Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η Βούλα Παπαχρήστου, οι σχέσεις της με τους ναζί της Χ.Α και το αχρείαστο μετάλλιο, μονοπωλούν το Twitter-ΟΧΙ δεν το θέλουμε











 



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεσπάσει στο Twitter ένας διαδυκτιακός «πόλεμος» για το αν πρέπει να υποστηρίζουν οι Ελληνες μια αθλήτρια στους Ολυμπισκούς Αγώνες του Ρίο, η οποία έχει δώσει στο παρελθόν(χωρίς να τα αναιρέσει) διαπιστευτήρια ναζιστικής νοοτροπία και συμπεριφοράς.
Και η απάντηση της πλειοψηφίας, και σωστά, είναι ΟΧΙ! Δεν υποστηρίζουμε ένα πρόσωπο που η Χρυσή Αυγή έχει αναγάγει σε σύμβολο της βλακώδους εθνικής δήθεν ανωτερότητας.
Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να ταυτιζόμαστε με πρόσωπα που προσβάλουν την ουσία των ιδανικών του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.
 Και φυσικά δεν θα πανηγυρίσουμε τυχόν μετάλλιο της στο Ρίο.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μετάλλια αθλητών που δεν κατανοούν την σημασία τη λέξης άνθρωπος. 
Που κάνουν βρομερά, ρατσιστικά αστεία με νέγρους.
 Που με μισόλογα και υπαινιγμούς, δίνουν δίκιο στο Κασιδιάρη  όταν χτυπούσε την Κανέλη.
Δεν θέλουμε να πανηγυρίσουμε κανένα μετάλλιο μιας φιλοναζί αθλήτριας. 
Δεν θέλουμε να μοιραστούμε καμία χαρά και «εθνική ανάταση», με υποκείμενα βγαλμένα από τους υπονόμους της ιστορίας.
Και όχι, δεν έχουμε τίποτα το κοινό με την κ. Βούλα Παπαχρήστου. 
Μπορεί να είναι ελληνίδα αλλά αυτό δεν αρκεί, όταν κάποιος αγνοεί επιδεικτικά τις αρχές του ανθρωπισμού, της οικουμενικότητας, της αλληλεγγύης.
ΟΧΙ κατηγορηματικά σε όσους δεν καταδικάζουν τον φασισμό και τον ρατσισμό ανοικτά και καθαρά. Δεν θα πανηγυρίσουμε ελληνικό μετάλλιο με φασιστική, νεο-ναζιστική ουρά. 
Ούτε μας αξίζει, ούτε το χρειαζόμαστε.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι καθαρές φωνές και οι καθαρές φάτσες, όπως αυτή της 20χρονης Αννας Κορακάκη και του νεαρού προσφυγόπουλου με το οποίο φωτογραφήθηκε στη Δράμα. Ναι, αυτά τα καθαρά μετάλλια έχουμε ανάγκη.
Για το θέμα αυτό, έχει αναπτυχθεί στο twitter ένας μεγάλος και έντονος διάλογος. Κυρίαρχη τάση είναι αυτής τη καταδίκης της αθλήτριας, ως φιλοναζί, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που την υποστηρίζουν, προτάσσοντας το γεγονός ότι συμμετέχει με την ελληνικό ομάδα.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Γ. Μουρούτης, πρώην στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά και πρωτεργάτης της ομάδας αλήθειας όπως ονομαζόταν η μονταζιέρα της προπαγάνδας τηςς ΝΔ, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αθλήτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου