Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τα γραφτά του Πέτρου είναι εκεί, και όποιος θέλει μπορεί να τα δει και να βγάλει τα συμπεράσματά του























Λοιπόν, δυο κουβέντες κι από μένα:
1. Ο Πέτρος πράγματι εδώ και έναν χρόνο περίπου δούλευε στο γραφείο της Γεροβασίλη. Πριν από αυτό, δεν είχε καμία σχέση με τον Σύριζα, έμμισθη, άμισθη ή άλλη, κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως.
2. Απεναντίας, ήδη από το 2013 ήταν σφόδρα επικριτικός προς τον Σύριζα, και στηλίτευε συστηματικά το στρογγύλεμα του λόγου του, διαβλέποντας "δεξιά στροφή" (θέμα για το οποίο είχαμε διαφωνήσει κιόλας κάποιες φορές, δυστυχώς ο Πέτρος δικαιώθηκε).
3. Κατά το χρονικό διάστημα που δούλευε στο γραφείο της Γεροβασίλη, ο Πέτρος είχε ουσιαστικά απενεργοποιήσει το μπλογκ του, είχε αραιώσει την παρουσία του εδώ, και -με μια πρόχειρη ματιά που έριξα- είχε μειώσει και τη δραστηριότητά του στο τουίτερ (στο οποίο πάντως δεν παρέλειπε να κάνει και σχόλια κριτικά προς την κυβέρνηση).
4. Ομολογώ ότι, όταν έμαθα πως ο Πέτρος είχε προσληφθεί στο γραφείο της Γεροβασίλη, απόρησα διπλά: πρώτον, τι δουλειά είχε ο ίδιος κοντά στον Σύριζα, τον οποίο ελάχιστα εκτιμούσε ήδη από πριν την κωλοτούμπα του Ιουλίου, και δεύτερον για ποιον λόγο να τον θέλει η Γεροβασίλη κοντά της. Ήθελα να ρωτήσω τον ίδιο, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε, κι έτσι θα μείνω με την απορία. 
5. Από τις διάφορες παπαριές που διακινούν οι Θοδωράκηδες τις τελευταίες μέρες, έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι αυτό που κυρίως έκανε ο Πέτρος στο διαδίκτυο ήταν να βρίζει κόσμο, και ιδίως τους πολιτικούς αντιπάλους του Σύριζα. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα: ο Πέτρος είχε το μπλογκ του, έγραφε στον Παραλληλογράφο, έκανε εκπομπές στο radiobubble, είχε την επιμέλεια του #rbnews, έτρεχε το hackademy, έτρεχε για το tutorpool, έγραφε και στο τουίτερ. Σε αυτό το τελευταίο, δε, είχε κάνει καμιά 150.000 τουίτ. Δεν αμφιβάλλω ότι αν ψάξει κανείς, θα βρει εύκολα πέντε-έξι χιλιάδες τουίτ με μπινελίκια, γαμωσταυρίδια, ψόφους και άλλα τέτοια γαλλικά. Να τον ψέξουμε γι' αυτά; Να τον ψέξουμε. Αναρωτιέμαι πάντως πόσοι τέλος πάντων δεν έχουν υποπέσει σε παρόμοια αμαρτήματα, ιδίως στο τουίτερ, αλλά εν πάση περιπτώσει. Να βγάζουμε όμως συμπεράσματα για την προσωπικότητα ή/και τη δρατηριότητα ενός ανθρώπου από ένα 3-4-5% των τουίτ που έχει γράψει, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τόσο τις συμβάσεις του συγκεκριμένου μέσου (οι οποίες, καλές-κακές, είναι πάντως συμβάσεις) όσο και όλα τα υπόλοιπα, ε, αυτό με ξεπερνάει.

Να συμπληρώσω εδώ ότι για τα περισσότερα απ' όσα γράφω παραπάνω δεν χρειάζεται να αρκεστεί κανείς στον λόγο μου: ευτυχώς το ίντερνετ θυμάται τα πάντα, τα γραφτά του Πέτρου είναι εκεί, και όποιος θέλει μπορεί να τα δει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Να πω και για το κάθαρμα τον Θεοδωράκη δυο λογάκια. Η παρκετέζα του Μπόμπολα πρώτα-πρώτα έχει διαπράξει μια μέγιστη λαθροχειρία: διάβασε χτες στη Βουλή δύο τουίτ του Πέτρου, τα οποία είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι έχουν γραφτεί ΠΡΙΝ την πρόσληψή του στο γραφείο της Γεροβασίλη, και τα απέδωσε σε μια ενορχηστρωμένη από τον Σύριζα προσπάθεια να αποδομήσει το Ποτάμι μέσω ύβρεων κλπ. Δηλαδή, αφού ο Πέτρος από τον Οκτώβριο του 2015 δουλεύει για τη Γεροβασίλη, ό,τι έγραψε πριν θα το αποδώσουμε ομοίως σε υπαγόρευση της Γεροβασίλη/του Σύριζα γενικά, και γεια σας. Και κρίμα βέβαια που σκοτώθηκε νέος άνθρωπος, αλλά από την άλλη ως γνωστόν οι νεκροί δεν κάνουν διαψεύσεις. Και μετά τον έβαλε στον ίδιο συρφετό με το Χωνί, το olympia.gr και δεν ξέρω ποιον άλλον, υπό την γενική ταμπέλα "αποβράσματα" και "παρακράτος". Γιαούρτια μόνο, για να μην πω για σφαλιάρες και χαρακτηριστώ τραμπούκος.
Για να τελειώνω: ο Πέτρος που γνώριζα εγώ ασφαλώς δεν ήταν άγιος, εξίσου ασφαλώς όμως δεν ήταν ούτε τραμπούκος, ούτε τρολ, ούτε τίποτα συναφές. Δεν είχε πρόβλημα να χώσει αβέρτα μπινελίκια, αν υπήρχε καλή αφορμή, αλλά δεν χρειαζόταν κανέναν να του πει ποιον να μπινελικώσει, ούτε χρειαζόταν να τον πληρώνουν γι' αυτό. Βασικά δηλαδή ήταν ένας από εμάς -με τα κολλήματά του, τα ελαττώματά του, τις αδυναμίες του. Και μόνο οργή αισθάνομαι για τη σκύλευση που του κάνουν διάφοροι απίθανοι μετά θάνατον, τώρα δηλαδή που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Όσο για το πολιτικό ζήτημα: το ότι κάποιος έχει υπάρξει ενδιαφέρουσα/επιτυχημένη διαδικτυακή περσόνα, όποιο περιεχόμενο κι αν δώσουμε στους παραπάνω προσδιορισμούς, του στερεί άραγε το δικαίωμα να στρατευθεί πολιτικά με τον οποιονδήποτε τρόπο; Ή οδηγεί αναπόδραστα στο συμπέρασμα πως, ό,τι έλεγε/έγραφε πριν, ήταν προϊόν υστερόβουλης σκέψης για να αποκατασταθεί μετά; Θα το συζητούσα αν μιλούσαμε για κάποιον που η βασική του "δουλειά" στα ιντερνέτς ήταν να αβαντάρει το όποιο κόμμα, ή να την πέφτει στους αντιπάλους εν είδει διαδικτυακού νταή. Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση.
Μπόνους τρακ, για όποιον έχει όρεξη (και μία ώρα ελεύθερη) η εκπομπή που είχαμε κάνει μαζί, Δεκέμβριο του 2012, με θέμα την ελληνική Δικαιοσύνη. Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα τι είδους "απόβρασμα" ήταν ο Πέτρος:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου