Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Και όπως ακούς τον Άδωνι να υποστηρίζει χασκογελώντας ότι με 200 Ευρώ μπορείς να ζήσεις











Άδωνις Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν Απόσπασμα "Τώρα ό,τι συμβαίνει 04/01/2020"








Και όπως ακούς τον Άδωνι να υποστηρίζει χασκογελώντας ότι με 200 Ευρώ μπορείς να ζήσεις, κουνάς τα χέρια για να φύγει ο κουρνιαχτός που σήκωσαν οι μπουλντόζες του στο Ελληνικό που σκάβουν ασταμάτητα από την επόμενη των εκλογών, στη συνέχεια καμαρώνεις την ανεργία που πήρε πάλι 7% μπόι και το τζίρο των καταστηματαρχών της μεσαίας τάξης που έπεσε κατά 30% και τσουτσουριάζεις από υπερηφάνεια όταν ακούς τα άρβυλα των σωμάτων ασφαλείας που ανεβαίνουν τις ταράτσες για να απλώσουν τα βρακιά των πιτσιρικάδων που ξυλοκόπησαν λίγο παρακάτω.



Περιμένεις πώς και πώς να γιορτάσεις τα 200 χρόνια της Γιάννας Αγγελοπούλου από την Επανάσταση και σαφώς δε σ' απασχολεί που τα τουρκικά πλοία με τα γεωτρύπανα ήταν στην κατοχή του ομίλου της κι είπε να τα πουλήσει στους γείτονες για να σκάβουν στην ΑΟΖ μας.

Νιώθεις μια ανακούφιση που από την επόμενη τον εκλογών σφραγίστηκαν τα σύνορα και δεν περνάει προσφυγικό κουνούπι πλέον ασχέτως αν βούλιαξαν τα νησιά με απελπισμένους ανθρώπους. Μπορείς πλέον ελεύθερα να τους αποκαλέσεις λαθραίους, να τους βρίσεις και να τους φτύσεις.

Μπορεί να κόπηκαν επιδόματα, μπορεί το μέρισμα να το πήραν λίγοι κι εκλεκτοί, μπορεί να κόπηκε η 13η σύνταξη, μπορεί το ρεύμα και το νερό να κόβονται κάθε δυο και τρεις κι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ να ξεκινούν και πάλι άλμα εις ύψος, μπορεί να κλείνουν οι εθνικοί οδοί με λίγα χιλιοστά χιονιού, μπορεί ούτε ένα πτυχίο να μην έχει να δείξει η γαλάζια αριστεία...

...αλλά επιτέλους λαμπερά ταγέρ και κουστούμια παντού, μαργαριταρένια κολιέ, μανικετόκουμπα και καλαθούρες της Μάρεβα στα 225 Ευρώ έκαστη. Επιτέλους ταξίδια, Μέτσοβα, Λονδίνα, Αμερικές, διακοπές, δώρα και συμπεριφορές που τόσο έλειψαν στην ελληνική κοινωνία. 

Η γυναίκα στη θέση της να χαμογελάει τρώγοντας σφαλιάρες για ένα αντίδωρο κι οι εργαζόμενες χαμογελαστά να περιμένουν για οντισιόν σε ταινίες του Σειρηνάκη με προτροπή γαλάζιων περιφερειαρχών. Τα Εξάρχεια καθαρά, τα βρακιά των αναρχικών πιτσιρικάδων τρόπαια στα χέρια των ΜΑΤ, η Ελλάδα υπερδύναμη με τον Τούρκο να έχει κλειστεί στα Δαρδανέλια, κι η Συμφωνία των Πρεσπών να έχει ακυρωθεί.

Εκδιώχθηκε η αθεΐα, ο σταλινισμός και όσοι ασχολούνταν μόνο με το να απαλύνουν τη φτώχεια κάνοντας μας ρεζίλι καθώς τέσσερα χρόνια φτωχομπινέδες και πλεμπαίοι νιώθαμε.

Κι επιτέλους η ανάπτυξη στο 4%, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε το κόμμα της θρησκείας, της πατρίδας, του γαλάζιου ουρανού και της αριστείας με τα πολλά πτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου