Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Μας ζητάει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Μας ζητάει να τον δοκιμάσουμε. Μας ζητάει να του εμπιστευθούμε τις τύχες και το μέλλον μας. Αυτός που - όπως ψευδώς υποστηρίζει - ποτέ δεν κυβέρνησε







Πέτρος Κατσάκος

Μας ζητάει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Μας ζητάει να τον δοκιμάσουμε.

 Μας ζητάει να του εμπιστευθούμε τις τύχες και το μέλλον μας. 
Αυτός που - όπως ψευδώς υποστηρίζει - ποτέ δεν κυβέρνησε.

Αυτός που μαες ζητάει να ξεχάσουμε πόσες χιλιάδες απολύσεις έκρυψε πριν λίγα χρόνια πίσω από εύηχες λέξεις όπως "αξιολόγηση" και "κινητικότητα".


 Αυτός που όσο κι αν θέλει να κρυφτεί ο νεοφιλελευθερισμός του δεν τον αφήνει.
Έτσι λοιπόν μας ζητάει μια ευκαιρία για να αποδείξει στη δική μας την πλάτη φυσικά πως "το κλασικό δυτικό ωράριο, εννέα με πέντε, στην ίδια δουλειά, είναι μάλλον ξεπερασμένο" προειδοποιώντας μας πως αυτά που ξέραμε ως εργαζόμενοι πάνε και τελειώσανε στη "νέα Ελλάδα" του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου όλα θα εξαρτώνται από την καλή διάθεση των εργοδοτών καθώς αυτοί θα αποφασίζουν πότε θα δουλεύουμε και πώς θα πληρωνόμαστε χωρίς τις ενοχλητικές παρεμβάσεις κάτι ξεπερασμένων θεσμών όπως η αχρείαστη Επιθεώρηση Εργασίας.
Μας ζητάει μια ευκαιρία για να εφαρμόσει στην πλάτη μας πάντα το πακέτο των ιδεών που το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" του έχει ετοιμάσει και το οποίο πρόσφατα ο ίδιος συνεχάρη "για την ποιότητα της δουλειάς και την τόλμη με την οποία εκφράζει τις ιδέες του", χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα "ανάσα ορθού πολιτικού λόγου".


Και η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι είχαν ανάγκη να τον ακούσουν να λέει «ότι στον νέο κόσμο που έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι δούλευαν μέχρι σήμερα» εννοώντας πως το ημερήσιο ωράριο θα μπορεί να αυξομειώνεται, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εργοδότη και το ημερομίσθιο θα επαφίεται στην καλή καρδιά του κάθε αφεντικού.
Σε αυτόν τον νέο κόσμο μας ζητάει την ευκαιρία να του επιτρέψουμε να μας οδηγήσει με μοναδική εγγύηση τη συμφωνία που θα κάνει αυτός με τους επιχειρηματίες και τους εργοδότες ώστε αυτοί όταν και εφόσον κρίνουν πως τους περισσεύει το κατιτίς να το μοιράζονται μαζί μας για τις ώρες και τις μέρες που θα μας θεωρούν απαραίτητους για τα κέρδη τους.
Ένας νέος θαυμαστός κόσμος περιμένει να ανατείλει μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρπάξει την ευκαιρία που εμείς πρέπει να του δώσουμε.
Ένας κόσμος που εμείς θα είμαστε... το κόστος τους.
Θα του δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να μας κάνει πειραματόζωα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου