Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ψέματα και... φάουλ του Κυριάκου Μητσοτάκη*













Στη χθεσινή ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε μια σειρά από επιχειρήματα «στοχεύοντας» τον πρωθυπουργό και κατ' επέκταση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Όμως, από την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν πέρα από την πληθώρα των χαρακτηρισμών, τα ψέμματα και... τα φάουλ.
-Τρία πτυχία ο αρχηγός της ΝΔ αλλά εφόσον ο ίδιος δίνει τέτοιες μάχες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη διάκριση των εξουσιών (σε αντίθεση με την πάγια πρακτική του κόμματός του), όφειλε να γνωρίζει ότι ο Μοντεσκιέ (τον 18ο αιώνα) και όχι ο Ρουσώ διατύπωσε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. 
Το έκανε αυτό έχοντας επηρεαστεί και από την πολιτική διακυβέρνησης της Αγγλίας στην οποία και έζησε κάποια χρόνια. Ο Ρουσώ, όπως του υποσημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, έγραψε το «περί του κοινωνικού συμβολαίου», τον ίδιο αιώνα.
- «Κοσκωτάς-Τσίπρας: ένας Ματζουράνης δρόμος». Οποια κι αν είναι η γνώμη του για τον συγκεκριμένο δικηγόρο όφειλε να ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.
- «Πώς σας φαίνεται κύριε Τσίπρα που επί των δικών σας ημερών ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων (Siemens) εξαιτίας καθυστέρησης μιας μετάφρασης;» Είχαν περάσει βέβαια 5 χρόνια (από το 2008) πριν γίνει ο επαίσχυντος εξωδικαστικός συμβιβασμός .
- «σας είπα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και εγώ θα συναινούσα στην σύνθεσή του» Ο ίδιος όμως επί μήνες και μέχρι να ψηφιστεί ο νέος Νόμος δεν επέτρεψε να γίνει η συγκρότηση του ΕΣΡ.
- «Ο Καλογρίτσας χειροκροτούσε σε ομιλία του Νίκου Παππά για τη διαπλοκή» και «Και ποια ακριβώς είναι η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής; Και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής;
Είδατε πώς όλα με έναν μαγικό τρόπο συνδέονται; Ήταν ή όχι ο κ. Σπίρτζης για πολλά χρόνια η πραγματική εξουσία στην Τράπεζα Αττικής, την οποία θέλετε να μετατρέψετε σε προσωπικό παραμάγαζο;» Μόνο που τις ηγεσίες στην τράπεζα Αττικής τις διόριζαν ως κυβερνήσεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που άλλωστε είχαν και την πλειοψηφία στο βασικό μέτοχο δηλαδή ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης ο κ. Καλορίτσας υπήρξε συναίτερος του Τάκη Θεοδωρικάκου, σημερινού συμβούλου του αρχηγού της ΝΔ
- «επειδή επιμένετε συνέχεια στο τίμημα των 256 εκατομμυρίων ευρώ, πείτε μου, κύριε Τσίπρα, πόσα χρήματα θα χάσει η Κυβέρνηση, το κράτος δηλαδή, σε τέλη, φόρους, εργοδοτικές εισφορές από τα κανάλια στα οποία προτίθεται να ρίξει μαύρο. Θα σας απαντήσω, λοιπόν: Είναι 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στη δεκαετία. Είναι έρευνα του ΣΕΒ». Κι όμως δεν ήταν έρευνα του ΣΕΒ αλλά «στοιχεία» που έδωσε η Ένωση των καναλαρχών στον ΣΕΒ. 
- «Μιλήσατε για λίστες: Μπόργιανς, Λαγκάρντ. Έχετε και εσείς τη δικιά σας λίστα, τη 'λίστα Τσίπρα', που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Αναφέρω ενδεικτικά: Τη φάμπρικα των ΜΚΟ στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού». Η φάμπρικα των ΜΚΟ που υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι η απόφαση της ΕΕ να παρέχονται όλα τα κονδύλια για το προσφυγικό στην Ελλάδα μέσω ΜΚΟ που έχουν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Οσο για τις δομές ψυχικής υγείας ήδη έχουν αφαιρεθεί άδειες σε «αλυσίδα» δομών που επί προηγούμενων κυβερνήσεων προέβησαν ακόμα και σε κακουργηματικής φύσης πράξεις σε βάρος των φιλοξενούμενων εκεί. 
- «Τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε το πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη και του κ. Σταθάκη. Τα βάλατε όλα κάτω από το χαλί». Η επιτροπή Πόθεν Εσχες που αποτελείται από τρεις βουλευτές τρεις δικαστικούς και έναν εκπρόσωπο της τράπεζας ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα πόθεν έσχες.
- «Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως «κύριου 12%», τη νομοθέτηση της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων και φυσικά, την αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων για να συμμετέχουν και πάλι συνδικαλιστές[...]» Η εφημερίδα το Βήμα υποχρεώθηκε να ανασκευάσει τις αβάσιμες κατηγορίες για τον κ. Κατρούγκαλο με ανάλογη δημοσίευση.
- «...την απομάκρυνση του Διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ χωρίς καμία εξήγηση, την αιφνίδια αντικατάσταση του Προϊστάμενου Εισαγγελέα για το οικονομικό έγκλημα, μέχρι και τη συγκάλυψη παρενόχλησης εργαζόμενων γυναικών από τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας. Μέχρι κι αυτή δρομολογήσατε, κύριε Τσίπρα!» Ο Προϊστάμενος του ΚΕΦΟΜΕΠ κ. Μασίνας, αντικαταστάθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Εισαγγελέων αντικαταστάθηκε από το αρμόδιο όργανο της δικαιοσύνης. Τέλος όπως είναι ήδη γνωστό για τον συγκεκριμένο πρέσβη παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας διευκολύνοντας την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.
-« Και βέβαια, τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων στο Δημόσιο. Κάποιοι εκτίμησαν ότι έχουν ξεπεράσει τις είκοσι επτά χιλιάδες». Πρόκειται φυσικά για την επιστροφή απολυμένων, «διαθεσίμων» κλπ.
- «Η Κυβέρνηση, που φώναζε, κύριε Τσίπρα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τώρα διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμα και για μικρές οφειλές στο Δημόσιο». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας οι χιλιάδες πλειστηριασμοί του 2012,2013,2014 μηδενίστηκαν το 2015 ενώ μέχρι σήμερα καμία πρώτη κατοικία δεν έχει βγει σε πλειστηριασμό.
- «Και σκοπός μας είναι το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης, όχι το 60%, όπως ορίζει ο νόμος, να κατευθύνεται στην αποπληρωμή του δανεισμού μας -γιατί αποπληρώνουμε τα δάνειά μας- και να καλύπτουμε όλες τις λειτουργικές μας δαπάνες από χορηγίες». Προς το παρόν τα 200 εκ. κόκκινα δάνεια δεν αποπληρώνονται ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποπληρωθούν ακόμα κι αν το 100% της κρατικής επιχορήγησης δίνεται για τις δόσεις
-"Το Συμβούλιο της Επικρατείας δίκασε τα τελευταία χρόνια εν μέσω πολύ μεγάλων κοινωνικών εντάσεων μια σειρά από υποθέσεις μείζονος σημασίας –από τη συνταγματικότητα των ιδίων των μνημονίων, μέχρι την επένδυση στις Σκουριές- και αποτέλεσε τον θεσμικό εγγυητή του κράτους δικαίου, τον τελικό κριτή των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτός ο ρόλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Κάνω έκκληση, λοιπόν, η παραφωνία αυτή να διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν. Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το ζήτημα αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά», χωρίς καμία χρονοτριβή!" Ο μη παρεμβατικός στη δικαιοσύνη Κ. Μητσοτάκης κάνει έκκληση αποκλειστικά για την αντισυνταγματικότητα με επιχείρημα τις κοινωνικές εντάσεις που δεν εμπόδισαν το ανώτατο δικαστήριο να θεωρήσει τους μνημονιακού Νόμους συνταγματικούς. Μόνο που τότε οι εντάσεις προέρχονταν από το λαό και όχι από τους καναλάρχες κι έτσι δεν υπήρχε και μεγάλη "ζέση" να περιμένουν οι κυβερνήσεις τις αποφάσεις του ΣτΕ! 
-"Σύσσωμη η κοινωνία, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και ο νομικός κόσμος αντέδρασαν στη συνάντηση-πρόκληση την οποία είχατε, κύριε Τσίπρα, με τους Προέδρους των Ανώτατων δικαστηρίων, αλλά και στη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το καθήκον των δικαστών είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας". Επηρεασμένος από τα περί τρόμου του Ε. Βενιζέλου αλλά προφανώς και από τον πολιτικά "ομοϊδεάτη" Β. Αλεξανδρή (πρόεδρο ΔΣΑ) δεν ανέχτηκε ο πρόεδρος την ΝΔ. 
-"Και βέβαια, κύριε Τσίπρα, εμείς δεν έχουμε, βλέπετε, και το προνόμιο να έχουμε στην υπηρεσία μας κομματικές εφημερίδες, που ως δια μαγείας παίρνουν ολοένα και περισσότερη κρατική χρηματοδότηση και που έχουν και offshore στο μετοχικό τους κεφάλαιο". Επί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ τα διαφημιστικά πακέτα που δόθηκαν από τράπεζες και ΔΕΚΟ στα "κομματικά" ιδιωτικά κανάλια ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια. Οσο για την υποτιθέμενη offshore της Αυγής πρόκειται για Κυπριακή κανονική εταιρεία που έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό (2,92%) του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής.
-"Αυτό το οποίο, όμως, είναι αλήθεια, είναι ότι στις 19 Οκτωβρίου στον Δήμο Ευόσμου θα βγουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες, κύριε Τσίπρα! Και τα καταθέτω τα Πρακτικά." Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Εύοσμο δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες και στη Θεσσαλονίκη δεν έγιεν πλειστηριασμός από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα
-"Το δάνειο 300.000 ευρώ του Εθνικού Κήρυκα Χανίων έχει την υπογραφή ενός πρώην πρωθυπουργού" Ναι αλλά εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει αποπληρωθεί ούτε μία δόση και παράλληλα δεν έχει ακόμα καταγγελθεί από την Τράπεζα.
Τέλος, το τηλεφωνικό κέντρο που προσφέρθηκε από τη Siemens προκειμένου να εξοπλιστεί το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη είναι γεγονός ότι πληρώθηκε αφού το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα
*που δεν θα παίξουν στα κανάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου