στις προηγούμενες εκλογές,δεν ενδιαφέρει κανέναν,και συγχωροχάρτια δεν δίδονται. Μόνο σταλινικά άρρωστα μυαλά μπορούν να συγκρίνουν τον Σακελλαρίδη με τον Μώραλη ή τον Μιχαλολιάκο,και τον Μπέο με το Τσιαμαντά του Συριζα. Κοινός νούς χρειάζεται,και σοβαρότητα.Που να τα βρεί ο αφιονισμένος οπαδός θα μου πείς,και μεγάλο το δίκιο σου.
    Ας πάμε τώρα στην περίπτωση του πρώτου γύρου και στο παράπονό σου γιατί ο Σύριζα δεν ψήφισε τους υποψήφιους του ΚΚΕ,αφού δεν υπήρχαν δικοί του.Δεν σού περνάει απο το μυαλό πως μπορεί να υπήρχαν άλλοι αριστεροί συνδυασμοί πιό αξιόλογοι απο τους κομματικούς σταλινικούς του ΚΚΕ?.Αιφνης της Ανταρσύα,και λοιπων ενωτικών ψηφοδελτίων.Γιατί δηλαδή να προτιμήσουν τους καθαρόαιμους κομματικούς του ΚΚΕ,που δεν είχαν καμμιά κοινωνική και αγωνιστική επιφάνεια, με δεδομένη κιόλας την στάση του ΚΚΕ πως στον δεύτερο δεν ψηφίζει κανένα άλλον?.Να τους ψηφίσουν δηλαδή γιατί είχαν ωραία μούτρα?. Εκλογές είχαμε και όχι καλλιστεία! Στον δεύτερο κρίσιμο γύρο όμως οι συνεπείς Αριστεροί ψήφισαν τους λιγοστούς υποψήφιους του ΚΚΕ,χωρίς παζάρια,χωρίς ανταλλάγματα,χωρίς αστερίσκους. Μόνο έτσι εκλέχτηκαν,γιατί χωρίς την ψήφο των Αριστερών και του Συριζα,οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν είχαν ουδεμία ελπίδα εκλογής και θα πήγαιναν για βρούβες!.Δεν γίνεται να θέλεις τα δικά σου δικά σου και επιπλέον και των άλλων δικά σου.Κι εδώ κοινός νούς και πολιτική σοβαρότητα χρειάζεται.
    Οι αφιονισμένοι οπαδοί ως γνωστόν δεν διαθέτουν,και πάμε παρακάτω.
    Τέλος για την πικρία σου σχετικά με την νίκη Μίχου και την απώλεια Πάχτα,σε αντιδιαστολή με την μπαρούφα που παρουσιάζεις,αντιπαραθέτω το ποσοστό του ΚΚΕ στον δήμο Αριστοτέλη. Πήρε 1.98%,και οι φίλοι να αποσύρονται.Φτύσιμο κανονικό,απο τον αγωνιζόμενο λαό στο κόμμα υποστηριχτή του Πάχτα και του Μπόμπολα.
    Ευτυχώς για τον αγωνιζόμενο λαό των Σκουριών,δεν βγήκε ο Πάχτας.
    Ευτυχώς για τον λαό της Αττικής δεν βγήκε ο Σγουρός.
    Υ.Γ.Την ειρωνία είναι καλό να την φυλάξεις για τα μεγαλοκάναλα,τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους πολιτευτάδες ΝΔΠΑΣΟΚ που κανακεύουν και υμνούν συνεχώς το κώμα του λαού.Εκει σε θέλω,και όχι εδώ.Γιατί αν είναι να το ρίξουμε στην ειρωνία,είσαι χαμένος απο χέρι! Καθώς για αντιλαικές πολιτικές δεν μπορούν να ομιλούν οι χασάπηδες των εργατικών δικαιωμάτων στην ''τυποεκδοτική'' στον Ριζοσπάστη στον 902,και αλλαχού όπου διαθέτει καπιταλιστικές επιχειρήσεις το ΚΚΕ,καθότι δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.Η ένωση του ΚΚΕ με την ισχύ του συστήματος,δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την λαική οργή.Και το σύστημα έχασε,και το ΚΚΕ στραπατσαρίστηκε χάνοντας 2% περίπου απο το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών.
    Και τα χειρότερα για το ΚΚΕ,είναι μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι άλλο που αφορά την μη υποστήριξη του Συριζα στους υποψήφιους του ΚΚΕ στο πρώτο γύρο.
    Εκτός απο αυτά που γράφω, στην κατάληξη γιατί να τους υποστηρίξει ο Συριζα στον πρώτο γύρο?
    Για να φάνε φτύσιμο απο το ΚΚΕ και στον πρώτο γύρο,όπως συνέβη και για τον δεύτερο?Δεν αρκεί το φτύσιμο του δεύτερου,έπρεπε να υποστούν και του πρώτου?.
    Φτύσιμο ντούμπλεξ δηλαδή.Γιατί όπου Αριστεροί δήλωσαν στήριξη στο ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο,έπεσε φτύσιμο απο τα σταλινικά απολιθώματα,λες και τους σκότωσαν την μάνα και τον πατέρα!!
    Στην Πάτρα ακόμα μαζεύσουν τα σάλια του Πελετίδη!
    Συνέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Το ότι διέγνωσες το χουλιγκάνο που κρύβω μέσα μου (και ενίοτε βγάζω και έξω μου) ήταν η πιο επιτυχημένη πολιτική ανάλυση από όσα γράφεις...

      - Εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάτε για τον "λιγότερο κακό". Εγώ βλέπω πολιτικές/προγράμματα και στρατηγικές συγκλίσεις. Τα πρόσωπα τα θεωρώ δευτερεύοντα.

      - Όταν γράφεις "Αριστερούς υποψηφίους δημάρχους", εννοείς αριστερά όπως μπαίνουμε ή αριστερά όπως βγαίνουμε;
      http://meikopoulos.gr/?p=1754
      "Στον Δήμο Βόλου, το εκλογικό σώμα εκφράστηκε υπέρ του κ. Αχιλλέα Μπέου. Αν και διαφώνησα πολιτικά με την υποψηφιότητά του, την επίθεσή του σε ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης και την αντιμετώπιση της πολιτικής με επιχειρηματικούς όρους, σέβομαι την λαϊκή ετυμηγορία και από την θέση μου ως βουλευτής της Μαγνησίας θα συνεργαστώ με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης."

      - Δεν έχω κανένα κόμπλεξ να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αν δω ότι η Δούρου διαψεύδει την εκτίμησή μου, το 2019 θα έχει και τη δική μου ψήφο.

      - Δεν έχω παράπονο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε γραμμή για τους υποψηφίους του ΚΚΕ στον Α' γύρο. Ήταν αναμενόμενο. Απλώς, αυτό το γεγονός αποδεικνύει την υποκρισία των δηλώσεων στήριξης του Β' γύρου.
      (Στο δήμο από όπου κατάγομαι, αλλά δεν ψηφίζω, υπήρχε ένας "ανεξάρτητος"-ΠΑΣΟΚος -ο νυν δήμαρχος-, μία "ανεξάρτητη" ΠΑΣΟΚα -η τέως αντιδήμαρχος- και ένας του ΚΚΕ. Ο ΚΚΕς πήρε 5%, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ήταν 28,5% και του ΚΚΕ 7%. Βέβαια την Α' Κυριακή είχαν ψηφίσει 6.500 και τη Β' Κυριακή 9.000, αφού πρόκειται για επαρχιακό δήμο. Δεν ξέρω αν θεωρείτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ "αριστερούς", αλλά εμείς στο χωριό μου δεν τους θεωρούμε πλέον...)

      - Θύμισέ μας να σας χρωστάμε χάρη που δεν ψηφίσατε (ως κόμμα) τους υποψηφίους που στήριζαν η ΝΔ και η ΧΑ...

      - Περίμενε λίγο για τον Μίχο... Μη βιάζεσαι. Αυτά τα λέει τώρα στην Αυγή. Φαντάσου τί έχει να κάνει!
      (Αν είχες υπόψιν σου τί γαμωσταυρίδια έριξα στους δημότες του δήμου Αριστοτέλη το Νοέμβριο του 2010 -πριν μάθω για την μπίζνα με τα μεταλλεία- που εξέλεξαν τον Πάχτα, δε θα μου έγραφες αυτές τις πίπες.)

      ΥΓ: Το ξέρω ότι ο μοναδικός εχθρός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ (είναι περιττά τα "επιχειρήματα" που αντιγράφεις από τους νεοναζί). Δε χρειάζεται να μου το υπενθυμίζεις.
      Πάντως εγώ, ως ψηφοφόρος του ΚΚΕ, σου υπόσχομαι να μην αφήσω σε χλωρό κλαρί όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τολμήσει να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική που εξήγγειλε ο πρόεδρός σας στο ΣΕΒ (χαδάκια στους βιομηχάνους και ο λογαριασμός στους εργαζομένους). Και αυτό είναι δέσμευση, όπως λέγανε και κάποιοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚοι στα πρόβατα που τους ακολουθούσαν.
      Αρκετά έχει συκοφαντήσει την Αριστερά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (προσδιόρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως "Αριστερά" και ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική). Δε χρειάζεται άλλο.

      ΥΓ2: Το φτύσιμο για τον ανθυποψήφιο του Πελετίδη στην Πάτρα που κατέβαινε με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι ακριβώς του χρειαζόταν (για αυτά που διέδιδε τις προηγούμενες μέρες).
      Ο Πελετίδης δεν απευθύνθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν συμφέρον να εκλέξουν τη ΛΑ.ΣΥ. απέναντι στον υποστηριζόμενο από ΝΔ (και ΧΑ).

      Διαγραφή
  5. Πάμε απο την αρχή.
    Το ''μικρότερο κακό'',είναι εφεύρημα όσων προσπαθούν να αποφύγουν ευθύνες και καθήκοντα.Υπάρχει το απόλυτο κακό,αυτό που η κοινωνία βιώνει σήμερα,και που το ΚΚΕ έχει συνταχθεί μαζί του.Μόνο η ζωή και η πολιτική αντικειμενικά,βάζουν διλήμματα και όχι οι άνθρωποι.Σε αυτά τα διλήμματα που αφορούν την ΖΩΗ,ο καθένας παίρνει θέση,αποφασίζει και κρίνεται για τις επιλογές του.
    Αν στην πορεία της ανθρωπότητας,το τετράποδο που κατέβηκε απο τα δέντρα,έβλεπε παντού ''μικρότερα κακά'',θα παρέμενε τετράποδο και θα τρεφόταν με βελανίδια.
    Τα πρόσωπα παίζουν οπωσδήποτε τον ρόλο τους.Αλλά συνιστά υποκρισία να μιλάει ένα κόμμα,πως τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία,όταν το ίδιο έκανε εικονίσματα κάποιους γραμματείς και ηγέτες,εντός και εκτός της χώρας,και κράτησε μια γενική γραμματέα 22 ολόκληρα χρόνια,έτοιμη να σαπίσει.
    Εννοώ και όπως μπαίνουμε Αριστερά και όπως βγαίνουμε,Αριστερά.Εσύ όταν λές κομμουνιστής,εννοείς τους κομμουνιστές του ''υπαρκτού'',τους κομμουνιστές της σημερινής Κίνας,τους κομμουνιστές του Βιετνάμ,τους κομμουνιστές του σημερινού ΚΚΕ με τις επιχειρήσεις και τα νταραβέρια με τις οffshorς,τον Κουτσούμπα και την Κανέλλη? Ελπίζω σε όλους αυτούς να μην συμπεριλαμβάνεις τον Αρη.Αυτός είναι ''μιζέριας'' και ''ούτε νερό ούτε ψωμί'' Διευκρίνησε το,γιατί υπάρχουν λογιών λογιών κομμουνιστές,και οι κομμουνιστές-μαιμού,κάνουν μπάμ απο χιλιόμετρα μακριά.
    Η εκτίμησή σου για την Δούρου,ελάχιστα ενδιαφέρει.Αλλά και να διαψεύσει τις προσδοκίες σου,δεν πρόκειται ποτέ να την ψηφίσεις.Εκτός και μέχρι τότε αλλάξει ηγεσία το ΚΚΕ,και ίσως και μυαλά.
    Σε πόσα τέρμινα? Αγνωστο,αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα ηγεσία που θα προκύψει θα κατηγορήσει την παλιά,όπως έχουν κάνει όλες απο το 1917 μέχρι τώρα,και παλιά μου τέχνη κόσκινο.
    Στην δήλωση τώρα του βουλευτή του Συριζα που παραθέτεις για το αποτέλεσμα στον Βόλο,και που νόμισες πως έβγαλες λαυράκι.
    Τι ήθελες να πεί ο βουλευτής?Πως δεν σέβεται την λαική ετυμηγορία?Πως περιφρονεί την ψήφων των πολιτών,ανεξάρτητα αν δεν είναι αυτή που ήθελε?Περίεργη αντίληψη έχεις για την λαική βούληση.
    Η Αριστερά δεν είναι σταλινικό υποπροιόν να ζητά απο τον λαό να διορθώνει τις ψήφους του.
    Και που είναι το κακό,όταν ζητάει ο βουλευτής να συνεργαστεί με τον δήμαρχο για τα προβλήματα της πόλης?Κι εδώ τι ήθελες να πεί ο βουλευτής?Πως επειδή δεν μου αρέσει ο Μπέος,δεν συνεργάζομαι?
    Μόνο άρρωστα μυαλά μπορούν να σκέφτονται έτσι.Αντί να κοιταχθείς στον καθρέπτη για την επιλογή του ΚΚΕ και στον Βόλο,ζητάς και τα ρέστα απο πάνω.Σαν αληθινός σταλινικός!.
    Δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως στον δήμο που ψηφίζεις το ΚΚΕ πήρε 5%. Δεν σε προβληματίζει το γεγονός,πως στις Σκουριές το ΚΚΕ πήρε 1.98% .Δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως πρίν μερικά χρόνια το ΚΚΕ είχε τους μισούς δήμους στην Αττική και αρκετούς απο τους μεγάλους της χώρας,ενώ τώρα μόνο 4 και με το ζόρι και αυτούς με την βοήθεια όλης της Αριστεράς.Σε προβληματίζει μόνο επειδή οι κάτοικοι προτίμησαν τον πασόκο.Πάντως τους πασόκους λιβάνιζε για χρόνια ο Χαρίλαος και το ΚΚΕ.Μην απορείς λοιπόν που οι κάτοικοι προτιμούν τον πασόκο.
    Μην βιάζεσαι να ζωστείς τ'άρματα,και μην υπόσχεσαι τίποτα,γιατί θα σπάσεις τα μούτρα σου.
    Και για να έχουμε καλό ρώτημα,ποιός νομίζεις πως είσαι εσύ που απειλείς?Αν έχεις ούγκανα να απειλήσεις αυτούς που καταστρέφουν τον λαό,αλλά εκεί δεν σε παίρνει και κάνεις την κότα. Δεν έχεις γιαυτό τέσσερα χρόνια λούφα και παραλλαγή,και πλακάκια με το σύστημα που σας θρέφει.
    Η ηγεσία του Συριζα έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί,απο το να δίνει σημασία στο ΚΚΕ,και ποιός είναι εχθρός του άλλου το ξέρουν καλύτερα απο σένα οι μεγαλοεργολάβοι-μεγαλοκαναλάρχες που το υμνούν και το κανακεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ο Τσίπρας ζήτησε απο την Πάτρα να ψηφιστεί ο Πελετίδης,δεν παζάρεψε και δεν έκανε συναλλαγές με κανέναν.Τα παζάρια δεν γίνονται δημόσια και παρουσία 15 χιλιάδων λαού σε πλατείες.Γίνονται πίσω αποπ κλειστές πόρτες,όπως π.Χ.όταν ξεπουλάς δημόσια περιουσία σε οffshore.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πού είσαι παιδί.
    Αν συμμεριστούμε την θεωρία σου περί ''μικρότερου κακού'',τότε και οι Πατρινοί επέλεξαν το μικρότερο κακό.Πληροφορίες απο την Πάτρα πού αναφέρουν πως το ΚΚΕ,σκέφτεται σοβαρά να διαγράψει όλους του κατοίκους της πόλης που ψήφισαν Πελετίδη σαν οπορτουνιστές,δεν ελέγχονται σαν ανακριβείς.
    Οι Πατρινοί όμως δεν είδαν τον Πελετίδη σαν ''μικρότερο κακό'',γιατί είπαμε πως κάτι τέτοιο είναι εφεύρημα.
    Σαν αναγκαίο κακό,ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Π.χ. εγώ τη Δούρου την καταψήφισα. Όπως ακριβώς καταψήφισα το Σγουρό. Και αναλαμβάνω 100% την πολιτική ευθύνη της καταψήφισης.
      Εσείς συγκρίνετε τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μπέο, το Σγουρό, τον Καμίνη και άλλους. Όχι εμείς που τους καταψηφίσαμε όλους τους παραπάνω.

      2) Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία δεν είναι το "απόλυτο κακό". Είναι μεγάλο κακό αλλά από το "απόλυτο" απέχει πολύ. (Ρώτα και κάνα γέρο που πέρασε κατοχή).
      Το ότι τα ΣΥΡΙΖΟπληκτα είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ενώ οι λοιποί είμαστε εκτός κοινωνίας με ξεπερνά. Έλεος με αυτές τις βλακείες.

      3) Σε ένα κόμμα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών του έχει διαγραφεί ή αποκαθηλωθεί, νομίζεις ότι υπάρχει προσωπολατρία;
      (Εν αντιθέσει με τον Τσίπρα, το Βενιζέλο, το Σαμαρά και λοιπούς, η Παπαρήγα κρινόταν κάθε μέρα και κάθε λεπτό από την Κεντρική Επιτροπή. Αν δεν τους έκανε, θα την είχαν αλλάξει την επόμενη στιγμή.)

      4) Εγώ δεν έγραψα πουθενά κομμουνιστής. Παρόλ'αυτά, η Κανέλλη δεν έχει δηλώσει κομμουνίστρια και ο Κουτσούμπας θα κριθεί. Και τον Φαράκο για κομμουνιστή τον ξέραμε... Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
      (- Περίεργη αίσθηση του χώρου έχεις... Μάθε λίγο φυσική και συστήματα αναφοράς, μήπως συνεννοηθούμε.
      - Εσύ είναι ο τιμητής της μνήμης του Άρη; Εκεί που κρεμούσε ο Άρης τ'άρματα, εσύ κρεμάς τα νταούλια.)

      5) Δεν είμαι μέλος για να παίρνω γραμμή από το Κόμμα. Αν ήταν η Κούνεβα υποψήφια, ίσως και να είχα κάποιο δίλημμα.

      6) Η προαναγγελία της συνεργασίας με τον Μπέο είναι δήλωση σεβασμού της "λαϊκής ετυμηγορίας";
      Και αν με ρωτάς, όχι, δε σέβομαι την επιλογή του λαού του Βόλου. Στην πρώτη προσπάθεια του Μπέου να εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική οφείλει κάθε εργαζόμενος να του κάνει τη δημαρχία κόλαση.

      7) Σωστά. Εσείς οι "Αριστεροί" (όπως μπαίνετε και όπως βγαίνετε), σέβεστε τους ψηφοφόρους των νεοναζί και ενίοτε τους χαϊδεύετε.
      Εμείς, οι "σταλινικοί", δεν τους σεβόμαστε και τους ζητάμε να διορθώσουν την ψήφο τους προς όφελός των συμφερόντων τους.

      8) Το κακό είναι ότι ενώ μπορείτε να συνεργαζεστε με ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, εγκαλείτε εμάς, τους "σταλινικούς", γιατί μιλήσαμε για στρατηγικές συγκλίσεις απορρίπτοντας και τους 2 υποψηφίους.

      9) Αν ήμουν στη θέση του βουλευτή σας, θα δήλωνα ότι θα βρεθώ απέναντι στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο Μπέος.

      10) Στο δήμο όπου ψηφίζω, το ΚΚΕ πήρε 53% στο Β' γύρο. Στο δήμο απ'όπου κατάγομαι πήρε 5% στον Α' γύρο. Και ναι με προβληματίζει η βλακεία αυτών που ψηφίζουν βάσει συγγενικών δεσμών και μάλιστα "ανεξάρτητους"(ΠΑΣΟΚους).

      Διαγραφή
    2. 11) Για τις Σκουριές, θα έπρεπε να προβληματιστούν οι κάτοικοι-ψηφοφόροι με τις επιλογές που κάνουν. Το 2010 Πάχτα, το 2014 Μίχο (με τις γνωστές μετεκλογικές δηλώσεις). Εγώ, ευτυχώς, δε μένω στις Σκουριές.

      12) Όταν στο δήμο που ψηφίζω έχω δει μέτωπο ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ (με τη στήριξη της ΝΔ στο Β' γύρο) για να μην ψηφιστεί ο υποψήφιος του ΚΚΕ, γιατί να προβληματιστώ; Πλέον δε μου κάνει τίποτα εντύπωση.
      Ένας είναι ο εχθρός για το αστικό πολιτικό σύστημα.

      13) Αυτά τα "περί βοήθειας της Αριστεράς" (όπως βγαίνουμε και όπως μπαίνουμε) μην τα λες παραέξω, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
      (Ο ΣΥΡΙΖΑ ποιανού τη "βοήθεια" είχε για να εκλέξει τους δημάρχους που εξέλεξε, αφού εμείς τον σαμποτάραμε; Των "παραπλανημένων ψηφοφόρων";)

      14) Άσε το Χαρίλαο... Γιατί θα σου επαναλάβω, κατ'αναλογία, την παροιμία με τον Άρη!

      15) Όταν γράφεις ότι "θα σπάσω τα μούτρα μου", εννοείς ότι βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΑΤ ή τους "παραπλανημένους ψηφοφόρους" να μου σπάσουν τα μούτρα;
      Εγώ είμαι ένας από αυτούς που είμαι ανελλιπώς εκεί που θα έπρεπε να είναι η Αριστερά (όπως μπαίνουμε): στο δρόμο.
      (Δεν έχω "ούγκανα"... Τα "ούγκανα" μετά από μια εβδομαδιαία "παραπλάνηση" και περιπλάνηση κατέληξαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ούμπαλα έχω!)

      16) Τα είδαμε τα "σοβαρότερα θέματα" με τα οποία ασχολείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αγκαλίτσες με το ΣΕΒ και παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο...

      17) Κατ'αρχάς, ο Τσίπρας 15.000 λαό δεν είχε ούτε στην Αθήνα. Δεύτερον, ξέρει ότι το ΚΚΕ δεν παζαρεύει. Γι'αυτό τα παζάρια τα κάνει με τους ομοίους του (για διορισμό Επιτρόπου, διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας κτλ.).

      18) Τί να σου πω για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε offshore... Εσείς ξέρετε καλύτερα. Θα έχει κάνει το "κουμάντο" της η Δούρου για το ξεπούλημα των φιλέτων της Αττικής, όπως ακριβώς συναίνεσε στην καταπάτηση του Άλσους της Ν. Φιλαδελφείας από το Μελισσανίδη.
      (Όταν μας εξηγήσει ο ΔΟΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ποιόν τρόπο η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ ήταν "δημόσια", θα σου απαντήσω πιο σοβαρά...)

      19) Οι Πατρινοί έκαναν την ΑΡΙΣΤΗ επιλογή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το "μικρότερο κακό"...
      (Το 63% των Πατρινών που εξέλεξαν τον Πελετίδη, δεν είναι μέλη του ΚΚΕ. Άνθρωποι με περισσότερο μυαλό από το μέσο ψηφοφόρο είναι.)

      Διαγραφή
  8. Εξήγησα απο την αρχή πως τα σχόλια τα διαβάζουν και άλλοι.Και νομίζω πως κρίνουν.
    Σκοπός της κουβέντας,αυτός είναι.
    Μάλλον το 63%που ψήφισαν τώρα τον Πελετίδη,στις προηγούμενες 3 εκλογικές αναμετρήσεις που ο Πελετίδης ήταν πάλι υποψήφιος,δεν ήταν άνθρωποι με περισσότερο μυαλό και μόλις εφέτος ξεπέρασαν το μυαλό του μέσου ψηφοφόρου.
    Κάποια επιφοίτηση αγίου πνεύματος θα μεσολάβησε ή μόνο όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ,έχουν περισσότερο μυαλό.Λαμπρά.Στην υπόλοιπη χώρα που οι υποψήφιοι του ΚΚΕ πάτωσαν,οι ψηφοφόροι δεν ξεπερνούν τον μέσο ψηφοφόρο.Και πάλι λαμπρά,και κοίτα να δείς που η Πάτρα κρατάει τα πρωτεία σε μυαλά.
    Οι κατηγορίες για όλο αυτόν τον κόσμο που τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζε σωρηδόν τα δυό μεγάλα κόμματα και τους εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση,δεν τιμούν κάποιον έστω και αν δεν δηλώνει μέλος του ΚΚΕ.Την ίδια αντίληψη έχει με την ηγεσία των σταλινικών.Ποτέ δεν ευθύνονται αυτοί αλλά οι άμυαλοι και οι ανώριμοι.
    Η διαφορά έγκειται στο ότι αυτοί οι άνθρωποι απεγκλωβίζονται απο τις πολιτικές αυτές,και πλησιάζουν άλλους.Το γεγονός πως δεν πείθονται απο το ΚΚΕ,δεν είναι
    επ'ουδενί ευθύνη αυτών των ανθρώπων.Ασε που υποκρύπτει και μίσος γιατί δεν προτιμούν το ΚΚΕ και στρέφονται αλλού Αν ερχόντουσαν στο ΚΚΕ,οι κατηγορίες απλά δεν θα υπήρχαν.Θα είχαν ξεπεράσει σε μυαλό τον μέσο ψηφοφόρο,όπως στην περίπτωση Πελετίδη!.
    Χρέος όσων βαυκαλίζονται πως είναι κομμουνιστές,είναι να εξηγήσουν γιατί δεν πείθουν οι θέσεις τους,και όχι να ρίχνουν το βάρος των επιλογών τους στούς ίδιους τους ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να τα διαβάζουν και άλλοι τα σχόλια. Άλλωστε δεν κατεβαίνω υποψήφιος για να χαϊδέψω αυτιά με απώτερο σκοπό τα ψηφαλάκια...

      - Μάλλον οι Πατρινοί δεν ήξεραν τί τους γίνεται τόσα χρόνια (τυχαίνει να έχω και κοντικούς συγγενείς που μένουν στην Πάτρα και έχω ιδία αντίληψη...).
      Ελπίζω να μην πέσεις από τα σύννεφα, αν σου αποκαλύψω ότι κανένας δε γεννιέται πολιτικά σώφρων. Όλοι γεννιόμαστε μωροί. Σιγά-σιγά, αποκτούμε (ορισμένοι από εμάς/δυστυχώς όχι όλοι) πολιτική συνείδηση και πολιτικά κριτήρια ψήφου.

      Το ότι οι Πατρινοί κατάλαβαν ότι ο ΚΚΕς ήταν η άριστη επιλογή σε σχέση με τους άλλους στις εκλογές του 2014, δε σημαίνει ότι ο Πελετίδης άλλαξε ήθος, πολιτικό πλαίσιο κτλ. Σημαίνει ότι κάποιοι Πατρινοί, έστω και ενστικτωδώς/από την εμπειρία τους, ρε αδερφέ, κατάλαβαν ότι δε θα δουν χαϊρι με το Χριστόπουλο.

      - Επειδή ήμουν κι εγώ κάποτε μεταξύ αυτών που ψήφιζαν σωρηδόν τα 2 "μεγάλα κόμματα" (ευτυχώς για μένα το ατόπημα ήταν εφάπαξ...), τους κρίνω εξ ιδίων και όσο αυστηρός είμαι με τον εαυτό μου, άλλο τόσο είμαι και με αυτούς.

      - Αν κάποιοι είναι πολιτικά ανάπηροι και "δεν ευθύνονται για τίποτα", καλό θα ήταν να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα της ψήφου.
      (Είδα πριν κάποιους μήνες στο θέατρο το αυτοβιογραφικό Μαουτχάουζεν του Καμπανέλλη. Σε αυτό το έργο ο Καμπανέλλης έκανε σαφή αναφορά στις ευθύνες των "πολιτικά ανεύθυνων" Αυστριακών που συναίνεσαν με την ανοχή τους στα εγκλήματα των Ναζί. "Σταλινικός" σαν και μένα ο Καμπανέλλης;)

      - Αν μισούσα τους "πολιτικά ανεύθυνους", θα έπαιρνα ένα οπλοπολυβόλο και θα τους καθάριζα.
      Από τους "πολιτικά ανεύθυνους" περιμένω να γίνουν πολιτικά υπεύθυνοι, να συνεργαστούν μαζί με εμάς που ήδη αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε παραμάζωμα όσους καταπιέζουν το λαό αυτού του τόπου. Έχω υψηλές απαιτήσεις. Τί να κάνουμε;

      - Χρέος όσων είναι κομμουνιστές είναι να κόψουν το κεφάλι τους να βρουν τρόπο να ριζοσπάστικοποιήσουν τους "πολιτικά ανεύθυνους".
      Το μικροαστισμό τον έχει μελετήσει πληθώρα κοινωνικών και πολιτικών επιστημόνων και δε χρειάζεται κάποια περαιτέρω επεξήγηση από τους κομμουνιστές.
      Τα δε πολιτικά αυτομαστιγώματα να τα απαιτήσεις από άλλους...

      ΥΓ: Πότε οι κομμουνιστές έριξαν την ευθύνη των επιλογών τους στους "πολιτικά μωρούς"; Είσαι σοβαρός; Δεν μιλάμε για τις ευθύνες των επιλογών των κομμουνιστών, αλλά για τις ευθύνες των επιλογών των "πολιτικά μωρών".
      Το ΚΚΕ, π.χ., στο δήμο Αριστοτέλη έχει 100% την ευθύνη που κατέβασε δικό του υπόψηφιο με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 100% την ευθύνη που στήριξε το Μίχο με συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι δημότες του δήμου Αριστοτέλη φέρουν 100% την ευθύνη που εξέλεξαν το 2010 τον Πάχτα και το 2014 το Μίχο. Γκέγκε;
      Και αν κάποιος έχει κάνει λάθος, έχει 100% την ευθύνη να διορθώσει το λάθος του. Δεν είναι ευθύνη των κομμουνιστών η υπερψήφιση του Πάχτα το 2010 ή του Μίχου το 2014. Ο καθένας, όπως στρώνει κοιμάται.

      Διαγραφή