Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Νόμιμοι ιδιοκτήτες και καταχραστές







 Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας και οι πρόσκαιροι καταχραστές της.
Αν ανήκεις στους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας, δεν πειράζει να τα παίρνεις από τη Siemens, από τη Novartis, από θαλασσοδάνεια, από διάφορες off shore. Αρκεί να έχεις καλές σπουδές και να φοράς τις σωστές γραβάτες και τον σωστό σκελετό γυαλιών. Ή, ακόμα και αν δεν τα διαθέτεις αυτά και είσαι ένας επαγγελματίας λαϊκιστής, πάλι να καταγράφεσαι στην πλευρά των νομίμων ιδιοκτητών. Και να σε υπερασπίζονται οι έγκυροι αναλυτές των έγκυρων ιδιωτικών ΜΜΕ.
Από την άλλη, αν δεν είσαι στους καταχραστές, δεν έχει σημασία πόσο τίμιος είσαι και τι είδους πολιτική κάνεις. Σημασία έχει το στυλ και το ύφος σου. Στο οποίο ελάχιστη σημασία θα έδινε κάποιος αν είχες την πολιτική κάλυψη των νομίμων ιδιοκτητών της χώρας.
Η ιδέα είναι η εξής: Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν για τα πάρτι που στήνουν. Ενώ οι καταχραστές κρίνονται πολύ αυστηρά όταν παραβιάζουν τον κανόνα που λέει ότι η πολιτική είναι αποκλειστικά ζήτημα τηλεοπτικής αισθητικής και τίποτα περισσότερο.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε προχθές ότι θα κάνει μήνυση στην εισαγγελέα Διαφθοράς στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος με στοιχεία του FBI.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν στη θέση του Γεωργιάδη βρισκόταν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;
Όχι. Γιατί σήμερα όλοι μιλάνε για τον Πολάκη. Το δάνειο του οποίου, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Στουρνάρας, είναι απολύτως σύννομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου