Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Εγκλημα κατά του δημόσιου Πανεπιστημίου- Η χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια μειώνεται κατά 13%, ενώ 25.000 νέοι αναμένεται να μείνουν έξω από αυτά.

 








«Είναι κατά κάποιον τρόπο εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης θεωρώντας την αναγκαίο κακό», είπε αναφερόμενος στους πρυτάνεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

Ο υπουργός δημόσιας αστυνόμευσης, υπεραμυνόμενος του σχεδίου Κεραμέως, μέσα σε μία φράση συμπύκνωσε την αντίληψη της κυβέρνησής του για τους δασκάλους στην ανώτατη παιδεία, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους που με κάθε τρόπο έχουν κακοποιηθεί.

Είναι η πεμπτουσία της αντίληψης της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία και τις αντιδράσεις της. Ε, και; Σήμερα, εννέα Σύλλογοι μελών ΔΕΠ πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου για το «αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο» - ε, και; Τα πολιτικά κόμματα αντιτίθενται στο νομοσχέδιο - ε, και; 

Αύριο οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα βγαίνουν στον δρόμο - ε, και; 

Καμία αντίδραση δεν αγγίζει το Μαξίμου, κανένα αντεπιχείρημα, ακόμα και όσα έρχονται από στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Γιώργος Σουφλιάς.

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια μειώνεται κατά 13%, ενώ 25.000 νέοι αναμένεται να μείνουν έξω από αυτά. Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των εισακτέων σχετίζεται άμεσα με τους πόρους που λαμβάνει κάθε Πανεπιστήμιο.

Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί αν διαβαστούν μαζί; Οτι η κυβέρνηση χτυπά το δημόσιο Πανεπιστήμιο με κάθε τρόπο: μειώνοντας τους πόρους του από τη μία και σπρώχνοντας τους νέους σε αμφίβολης ποιότητας ιδιωτικά κολέγια.

Επενδύοντας στον φόβο και απαξιώνοντας τα Πανεπιστήμια -που με κάθε ευκαιρία αποκαλεί «κέντρα ανομίας»- η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σύγχρονο «πανοπτικόν» στον χώρο που κατ' εξοχήν οφείλει να είναι ελεύθερος και ανοιχτός στην κοινωνία, εκεί όπου γεννιούνται και διακινούνται ιδέες.

Είναι μια απροκάλυπτη επιχείρηση φακελώματος, για την οποία χτυπάει καμπανάκι και η Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αστυνομικοί θα μπουν στις σχολές την ώρα που ακόμα και ο υφυπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι δεν υπάρχει αστυνομία στα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. 

Είναι μια κολοσσιαία απόπειρα προληπτικής καταστολής.

Η κυβέρνηση, εξαιρετικά προστατευμένη από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και με το πρόσχημα της πανδημίας, νομοθετεί κατασκευάζοντας καθημερινά ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

 Κάνει εγκληματικές επιλογές σε βάρος της κοινωνίας, μόνο που ξεχνά πως όσο άτρωτη και αν αισθάνεται απέναντί της -αργά ή γρήγορα- θα λογοδοτήσει.

https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi-tis-efsyn/279695_egklima-kata-toy-dimosioy-panepistimioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου