Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η δημοσιογραφία πέθανε

















































http://www.enimerosi24.gr/145632/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5/


Opinions της Γιώτας Δημητρακοπούλου
So guys! Για να το ξεκαθαρίζουμε. Δημοσιογραφία στην Ελλάδα, δεν υπάρχει! Δεν εισάγουμε, δεν εξάγουμε. Πώς να σας το πούμε για να το κάνετε understood… Την πάτησε το τρένο! Το train βρε παιδί μου!

Απίστευτος διχασμός
Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στα κανάλια και στα social media όχι απλά does not exist, είναι πέρα για πέρα τριτοκοσμικό και Ουγκάντα! (no offence για τη χώρα). Έχουμε γίνει όλο το country ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Και είναι οι μεν και οι δε!

Απασφάλισμα
Έχουν βγει όλοι οι δημοσιογράφοι και απασφαλίζουν εναντίον της κυβέρνησης. Προσέξτε όμως! Γιατί αν το συνήθιζαν γενικώς και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα μιλούσαμε για την Ελλάδα, το ναό της journalism! Εδώ τώρα, όχι όχι… Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Συντεχνιακοί οι λόγοι
Εδώ απλά είναι αυστηρά συντεχνιακό το ζήτημα. Έχουν ξεσηκωθεί όλοι και κάνουν υπερωρίες στα facebookια τους, γιατί τους κοπήκανε τα προνομιάκια τους. Οι δουλίτσες τους οι δικές τους (γιατί για των άλλων δεν μας νοιάζει), η βόλεψη η δική τους (γιατί για των άλλων δεν μας νοιάζει), τα μισθουλάκια τους (γιατί για των άλλων δεν μας νοιάζει), τα καναλάκια τους, οι μέτοχοι τους (που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη) κοκ…

Μούγκα
Όταν όμως ήταν οι ίδιοι στο απυρόβλητο, όταν δεν τους ενοχλούσε κανείς, όταν δεν τους άγγιζε το nothing… τότε λοιπόν guys μου δεν είχαμε δει ούτε έναν από όλους αυτούς τους δημοσιογραφάρες που κόπτονται τώρα για το δίκιο στην κοινωνία, να λέει κουβέντα! Μούγκα ήταν όλοι τους! Διότι τα επαναστατικά τους φρονήματα και οι δημοσιογραφικές τους ανησυχίες ερεθίστηκαν μόνο όταν ακούμπησαν τα δικά τους κεκτημένα… Όταν πχ οι κυβερνήσεις πριν γονάτιζαν τον αγρότη, τον συνταξιούχο, τον ιδιωτικό υπάλληλο… στα π@π@ρια μας! Ε;

Παλιά ήταν όλα ωραία… ακόμα και τα μνημόνια!
Ανοίγεις τηλεόραση και κάνεις watch αλλοπαρμένους δημοσιογράφους που σου ζαλίζουν τον εγκέφαλο γιατί τώρα ο εχθρός ήρθε στη δική τους πόρτα… Όταν μέσα από το channel τους όλοι αυτοί και τις newspapers τους που δούλευαν, πέρναγαν τα μνημόνια στον κόσμο ώς κάτι αναγκαίο, τότε ήταν άλλο πράγμα! Σωστά; Τότε δεν μιλούσε κανείς. Τότε δεν τους θυμόμαστε να είναι και τόσο «μάχιμοι» δημοσιογράφοι, όπως έχουν πέσει με τα μούτρα τώρα στην ερευνητική journalism, μη χέσ@!

#fygete
Και το αστείο της υπόθεσης ποιο είναι ε; Που δείχνει βασικά και τον πάτο! Ότι έχουν βγει και μπουζουκόβιοι επισκέπτες της δημοσιογραφίας στα social media και γράφουν κάθε μέρα την π@π@ρια τους και κοτσάρουνε δίπλα και από ένα #fygete. Είναι οι μπουκωμένοι επί Πασοκ και ΝΔ, που απειλούνται τα payroll τους (τα δικά τους ή τους γκόμενου τους το ίδιο κάνει) και θυμήθηκαν το επάγγελμα. Ότι είναι δημοσιογράφοι και ασκούν… κριτική! Ρε ουστ!

Τρικυμία
Και βέβαια, για πρώτη φορά, αν γράψεις κάτι καλό για την κυβέρνηση, τα παίρνεις! Είσαι γραφείο Τύπου! Του ενός και του άλλου! Τους έχει κοπεί η κουτάλα και έχουν χάσει τον μπούσουλα! Έχει θολώσει η τύφλα τους! Αλλά δεν θα υπήρχε κανένα θέμα, αν όλοι αυτοί δεν κόπτονταν κατά καιρούς για τη δημοσιογραφία… Κόπτονται για τον κλάδο… Ποιο κλάδο βρε guys; Που η κοινωνία υπολήπτεται περισσότερο τον τελευταίο τροχό της αμάξης σε τούτο το country, από ό,τι τους δημοσιογράφους! Και καλά κάνει, ορθώς πράττει!

Επιχειρείν και… φραπές
Για αυτό καταλήγουμε. Δημοσιογραφία δεν υπάρχει. Γκέγκε; Υπάρχουν δύο κατηγορίες στον… κλάδο σας. Οι επιχειρηματίες και… οι φραπέδες. Στο μυαλό και γενικότερα! Και that’s it!

Και αμπάχα μπούχα άντε γεια και wind στα πανιά!
(και το volume!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου