Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Οι ειδικοί φρουροί του Χρυσοχοΐδη-Ο πρόεδρός τους Β. Ντούμας δήλωσε στη Βουλή ότι τα πανεπιστήμια νοσούν και θα τα γιατρέψει η αστυνομική παρουσία

 




Δεν ξέρουμε τι δουλειά έχουν οι συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών ανάμεσα στους φορείς που μιλάνε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου Κεραμέως. Δουλειά τους είναι να πηγαίνουν όπου τους πούνε.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρός τους Β. Ντούμας δήλωσε εκεί ότι τα πανεπιστήμια νοσούν και θα τα γιατρέψει η αστυνομική παρουσία.

Η δήλωση αυτή είναι απεχθής, όταν λέγεται μέσα στη Βουλή, γιατί παραπέμπει ευθέως στους λόγους του Παπαδόπουλου με τους ασθενείς και τους γύψους. 

Είναι αποκαλυπτική όμως για το τι τύπους προτίθεται να εγκαταστήσει ο Χρυσοχοΐδης μέσα στα πανεπιστήμια.

Τον κ. Β. Ντούμα άλλωστε δεν τον μάθαμε χθες.

Πρόσφατη είναι η απίθανη δήλωσή του ότι μεγαλύτερος τζίρος ναρκωτικών γίνεται μέσα στα ιδρύματα παρά έξω και ο υπαινιγμός του ότι οι πρυτάνεις συγκαλύπτουν το εμπόριο.

Αλλά δεν τον κάλεσε ένας εισαγγελέας να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Απεναντίας, τον κάλεσε η Βουλή να της πει την άποψή του για το πώς πρέπει να αστυνομεύονται τα ιδρύματα. Λες και είναι ταξίαρχος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζοντας τη διαφωνία της στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, εξέφρασε ανοιχτές επιφυλάξεις και για την ποιότητα των ειδικών φρουρών και για το επίπεδό τους.

Καθόλου παράλογο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ειδικοί φρουροί περνάνε από υποτυπώδη εκπαίδευση και μοναδικό τους προσόν -ανήκουστο για κανονική χώρα- είναι η προϋπηρεσία τους στις Ειδικές Δυνάμεις.

Αλλά τι το ψάχνουμε; Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης λέει από χθες στα ραδιόφωνα ότι σκοπός του είναι να τελειώσει με τη μεταπολίτευση στα πανεπιστήμια.

Και θα την τελειώσει με τον κ. Ντούμα.

Πού θα βρει καταλληλότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου