Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Τζέκιλ και Χάιντ ΒΗΜΑ και ΝΕΑ – Παρακάλια από Καρακούση, φουλ επίθεση από Μητρόπουλο

http://www.enimerosi24.gr/151354/τζέκιλ-και-χάιντ-βημα-και-νεα-παρακά/

Ξεκινούν αύριο οι συναντήσεις της επιτροπής του ΔΟΛ με κόμματα και τράπεζες
Ερωτηματικά προκαλεί η στρατηγική που έχουν χαράξει στον ΔΟΛ για την αντιμετώπιση της νέας μέρας που βρίσκει τον Οργανισμό μπροστά στη χρεωκοπία άτακτη ή οργανωμένη αναλόγως τι θα αποφασίσουν οι τράπεζες. 

Στη συνέλευση των εργαζομένων ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε δυναμική εμφάνιση και τονίζοντας ότι ο Οργανισμός είναι ακέφαλος (ρίχνοντας πολλά καρφιά εναντίον του Ψυχάρη) εξήγησε ότι η μόνη λύση είναι να συνεχίσουν να εργάζονται για ένα διάστημα έστω και δωρεάν και παράλληλα να δημιουργηθεί μια επιτροπή από διευθυντικά στελέχη και τους εκπροσώπους εργαζομένους του ΔΟΛ η οποία να πάει στα κόμματα και τις τράπεζες και να αναζητήσει κάποιες λύσεις.

 Η άποψη του Πρετεντέρη επικράτησε και όπως μαθαίνουμε η επιτροπή αυτή θα ξεκινήσει το γύρο των συζητήσεων από αύριο Δευτέρα. 

ντύπωση πάντως προκαλεί η στάση που κρατούν τα έντυπα του ΔΟΛ.
 Από τη μία πλευρά την επομένη της συνέλευσης με ανακοίνωση που υπέγραψε ο Αντώνης Καρακούσης εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων στον ΔΟΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην οδηγηθεί σε πτώχευση ο Οργανισμός και ζήτησε δημόσια την υποστήριξη της κυβέρνησης. 

Την ίδια μέρα τα ΝΕΑ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και είχαν μία σελίδα αφιερωμένη στον Νίκο Παππά τον οποίο στόλιζαν με κάθε είδους αρνητικούς χαρακτηρισμούς. 

Σημειωτέον ότι ο Νίκος Παππάς είναι ο αρμόδιος για την υπόθεση του ΔΟΛ υπουργός και θα πρέπει η επιτροπή να συναντηθεί και μαζί του! 

Τις επόμενες μέρες τα ΝΕΑ συνέχισαν στο ίδιο βιολί να σφυροκοπούν την κυβέρνηση και υπουργούς της, ενώ το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε σήμερα σε εντελώς άλλη λογική με πρωτοσέλιδο για θέματα του υπουργείου Παιδείας και δύο σελίδες για την υπόθεση του ΔΟΛ, μια όπου γίνεται εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση για συμπαράσταση και μια με τη δημόσια ανακοίνωση εκατοντάδων πανεπιστημιακών και διανοουμένων όπου και αυτοί καλούν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην κλείσει ο ΔΟΛ. 


Είναι επιλογή του Σταύρου Ψυχάρη το μεν ΒΗΜΑ να παρακαλάει την κυβέρνηση και τα ΝΕΑ να τη βρίζουν ή μήπως πράγματι είναι ακέφαλος ο ΔΟΛ και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τον Καρακούση να προσπαθεί να βρει ισορροπίες με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση έστω και προσωρινή και τον Μητρόπουλο να επιμένει στη σκληρή αντιπολίτευση μέχρι… λουκέτου; 

Οσον αφορά τον διευθυντή των ΝΕΩΝ εντύπωση προκαλεί ότι ενώ πρωτοστατεί στην επίθεση στην κυβέρνηση, είναι άφαντος από τις εξελίξεις. 
Δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθεια εξέρευσης κάποιων λύσεων, δεν συμμετέχει όλο αυτό το διάστημα στις συζητήσεις με τις τράπεζες ή την κυβέρνηση και τα κόμματα όπως κάνει ο Καρακούσης και άλλα στελέχη του Βήματος, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε συνέλευση να μιλήσει στο προσωπικό, δεν εμφανίστηκε καν στην τελευταία συνέλευση όπου γινόταν ενημέρωση και από τον δικηγόρο του ΔΟΛ, ενώ δεν έχει κάνει έστω και μια μάζωξη στα ΝΕΑ να μιλήσει στους δικούς του εργαζομένους και να συζητήσει μαζί τους την κατάσταση που βιώνουν. 

Οπως μαθαίνουμε ο Μητρόπουλος έχει δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλο 4-5 ατόμων με τα οποία συνομιλεί και σε αυτά τα άτομα λέει κάποια πράγματα για την κατάσταση στον ΔΟΛ για να τα μεταφέρουν εν είδει «διαρροής» στους εργαζομένους στην ημερήσια του συγκροτήματος.

Οι ανακοινώσεις και ο Ψυχάρης

Αξίζει να επισημάνουμε τέλος ότι η ανακοίνωση των πανεπιστημιακών και διανοουμένων ήταν καρμπόν με εκείνες των πολιτικών που είχε προηγηθεί στο περασμένο φύλλο του Βήματος. 

Ολοι ζητούν να μείνει ανοικτός ο ΔΟΛ και καλούν κυβέρνηση και τράπεζες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν σε αυτή την κατεύθυνση. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι πουθενά και κανείς από όλους αυτούς δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στον ιδιοκτήτη του Οργανισμού. 

Λες και ο ΔΟΛ είναι κάποια ΜΚΟ ή λες και έπεσε από το διάστημα στη Γη. 

Αν υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί που δηλώνουν δημόσια τη συμπαράσταση τους στον ΔΟΛ έχουν τέτοιες σχέσεις με το συγκρότημα και τον Ψυχάρη προσωπικά που αδυνατούν να κάνουν κάποια αναφορά σε αυτόν προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι οι πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι στις εκκλήσεις και τις προτάσεις που έκαναν για να επιβιώσει ο ΔΟΛ δεν έκαναν μια έστω γενικόλογη αναφορά στον ιδιοκτήτη της εταιρείας καλώντας τον να γίνει και αυτός μέρος της λύσης. 

Διαβάζουμε και ακούμε εδώ και ένα μήνα επίσημες ανακοινώσεις πολιτικών προσώπων και επώνυμων σεβαστών στην κοινωνία ατόμων για τον ΔΟΛ και το όνομα Ψυχάρης είναι εξαφανισμένο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με πρώην και νυν στελέχη του συγκροτήματος που στις δημόσιες αναφορές τους είτε δεν αναφέρουν πουθενά τον Ψυχάρη είτε αναφέρονται σε αυτόν περιγράφοντας τον ως… θύμα της όλης κατάστασης. 

Μοναδική εξαίρεση φυσικά ο Βασίλης Χιώτης που πέρασε από πριονοκορδέλα τον Σταύρο Ψυχάρη στο εκτενές του ρεπορτάζ για τον ΔΟΛ στο Πρώτο Θέμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου