Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023 να υπάρχουν νέα παιδιά που να μην γνωρίζουν για εκείνο το δημοψήφισμα του 1974 ή ακόμα και ηλικιωμένοι άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα και να πιστεύουν ότι… στείλαμε τους βασιλιάδες στην… εξορία.







Το "καρκίνωμα" που 50 χρόνια μετά έκανε "μεταστάσεις" | CretaNews.gr 



«Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για το πολιτειακό.

Αλλά αυτά που είδαμε και ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη στο Τατόι, συνηγορούν στο ότι τελικά αυτό το… “καρκίνωμα” σχεδόν 50 χρόνια μετά έχει κάνει πολλές… “μεταστάσεις”.

Εντάξει, μπορεί μερικές χιλιάδες άνθρωποι μέσα στα εκατομμύρια Ελλήνων να αποτελούν ίσως μερικές θλιβερές μειοψηφίες στα όρια της γραφικότητας, αλλά είναι όμως αρκετά ικανές για να δημιουργήσουν πρόβλημα, ειδικά δε όταν σε αυτές ανήκουν και στελέχη, κορυφαίοι υπουργοί ακόμα και ένας πρώην Πρωθυπουργός της τρέχουσας κυβέρνησης.

Επίσης αυτές οι θλιβερές μειοψηφίες είναι εξίσου αρκετά ικανές για να μας δείξουν την αποτυχία της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της Πολιτείας να τελειώσει με αυτά τα… τελειωμένα πολιτειακά ζητήματα από το δημοψήφισμα του 1974.

Και αυτή η αποτυχία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται ξεκάθαρα στο “σχολείο”. Ναι στο σχολείο και κυρίως στην… ύλη του σχολείου που αφορά την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Η οποία μένει στα ψιλά γράμματα ή στο τέλος των βιβλίων της ιστορίας ή εκτός εκπαιδευτικού προγράμματος, κλπ κλπ.

Αλλά και στην αδιαφορία των ίδιων των πολιτών να ενημερωθούν για αυτά τα γεγονότα που ασφαλώς και τους αφορούν. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023 να υπάρχουν νέα παιδιά που να μην γνωρίζουν για εκείνο το δημοψήφισμα του 1974 ή ακόμα και ηλικιωμένοι άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα και να πιστεύουν ότι… στείλαμε τους βασιλιάδες στην… εξορία.

Και μπορεί όλες αυτές οι περιπτώσεις να αποτελούν ίσως θλιβερές μειοψηφίες, είναι όμως… μεταστάσεις του αρχικού καρκινώματος. Και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Πρέπει να τις θεραπεύσουμε άμεσα ώστε μελλοντικά να μην μας δημιουργήσουν ξανά προβλήματα και έχουμε και άλλα τράβαλα πάλι, λες και όσα περνάμε τώρα είναι λίγα.

Και πώς μπορούν να εκριζωθούν;

  • Πρώτα και κύρια… με σωστή παιδεία και διδασκαλία της σύγχρονης ιστορίας μας στα σχολεία.

Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε τι έχει γίνει στην χώρα μας κατά την περίοδο της κατοχής ή να μην γνωρίζουμε ότι μετά από αυτή ακολούθησε και ένας εμφύλιος ή να μην ξέρουμε τίποτα για την περίφημη αποστασία που αργότερα οδήγησε στην Χούντα και στην απώλεια του βόρειου τμήματος της Κύπρου.


 Ίσως αν τα μαθαίναμε αυτά να μην ψηφίζαμε και να δεχόμασταν στις μετέπειτα κυβερνήσεις μας τους απογόνους των δοσίλογων ή των… αποστατών. Και έτσι ένα μέρος του πολιτικού συστήματος να ήταν λίγο πιο καθαρό.

  • Ο δεύτερος τρόπος για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή και μάλιστα ακόμα πιο άμεσα περνάει ασφαλώς από τον χώρο της ενημέρωσης.

Όλα τα προβλήματα μας σε τούτο τον τόπο τελευταία φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με την παιδεία και την ενημέρωση. Διότι πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο μπορεί να εξυπηρετούν ρεπορτάζ του τύπου “ο τέως βασιλιάς βάφτισε την Ασημακοπούλου” ή το “που θα μείνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών” ή το “πως θα κάθονται μέσα στην κηδεία του τέως βασιλιά” ή το “αποκλειστικές πληροφορίες: ο Παύλος αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα”, αν όχι ένα ακόμα χυδαίο ξέπλυμα από τα τραγικά ελληνικά ΜΜΕ.

Αλήθεια τώρα πότε τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασαν πώς περνάμε εμείς οι πολίτες σε τούτη την χώρα; Αν τα βγάζουμε πέρα με τόση ακρίβεια; Έψαξαν να δουν τι γίνεται με την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και στην ενέργεια;

Καλά και εκεί σε αυτές περιπτώσεις το πλυντήριο έχουν να δουλεύει στο φουλ για να ξεπλένει καλά – καλά τα “αφεντικά” τους, τι να λέμε πάλι…

Εξάλλου, παλιότερα που είχε τύχει να βρεθώ σε ένα φόρουμ με αρκετούς δημοσιογράφους και εκδότες εφημερίδων από όλη την Ελλάδα τους άκουγα να λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να γράφουν για την ακρίβεια “αφού αυτή είναι εκεί έξω”.

Το ξέρουμε ότι είναι εκεί έξω… και για αυτό ακριβώς πρέπει να γράφουμε για αυτό το ζήτημα όχι όμως ως απλή διαπίστωση αλλά ως κριτική για αυτή την κατάσταση με απώτερο στόχο να ξεμπροστιάσουμε αυτούς στους οποίους οφείλεται το βασικότερο μέρος του προβλήματος. 

Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι ότι θα πρέπει να λειτουργούμε επιτέλους ως δημοσιογράφοι και όχι ως… juke box και ανάλογα το ποιος πληρώνει να γράφουμε, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να γράφουμε ότι… “πετάει και ο γαϊδαρος”, αν αυτό θέλει να γράψουμε το “αφεντικό”…

Η εύκολη λύση πχ στο θέμα της ακρίβειας είναι -για τους κυβερνώντες και τα εγχώρια καρτέλ κυρίως- ότι για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Διότι όλη η Ευρώπη επηρεάζεται ασφαλώς και από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά εμείς έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα με τεράστια διαφορά που δεν δικαιολογείται, το ίδιο και στα καύσιμα. Αμ στην φέτα; Έχουμε φτάσει στο σημείο ένα κιλό φέτα να πωλείται πιο ακριβά στην Ελλάδα απ’ ότι στην Αγγλία…

Και καταλήγουμε λοιπόν στο ότι τελικά το πραγματικό “καρκίνωμα” που πρέπει να εκριζωθεί και να φυτευτεί ξανά από την αρχή είναι η “παιδεία” και η “ενημέρωση” μας.

Διότι έτσι όπως λειτουργούν παιδεία – ενημέρωση στην χώρα μας εξυπηρετούν μόνο ένα σάπιο πολιτικό σύστημα γεμάτο από κάθε λογής λαμόγια, δοσίλογους, αποστάστες, χουντικούς, ακροδεξιούς, κλπ κλπ.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες και φελλοί εξάλλου πατάνε σε πολίτες απαίδευτους και ανενημέρωτους για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή και να βγουν στην επιφάνεια κατεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο της χώρας και της κοινωνίας στον πάτο.


Θέλουμε να βγούμε από αυτόν τον βούρκο ή όχι; Θέλουμε να ξεμπερδεύουμε οριστικά με αυτά τα καρκινώματα και τις μεταστάσεις τους; Ή θα βρεθούμε μια στιγμή με τον απόγονο του έκπτωτου μονάρχη στην Βουλή ή ακόμα και σε κανένα Υπουργείο γυρίζοντας την χώρα 50 χρόνια πίσω;

Διότι να είστε σίγουροι ότι από την στιγμή που έχει φανεί ότι είμαστε τελείως χάπατα τα σόγια του χαραμοφάη έκπτωτου μονάρχη θα μας κατσικωθούν εδώ διεκδικώντας όχι μόνο χρήμα αλλά και… εξουσία.

Θα το επιτρέψουμε; Θα πέσουμε τόσο χαμηλά ως κοινωνία; Καλά εδώ έχουμε ήδη στην Βουλή χουνταίους και φιλοβασιλικούς γιατί όχι και τους πιο original, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου