Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

... ο εκδότης Δούσης και οι απλήρωτοι "δόκιμοι" συντάκτες ...Εκμετάλλευση της απόγνωσης των ανέργων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

είχα μια μικρή περιπέτεια στο χώρο της δημοσιογραφίας τον τελευταίο καιρό και φαντάζετε η μόνη λύση για να ακουστούν κάποια πράγματα και να μην την πατήσουν και άλλοι όπως και εγώ!

Είμαι 24 χρόνων, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων πλεον. Έχοντας εργαστεί από τα μαθητικά μου χρόνια σε ταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια, καθαριστήρια χαλιών, διανομή φυλλαδίων κ.α. (χωρίς να έχω ούτε ένα ένσημο σήμερα γιατί ήμουν  ΠΑΝΤΑ ανασφάλιστος) εργάστηκα και για 2 χρόνια κατά την διάρκεια των σπουδών μου, σε τοπικό έντυπο της πόλης ως δημοσιογράφος και αυτή ήταν και η πρώτη επαφή μου με το χώρο. 
Όταν ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία λοιπόν (για όσους είναι προκατελειμένοι, σαν τον προηγούμενό μου εργοδότη και με πει αναρχοκομμουνιστή: στις Ειδικές Δυνάμεις λόγω υψηλού πατριωτικού φρονήματος τρομάρα μου), πίστευα ό,τι με έμαθαν από μικρό παιδί, δηλαδή ότι οι καλοί και όσοι προσπαθούν δε βγαίνουν χαμένοι. 

Έτσι λοιπόν μετά από ένα 3μηνο ανεργίας, ψάχνοντας στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφάσισα να στείλω ένα βιογραφικό σε μια εκδοτική εταιρεία που ζήταγε δημοσιογράφους μέσω αγγελίας. 
Μετά από 2 μήνες δουλειάς 10 και 12 ωρών, με γενικόλογες υποσχέσεις για πρόσληψη, μου ξεκαθάρισαν οτι θα πρέπει να δουλεύω τουλάχιστον από 3 έως 6 μήνες απλήρωτος ώστε να απαιτήσω δεδουλευμένα έστω και τα έξοδα των μετακινήσεων μου!

Η εταιρεία Dousiscom με εκδότη τον Τάσο Δούση (φωτό) βάζοντας επανειλημμένα αγγελίες μέχρι και πρόσφατα, δήθεν ότι ζητάει δημοσιογράφους καταφέρνει να εκδίδει εκμεταλλευόμενη τους απελπισμένους ανέργους, 2 επιλέον μηνιαία έντυπα εν καιρό κρίσης, τα οποία τα διαφημίζει και με τηλεοπτικά spot!

Οι "δόκιμοι" στην εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 10 και οι οποίοι ανακυκλώνονται όταν ξυπνήσουν, με τους επόμενους που συρρέουν λόγω ανεργίας, να απαντήσουν στην αγγελία! Οι "δόκιμοι" φυσικά χρησιμοποιούνται ως τρομοκρατία στους ήδη προσληφθέντες υπαλλήλους, για ενδεχόμενες μειώσεις ή καθυστερήσεις μισθών κ.λ.π. Δουλεύουν όλοι ακόμα και τις μέρες που έχει κηρύξει απεργία και η ίδια η ΕΣΗΕΑ!

Το πρόσωπο της εργοδοσίας στο σύνολο των M.Μ.Ε. γίνεται ακόμα πιο προφανές αν συνυπολογίσετε οτι εκτός από τη γενική πλύση εγκεφάλου που προσφέρουν μέσω του lifestyle αυτοί οι κύριοι, μιλούν στα editorials τους για την ευθύνη που έχουν είτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε τα μικρομάγαζα που δεν κόβουν αποδείξεις ή η γενικότερη νοοτροπία του Ελληνάρα για την κατάσταση της χώρας! 


Η υποκρισία περισσεύει από τους κυρίους του σιναφιού αυτού καθώς όχι μισθό δεν καταβάλλουν στους εργαζόμενους αλλά ούτε τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές προς το κράτος! Μήπως έτσι φτάσανε τα Ταμεία εδώ "κύριε" Δούση;

Η κατάσταση στις εταιρείες του Δούση είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό τελικά, απλά εγω δεν το γνώριζα και έπεσα θύμα. Σας παραπέμπω σε σχετικό link διαμαρτυρίας από το 2009 http://katalipsiesiea.blogspot.com/2009/02/icons-travellers.html όπου τότε ο "κύριος" Δούσης έβγαζε ένα μόνο μηνιαίο έντυπο. Όσο αυξάνεται λοιπόν η ανεργία και η φτώχεια η Dousiscom αναπτύσσεται με την παραγωγική εργασία απλήρωτων εργαζομένων!

Κάντε κάτι ώστε να μην χάσουν χρόνο και χρήμα και άλλοι εργαζόμενοι!

Με εκτίμηση,

Π. Δημήτρης
http://anasigrotisi.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

9 σχόλια:

  1. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που λέει ότι οι δόκιμοι που δεν έχουν καμία σχέση με ένα έντυπο, που καθυστερούν όλο το σύστημα του περιοδικού, που ήδη έχουν περάσει και από άλλο πόστο στον Όμιλο και πάλι δεν κατάφεραν τίποτα θα έπρεπε να σκέφτονται διπλά πριν μιλήσουν. Εύκολο χρήμα πολλοί αναζητούν, ταλαντούχοι όμως και μάλιστα σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο είναι ελάχιστοι και προφανώς απέχεις αρκετά από αυτούς μιας και δε νομίζω να έχεις ξεχάσει πως απλώς εξαφανίστηκες χωρίς καν να ενημερώσεις.
    PS: Ο Δούσης φυσικά και αγνοεί παντελώς την ύπαρξη σου. Δεν είχαν καν διασταυρωθεί ποτέ τα βλέμματά σας οπότε είναι τουλάχιστον άνανδρο να μιλάς για εκείνον.
    PS 2: Τους δέκα δόκιμους πού τους είδες; Αν σου φάνηκε πως οι γύρω σου είναι δόκιμοι, προφανώς και έκανες λάθος. Είναι όλοι καλοπληρωμένοι, με μισθούς που καταβάλλονται νόμιμα, στο ακέραιο και σε αρκετές περιπτώσεις πριν από την ημερομηνία που περιμένουν.
    Σου εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις απλά να θυμάσαι πως διαβάλλοντας επιχειρηματίες και Ομίλους που διαπρέπουν όχι μόνο δεν θα πας μπροστά αλλά θα βρίσκεις πάντα πραγματικά λαμόγια να σε πατάνε. Ίσως θα ήταν απλώς καλύτερα αν προσπαθούσες να εγκλιματιστείς στο εργασιακό σου περιβάλλον (το οποίο αφορούσε νύχτα, clubs, τάσεις, εστιατόρια και επιχειρήσεις, άρα δεν ήταν και τόσο δύσκολο) και μετά να λες τη γνώμη σου, και ειδικά αν είναι τέτοιου τύπου.
    Και κάτι ακόμα: Ένας συντάκτης Αθηναϊκού περιοδικού, οφείλει τουλάχιστον να γνωρίζει που είναι η Πανεπιστημίου. Δυστυχώς, ούτε σε αυτό δεν ήσουν επαρκής.
    Καλή συνέχεια!
    Ελένη Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελάτε τώρα, κ. Ελένη Ν., κι εσείς δεν ξέρατε πού είναι το Αιγάλεω! Φαντάζομαι θα έχετε πάρει ένα χάρτη και δεν πιστεύετε πλεον πως είναι χωριό της Ρούμελης.

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη μου,
    το οτι απέτυχες να ενσωματωθείς σε μια εταιρία που δουλεύει ρολόι, σε ένα χώρο και μια χώρα που αιμορραγεί, είναι δικό σου σφάλμα και όχι του εκάστοτε Δούση που κοιτάει δικαιολογημένα την ευημερία της εταιρίας και της τσέπης του! Το οτι σου δόθηκε μια ευκαιρία να αποδείξεις την όποια αξία σου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και εσύ εξαφανίστηκες εν μια νυκτί, δείχνει πόσο αντιεπαγγελματίας είσαι. Και πίστεψε με αν ο Δούσης ήξερε τον τρόπο που δουλεύεις θα σε είχε διώξει προ πολλού. Τέλος, το ότι μέχρι σήμερα δεν έχεις κανένα ένσημο μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο που διαπραγματεύεσαι τις δουλειές σου. Το οτι ανεβάζεις εδώ την ιστοριούλα σου και διασύρεις εταιρία, άτομα και έντυπα που αξιοπρεπέστατα στέκονται στο χώρο είναι μείον σου φίλε μου. Και κάτι τελευταίο! Ο μισθός μου μπάινει κάθε 1η του μηνός στο λογαριασμό μου από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που βρίσκομαι σε αυτή την εταιρία και μπορώ να στο αποδείξω.
    Σου εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη δουλειά σου - η μάλλον εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη εταιρία που θα σου ανοίξει την πόρτα και εσύ θα της το ανταποδώσεις με αυτό τον τρόπο.
    Μάνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η εταιρεία δεν έχει μόνο "δόκιμους" δημοσιογράφους απλήρωτους για μήνες. Κάτι που βεβαίως ξέχασαν να αναφέρουν τα καλά παιδιά στα σχόλια. Έχει και διορθωτές και γραφίστες με το ίδιο παράνομο κόλπο. Κάτσε 6 μήνες τζάμπα και αφού απαιτήσεις τα νόμιμα σου λένε "τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά επειδή σε συμπαθώ κάτσε άλλους 2-3 μήνες απλήρωτος και μετά βλέπουμε". Ο Δημήτρης προφανώς δεν άντεξε τους 6 μήνες για να δει τη ακόμα καλύτερη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο απαντήσεις, με ίδιο στυλ, ίδια τοποθέτηση, ίδια δομή, αναρτημένες την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα, το ίδιο λεπτό. Μάλιστα.

    Μπορείτε και καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογουμένως τουλάχιστον παλιότερα το έκανε με περισσότερο στιλ.. Αυτά είναι προχειροδουλειές.. ;)

      Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε το όνομα του εν λόγω κυρίου, και σίγουρα ούτε η τελευταία. Ναι είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Δούσης πληρώνει στην ώρα του -να ενημερώσω όμως τους θερμούς θαυμαστές του ότι αυτό είναι το ΝΟΜΙΜΟ, όχι προς έπαινον.. Το ότι επέτρεψαν οι συντάκτες του, που γνωρίζω ότι είναι αληθινοί, να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους προς υποστήριξην του αφεντικού (ακόμα χειρότερα αν τα έγραψαν οι ίδιοι) είναι κατάντια των ίδιων και η μεγαλύτερη κρίση της κοινωνίας μας. Βέβαια, όση χολή και να προσπαθήσουν να χύσουν, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν από κει και γνωρίζουν. Και ΤΟΥΣ γνωρίζουν.

      Διαγραφή
  5. "Τέλος, το ότι μέχρι σήμερα δεν έχεις κανένα ένσημο μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο που διαπραγματεύεσαι τις δουλειές σου."!!!!!!! WTF??
    "Εύκολο χρήμα πολλοί αναζητούν, ταλαντούχοι όμως και μάλιστα σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο ..."!! Απαιτητικός χώρος είναι η έρευνα του καρκίνου!
    Μία ερώτηση μόνο..δούλευε 10-12 ώρες; Ήταν ανασφάλιστος; Ήταν απλήρωτος; Ναι ή όχι να δούμε κι εμείς που είναι οι αλήθειες. Τα άλλα είναι μαρμελάδες.
    @PierreLouys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον δε χρειάζεται να απαντήσω στους υπερασπιστές μιας εταιρείας που έχει βουήξει ο κόσμος του Τύπου εδώ και χρόνια το πως δουλεύει και το πως έχει αναπτυχθεί με λεφτά και δουλειά ανυποψίαστων θυμάτων καθώς καλύφθηκα απόλυτα απο τα σχόλια των παραπάνω. Το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι να δείξετε λίγο φιλότιμο ρε, αντί να επιβραβεύετε τη μαύρη εργασία γιατί απλά ξεφωρτώνεστε δουλειά από πάνω σας, να ξεκαθαρίζετε σαν καλά παιδιά και επαγγελματίες που είστε την κατάσταση στα εκάστοτε θύματα του εκάστοτε Δούση! Αλλά μάλλον οι "επαγγελματίες" ενός χώρου που το μόνο ρεπορτάζ που ξέρει να κάνει είναι για το ποιο μπαράκι είναι "in" δεν γνωρίζει την έννοια της ανθρωπιάς και κυρίως της συναδελφικότητας! Όσο για την Πανεπιστημίου την έχω περπατήσει άπειρες φορές κλαίγοντας από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ και μάλλον για αυτό δεν έχω προσέξει τα μαγαζάκια του δρόμου! Όσο λοιπόν εμείς θα περπατάμε κλαίγοντας αυτούς τους δρόμους για το χάλι που μας έχουν φέρει τα εκάστοτε τσιράκια με τα εκάστοτε αφεντικά τους εσείς μπορείτε να συνεχίσετε το επαγγελματικό ρεπορτάζ σας!Πάλι καλά που ξυπνάει ο κόσμος σιγά σιγά από την πλύση εγκεφάλου του lifestyle που του προσφέρετε τόσα χρόνια και θα σας κατατάξει εκεί που ανήκετε... στο Παρελθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ αστείο -και λυπηρό ταυτόχρονα- να βλέπεις εργαζόμενους να υποστηρίζουν τα αφεντικά τους με τέτοιο σθένος (αν όντως είναι υπαρκτά πρόσωπα).

    Πόσο μάλλον μετά το φιάσκο της ΙΜΑΚΟ.Δεν πάει καιρός που κι εκεί κάτι ανάλογοι οσφυοκάμπτες πηδάγανε μάντρες για να εργαστούν εν μέσω απεργίας και παίζανε μπουνιές προς υποστήριξη του μεγάλου Αφεντικού.Ας ψάξουνε τώρα να βρούνε αποζημιώσεις κι ύστερα από 4 μήνες απληρωσιάς.

    Ευτυχώς το lifestyle πεθαίνει στην Ελλάδα και μαζί του όλοι αυτοί οι μαϊντανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή