Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η Ν.Δ. και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν χθες να χρησιμοποιήσουν την εφημερίδα μας για μικροκομματικούς λόγους. Τους προειδοποιούμε: Ματαιοπονείτε!





Η «Εφ.Συν.» από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της έχει κατοχυρώσει τον πλουραλισμό των απόψεων και την ελεύθερη έκφραση των συντακτών της και των συνεργατών της. Δεν παρεμβαίνει στα επώνυμα άρθρα ή στα κείμενά τους τα οποία δεν εκφράζουν πάντα την άποψη της εφημερίδας
Η άποψη της εφημερίδας είναι το κύριο άρθρο της και όσα κείμενα έχουν την υπογραφή «Εφ.Συν.».
Τις αρχές αυτές ξαναθυμίσαμε «προς κάθε κατεύθυνση» στο φύλλο της Τρίτης. Κάποιοι όμως, για δικούς τους λόγους, κάνουν ότι δεν τις καταλαβαίνουν. Ετσι αναβάθμισαν τον απροκάλυπτο ή υπόγειο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει από καιρό εναντίον μας.
Χθες, ιστοσελίδες προσκείμενες στη Ν.Δ., τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίσημη ανακοίνωσή του επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την εφημερίδα μας για μικροκομματικό όφελος και για τις ανάγκες της αντιπολιτευτικής τακτικής τους. Εμφάνισαν ως άποψη της «Εφ.Συν.» άρθρο του διευθυντή σύνταξης για την υπόθεση Πολάκη, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τετάρτης με την υπογραφή του και στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των συντακτών μας.
Η αξιοποίηση αυτή ήταν μάλιστα ιδιαίτερα προκλητική, γιατί κάποιοι προφασίστηκαν ότι το άρθρο ήταν «δάκτυλος Τσίπρα», ο οποίος «με τον τρόπο του άδειασε τον Πολάκη» με την εμπλοκή της εφημερίδας μας στα εσωτερικά του κυβερνητικού κόμματος. Ενώ η Ν.Δ. ενέταξε το άρθρο στο αντιπολιτευτικό οπλοστάσιό της υιοθετώντας αποσπάσματα από αυτό, τα οποία υπέβαλε ως ερωτήματα στον πρωθυπουργό.
Κατανοούμε την ανάγκη της Ν.Δ. και όποιων άλλων να προσδώσουν ευρύτητα υποστήριξης στον πολιτικό λόγο τους και στα πολιτικά παιχνίδια τους, αλλά εμείς δεν πρόκειται να τους εξυπηρετήσουμε. Ακόμη περισσότερο δεν θα γίνουμε υποχείριο μιας μαύρης προπαγάνδας που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε και δεν σέβεται τίποτε.
Τονίζουμε, λοιπόν, ξανά, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή η ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα έχει ταυτότητα, κατεύθυνση και αρχές. Αυτές δεν τις διαπραγματευόμαστε με κανέναν και δεν τις εκχωρούμε σε κανέναν. 
Τις έχουμε κατακτήσει με δημοκρατικές διαδικασίες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης. Μέσα από τη δουλειά μας τις επαναβεβαιώνουμε καθημερινά. Είναι το συμβόλαιό μας με τους αναγνώστες μας, τους μόνους εργοδότες μας. Σε αυτούς λογοδοτούμε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου