Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, μόνο σωφρονίζει







Dimitris Tsirkas
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, μόνο σωφρονίζει. Γι αυτό και η καθόλα φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη απελευθέρωσε το 1990 τον δικτάτορα Παττακό για λόγους υγείας. 
Ο Παττακός ουδέποτε αποκήρυξε το πραξικόπημα και από τότε που αποφυλακίστηκε εκθείαζε παντού την Χούντα ενώ συνεργάστηκε και με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. 
Όπως αποδείχθηκε κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας που τον παρουσίαζαν να έχει (ψευδώς) ανήκεστο βλάβη. Ενώ ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται σε επιτροπή επανεξέτασης κάθε έξι μήνες, ουδέποτε εμφανίστηκε κομπάζοντας μάλιστα για την ανυπακοή του μέσα από τις σελίδες του φασιστικού Στόχου. 
Κάπως έτσι ο δικτάτορας έζησε ελεύθερος για 26 χρόνια, σχεδόν διπλάσια απ' ότι έμεινε στη φυλακή (15) για τα εγκλήματα του σε βάρος του πολιτεύματος και των πολιτών. 
Είπαμε, η δικαιοσύνη είναι τυφλή.
Η δημοκρατία είναι επίσης αμερόληπτη, δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση την ιδεολογία τους. Ο Σάββας Ξηρός έχει αναπηρία 98%, διαπιστωμένη, όχι σαν του Παττακού, σκλήρυνση κατά πλάκας, περιορισμένη όραση και ακοή και ακρωτηριασμό δεξιάς χείρας. Χρήζει συνεχούς ιατρικής περίθαλψης ενώ η ζωή του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. 

Όταν λοιπόν ζήτησε όχι, ν' απελευθερωθεί όπως ο Παττακός, αλλά να μετατραπεί η ποινή του σε κατ' οίκον κάθειρξη, όλοι θα περίμεναν η αμερόληπτη και ανθρωπιστική πολιτεία να ικανοποιήσει το αίτημα του. Αμ δε! Ακολούθησε μία υστερική εκστρατεία από την αμερικανική πρεσβεία και τη ΝΔ με πρωτοστάτες το μητσοτακέικο που ανέβηκε κυριολεκτικά στα κεραμίδια φωνάζοντας και απειλώντας να μην απελευθερωθεί ο "τρομοκράτης". 

Απ' ότι φαίνεται οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες της οικογένειας Μητσοτάκη περιορίζονται σε ακροδεξιούς πραξικοπηματίες με ψεύτικα προβλήματα υγείας. 
Εν τέλει, ο Ξηρός όχι μόνο δεν αποφυλακίστηκε αλλά κατέβηκε και ένα έργο από την πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου που βασιζόταν εν μέρει στο βιβλίο του. Ούτε νερό. ούτε ψωμί στον (αριστερό) τρομοκράτη. 
Μάλλον θα φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που έφερε αυτή η επάρατος Μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου