Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Άλλη «φάτσα» κι άλλη «ράτσα»


ΟΤΑΝ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ









Στη μεν Ιταλία οι τράπεζες κερδοφορούσαν παράνομα,
 στη δε χρεοκοπημένη Ελλάδα δάνειζαν αφειδώς τα σημερινά «κόκκινα δάνεια», επιβαρύνοντας τους πολίτες με τις συνεχείς ανάγκες τους για ανακεφαλαιοποίηση τα χρόνια της χρεοκοπίας, με υπουργό Οικονομικών το νυν κεντρικό μας τραπεζίτη!

 Μεγάλη απάτη των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της Ιταλίας ανακάλυψαν οι ιταλικές αρχές έπειτα από ενδελεχή έρευνα. 

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ η αξία της απάτης, που αφορούσε παράνομες πωλήσεις διαμαντιών, όπως αποκάλυψαν τα ιταλικά ΜΜΕ. 
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται το 2016. 
 Δεν ξέρουμε τι θα πει και πώς θα απολογηθεί τώρα στην ΕΚΤ και στον Μάριο Ντράγκι ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, που προφανώς δεν άσκησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελεγκτικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα κάτω από τη μύτη του οι ιταλικές τράπεζες να εξυφαίνουν απάτες.

 Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, αντίθετα, ο δικός μας κεντρικός τραπεζίτης έσπευσε αμέσως να ενημερώσει την ΕΚΤ για το δάνειο των 100.000 ευρώ του Παύλου Πολάκη, αλλά και για την απρεπή του κίνηση να τον πάρει στο τηλέφωνο και να του ζητάει -άκουσον άκουσον - να ελέγξει και τα άλλα δάνεια στελεχών της αντιπολίτευση, πρώην υπουργών, ΜΜΕ και κομμάτων. 

 Δάνεια για τα οποία ούτως ή άλλως έχουν ήδη ασκηθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, διώξεις σε τραπεζικά στελέχη, δάνεια που το ύψος τους μόνο σε κόμματα και ΜΜΕ ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ!

 Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στη μεν Ιταλία οι τράπεζες απλά κερδοφορούσαν παράνομα, στη δε χρεοκοπημένη Ελλάδα δάνειζαν αφειδώς, δημιουργώντας τα σημερινά «κόκκινα δάνεια», επιβαρύνοντας τους πολίτες με τις συνεχείς ανάγκες τους για ανακεφαλαιοποίηση τα χρόνια της χρεοκοπίας, με υπουργό Οικονομικών το νυν κεντρικό μας τραπεζίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου