Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε ο παλιός, ήρθε ο νέος χρόνος, αλλά ο βούρκος ίδιος-Μπρέγιαννη Κατερίνα
























































"Οι Προσλήψεις είναι Καθηγητές-Πυροσβέστες-επιτυχόντες ΑΣΕΠ. Οι 27.000 είναι θέσεις στους Δήμους που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ













http://www.avgi.gr/article/10838/7790498/ephyge-o-palios-erthe-o-neos-chronos-alla-o-bourkos-idios

Ήρθε ο νέος χρόνος, έφυγε ο παλιός, αλλά στα κανάλια καμία ανάπαυλα, κανένα διάλειμμα από την αέναη προπαγάνδα. Ακατάπαυστα σε υψηλούς τόνους σφυροκοπούν, με πρόσχημα την κριτική και προκάλυμμα την ελευθερία του λόγου.
Η επίκληση του «απλού πολίτη» είναι εύρημα παλιό μεν, αποτελεσματικό δε στην αντίκρουση επιχειρημάτων χωρίς στοιχεία, αλλά με την εγκυρότητα της λαϊκής διαμαρτυρίας ή άποψης. Μια κατάλληλη πρόφαση που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους κορυφαίους τηλεπαρουσιαστές των καναλιών όταν συχνά μιλούν τη γλώσσα «σωρείας μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων ή καταγγελιών».
Είναι δυνατόν ο Πολάκης να θέλει να επιβάλει τι πρέπει να λέγεται και τι όχι στα κανάλια, ποια είναι είδηση και ποια όχι. Σοβιετία καταντήσαμε; Προσλήψεις στην Υγεία δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε νέα ασθενοφόρα, ούτε ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία, ούτε νοσοκομείο στη Σαντορίνη. Είδηση είναι μόνο ό,τι λένε ο ΣΚΑΪ, ο Γιαννακός και το “Πρώτο Θέμα”.
«Πολιτικό μίασμα» και «πολιτικός βούρκος» είναι ο υφυπουργός Υγείας για τον κ. Γιαννακό της ΠΟΕΔΗΝ. Για τα κανάλια όμως, υβριστής είναι ο κ. Πολάκης που απάντησε (μετά το πολιτικό μίασμα που εκτοξεύτηκε εναντίον του) ότι τα δήθεν στοιχεία του κ. Γιαννακού «είναι βλακείες», παραθέτοντας τα πραγματικά.

Θα ξανακαλέσει, άραγε, ο κ. Παπαδάκης τον υφυπουργό Υγείας να του ξαναπεί: «Δεν κρύβεται το γεγονός ότι ακόμα και το κανάλι σας πήρε 1 εκατ. ευρώ χορηγία από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διοργανώσει κάτι γιορτές με βραβεία ήθους»;

Στόχοι της πρώτης εβδομάδας του χρόνου η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης (σταθερά όλο το έτος), ακόμα και ο Βασίλης Μουλόπουλος, που ως πρόεδρος Δ.Σ. της “Αυγής”, σύμφωνα με τη Ν.Δ., πρέπει να δηλώνει καθημερινά για το πού προτίθεται να πιει τον καφέ του στον κ. Κικίλια.
«Σιγή ασυρμάτου» για την υπόθεση Novartis.
Εγκώμιο μονόλογος του Κυριάκου από τον σύμβουλό του κ. Θεοδωρικάκο στον ΣΚΑΪ. Δεν τόλμησε να πει ότι θα αθετήσει τη συμφωνία, υποστήριξε όμως ότι «Για τα προβλήματα της χώρας δεν ευθύνονται οι ξένοι», όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται «άλλο μείγμα πολιτικής» (κρυφό μυστικό 40 χρόνια που κυβερνά η Ν.Δ. τη χώρα που μόνο ο Κυριάκος προφανώς γνωρίζει) και φυσικά οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις: «απελευθερωμένη» Παιδεία, «αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση».
«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Τελεία και παύλα». Όλως τυχαίως, δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους 25.000 δημόσιους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 - 2014, από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να πάρει τηλέφωνο, ως «απλός πολίτης», να διαμαρτυρηθεί.
«30% μείωση του ΕΝΦΙΑ και 20% από τον πρώτο χρόνο» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ. Σπεύσατε, η Ν.Δ. τάζει μόνο όσα μπορεί. Τα λεφτά πού θα τα βρει; Από τον “Κήρυκα” Χανίων;
Ασυμβίβαστο ο Άδωνις δεν έχει σαν παρουσιαστής τηλεβιβλιοπώλης; Ακόμη και όταν ήταν υπουργός συνέχιζε την εκπομπή του και πληρώνει «...συνεπέστατος» «σαν τράπεζα», 17.000 ευρώ τον μήνα στο κανάλι, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του κ. Κουρής στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ο Άδωνις, όμως, δεν είναι βουλευτής, είναι «ιδέα». Ό,τι ακριβώς έλειπε από τη Ν.Δ. για να συσπειρώσει τα μαύρα απολειφάδια της και να κάνει τη βρόμικη δουλειά.
«Κανένα ερώτημα δεν με αφήσατε να κάνω. Αυτό είναι διάγγελμα» απάντησε ο κ. Παπαδάκης στην αγανάκτηση του κ. Πετρόπουλου για τις επανειλημμένες διακοπές που υπέστη κατά τη διάρκεια της τριαντάλεπτης συνέντευξής του στον ΑΝΤ1. Δώδεκα ερωτήματα, εκτός των διακοπών, ως το εικοστό λεπτό της συνέντευξης...
Διαφαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις των δύο αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου της Ν.Δ. από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά να φτάσει στο σημείο να παρέμβει ο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Κόντρα για να διορθώσει την κ. Ζαχαράκη και αυτή να αποδέχεται το καπέλωμα on camera... και να επαναδιατυπώνει; Απορώ πώς δεν παρενέβη και ο κ. ενωμοτάρχης να επιβάλει την τάξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου