Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Φωνάζει ο κλέφτης...Μπρέγιαννη Κατερίνα






 Pasokification, μια παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε», ώστε οι εναπομείναντες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. «αμόλυντοι», υπό την σκέπην Βενιζέλων και Λοβέρδων, μαζί με την «άσπιλη» Δεξιά να «σώσουν» με νέα Μνημόνια τη χώρα.

Εύκολοι συμψηφισμοί αναζητούνται με υπομονή και επιμονή, τέσσερα χρόνια τώρα, επιχειρώντας να επανδρώσουν το αφήγημα «όλοι ίδιοι είναι» νοθεύοντας την πολιτική αντιπαράθεση με μία συλλήβδην ακροδεξιά απαξίωση και σπίλωση της δημοκρατίας.
Μπαίνουν στο ζύγι τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πάνω από 200 εκατ. ευρώ έκαστος, και οι off shore της Μ. Γκραμπόφσκι με την, κατά φαντασίαν Ν.Δ. και “Πρώτου Θέματος”, ωστόσο ανύπαρκτη «off shore της «Αυγής»...
Με τον ίδιο τρόπο εξαφανίστηκαν από την επικαιρότητα οι αποκαλύψεις του κ. Τσουκάτου, του «στρατηγού» του Κ. Σημίτη για τα 16 δισ. δραχμές, μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και η εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων. Αντ’ αυτού μέγα θέμα έγινε το καταναλωτικό δάνειο 100.000 του αν. υπουργού Υγείας. Πύρινοι λόγοι Μ. Σπυράκη και όλου του μιντιακού συστήματος της Ν.Δ., έρευνα Στουρνάρα, ακόμα ένα πυροτέχνημα επικοινωνιακού αντιπερισπασμού που με το ζόρι κράτησε μια μέρα.
Αυτό, μαζί με την προσχώρηση δύο πρώην στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο κυβερνητικό σχήμα έφεραν το “Πρώτο Θέμα” στην πολυπόθητη θέση να γίνει τιμητής της Αριστεράς. Οι δημοσιογράφοι του στα πάνελ με υψωμένο το δάχτυλο πρόβαραν τη νέα τους λέξη Pasokification για να περιγράψουν τη δήθεν πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΠΑΣΟΚ, αντί να πει μια λέξη για «τις μίζες», μιλά για αυτοκάθαρση που ήδη έχει συντελεστεί και προσπαθεί «αμόλυντο» να μας ξανασυστηθεί, και ας άλλαξε χίλια ονόματα για να «καθαρίσει» το στιγματισμένο στην πολιτική συνείδηση όνομά του.
Με τον νεολογισμό που εισήγαγε το “Πρώτο Θέμα”, pasokification, επιχειρείται να μεταφορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη ρετσινιά... ρίχνοντας όλη την πολιτική ευθύνη σε όσα στελέχη (και μέλη) του έφυγαν από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και στηρίζουν την κυβέρνηση. Μια παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε», ώστε οι εναπομείναντες, «αμόλυντοι», υπό την σκέπην των Βενιζέλων και Λοβέρδων, μαζί με την «άσπιλη» Δεξιά και Ακροδεξιά των οφσόρ, των σκανδάλων και των θαλασσοδανείων, να «σώσουν» με νέα Μνημόνια τη χώρα. Τόσα απλά, τόσο υστερόβουλα, τόσο υποκριτικά, τόσο συναλλασσόμενα.
Αυτοί που συντάσσονται σε όλα με τη Δεξιά και ανακαλύπτουν τον όρο “κωλοτούμπα” σε κάθε τους πολιτική θέση ξεχνώντας οποιαδήποτε σχέση είχαν με τον προοδευτικό χώρο, για χάρη της καρέκλας, την ίδια ώρα καμώνονται τους αριστερούς ξεχνώντας ότι η Αριστερά δεν συντάσσεται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές, με το χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, με την καταστρατήγηση του κοινωνικού κράτους...
Η Αριστερά δεν πήρε μέρος στο μεγάλο φαγοπότι που χρεοκόπησε τη χώρα, αντίθετα ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από την κρίση για να μπορούν να κρύβονται κάποιοι πίσω από τις «ίσες αποστάσεις» και τις «συνθήκες» που δεν ωριμάζουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου