Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η Ελλάδα του χωροφύλακα



 
















 
 

 





Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τον κάβο και να σταθεροποιήσει τη χώρα οικονομικά. Αποπειράται να την ανασυγκροτήσει παραγωγικά και δημοκρατικά, παραμένοντας στην Ε.Ε., όσο κι αν οι θυσίες των λαϊκών τάξεων συνεχίζονται.
 Οσο κι αν η τοκογλυφική, πρωτοφανής και τιμωρητική επιτήρηση των δανειστών παραμένει ένα νεοφιλελεύθερο πανευρωπαϊκό αντιλαϊκό πείραμα κατασκευής μιας αποικίας χρέους.
Συνεπώς, η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» -που ένωσε, μια εποχή, τις ηττημένες δεξιόστροφες δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν μέσω του «Μένουμε Ευρώπη» να μας ξανασώσουν, μαζί με τα συμφέροντα της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κεφαλαίου και των άπληστων δανειστών-, δεν επιβεβαιώθηκε. 
Ούτε και τα δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, τα καθημερινά κουτσομπολιά, τα fake news και η φασίζουσα προπαγάνδα τού «όλοι ίδιοι είναι», έπεισαν κανένα.
Μοιραία η ελληνική Δεξιά βρίσκεται μετέωρη και εισέρχεται σε μια νέα κρίση ταυτότητας.
 Εντελώς αταβιστικά η Ν.Δ. του Αδωνη γίνεται ακόμα πιο σκληρή Δεξιά, για να συσπειρώσει το παραδοσιακό της ακροατήριο, χωρίς να σκέφτεται ότι ουσιαστικά δουλεύει για το ρατσιστικό, βάρβαρο ρεύμα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου αναχρονιστικού και ανόητου υπολείμματος ενός «εθνικού μεγαλείου».
Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και οι παραφυάδες της στον διαλυμένο πρώην κεντρώο και δεξιό χώρο, θέτουν πλέον ανοιχτά το «πολιτικό όραμα» του ταγματασφαλίτη και του χουντικού χωροφύλακα. 
Φαίνεται να προετοιμάζουν μια... έξοδο της Ελλάδας από τις καλύτερες παραδόσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού, από τον ίδιο τον Διαφωτισμό: 
δηλαδή από τις δημοκρατικές αξίες, τον συνταγματικό πατριωτισμό, τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανεξιθρησκίας, της κοινωνικής συνοχής, της ισότητας, των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης κ.ο.κ.
Η συντονισμένη εκστρατεία της Ν.Δ. και των φιλικών της ΜΜΕ εναντίον του υπουργού Παιδείας, επειδή είναι «εθνικά και θρησκευτικά ύποπτος», όπως και κατά του προέδρου της Βουλής, με αφορμή συνέντευξή του στην ΕΡΤ στην οποία «τόλμησε» να πει ότι δεν είμαστε χώρα «ορθόδοξων ταλιμπάν», είναι ενδεικτική για τη νέα σταυροφορία της, όπως γράφουμε αναλυτικά σήμερα στην «Εφ.Συν.».
Πάει πια το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», του 2015. Τώρα πλέον κυριαρχεί το «Μένουμε Βαλκάνια», με τον χωροφύλακα και τα αφηγήματα του Μεταξά, του Παπάγου και της «εθνοσωτηρίου 21ης Απριλίου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου