Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μητσοτάκης, η Καρδίτσα, η ActionAid και το λάδι-Το πόσο καλά τα πήγε το επιτελικό κράτος στην αρωγή των πλημμυροπαθών αποτυπώνεται σε αφίσα της γνωστής ΜΚΟ ActionAid

 









Το συμπέρασμα που αποκόμισα από τη νέα επίσκεψή μου στην Καρδίτσα είναι ότι μετά τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα 'Ιανό' το κράτος ήταν 'παρόν' και προέβη σε όλες τις αναγκαίες βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης των πληγέντων κατοίκων της περιοχής». 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που είχε, την Κυριακή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με υπουργούς, γενικούς γραμματείς, αυτοδιοικητικούς, αλλά και τοπικούς εκπροσώπους του αγροτικού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το πόσο καλά τα πήγε το επιτελικό κράτος στην αρωγή των πλημμυροπαθών αποτυπώνεται σε αφίσα της γνωστής ΜΚΟ ActionAid -η οποία μέχρι πρότινος συνδεόταν με την αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη-, που επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και ζητάει από τους πολίτες να συνδράμουν τους πληγέντες από τον "Ιανό" στην Καρδίτσα στέλνοντάς τους είδη πρώτης ανάγκης, όπως λάδι, γιατί κάποιοι άνθρωποι, τέσσερις μήνες μετά, εξακολουθούν να στερούνται βασικά είδη διατροφής.

Τόσο καλά τα πήγαν στη στήριξη των αγροτών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, με τους τελευταίους να διαμαρτύρονται εδώ και μήνες για τον τρόπο με τον οποίο ο ΕΛΓΑ υποτίμησε το μέγεθος των ζημιών τους, ώστε να μειωθούν και οι αποζημιώσεις που θα έπρεπε να τους καταβάλει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Τόσο καλά τα πήγε το επιτελικό κράτος με τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα, με χαρακτηριστικό της επιτυχίας της κυβέρνησης το γεγονός πως από τους περίπου 340.000 πληγέντες αγρότες προκαταβολές αποζημιώσεων έλαβαν μόνο οι 140.000 και οι υπόλοιποι μάλλον περιμένουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους μέσω των ΜΚΟ.

Τόσο καλά τα πήγε το επιτελικό κράτος, που αντί να πάει μια βόλτα ο πρωθυπουργός από τον Δήμο Παλαμά όπου ο κόσμος πεινάει, προτίμησε ένα ξενοδοχείο στην Καρδίτσα ζωσμένο από αστυνομικούς. 

Τόσο καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου