Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Βούλα Παπαχρήστου: Ρατσισμός και υποκρισία













 









 



Το ότι το ναζιστικό μόρφωμα που Μιχαλολιάκου εκμεταλλεύεται δηλώσεις «λαμπερών» προσώπων για να δείξει την υποτιθέμενη απήχηση που έχει στην κοινωνία δεν είναι κάτι καινούργιο. 
Το έχει κάνει και στο παρελθόν με τις πολιτικές τοποθετήσεις Γαϊτάνου, Σφακιανάκη, Γονίδη.


Το κάνουν και τώρα, με αφορμή τις επιδόσεις που έφερε στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο
το άθλιο υποκείμενο  που λέγεται Βούλα Παπαχρήστου, αφού την θεωρούν -και όχι άδικα- ότι με τις δηλώσεις της που έχουν προηγηθεί ασπάζεται τις θέσεις της Χ.Α.
Του Γ. Γ.
(«Μπράβο ρε Βουλάρα! Κάνεις περήφανους όλους τους Έλληνες κ κερνάς πόνο τα ανθελληνικά ελληνόφωνα σκουπίδια.περαστικά σας ζώα», κραυγάζει στο twitter  οΠαναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ ο θεωρούμενος υπαρχηγός της εγκληματικής συμμορίας Χρήστος Παππάς συμπληρώνει: «Πιείτε ξυδάκι αντιφάδες του «δημοκρατικού» τόξου και σταλινομα@άκες»).
Δεν μας ενδιαφέρει και δεν θα ασχοληθούμε με το τι κάνει στην προσωπική της ζωή η Παπαχρήστου. Μπορεί να εκδηλώνει τον θαυμασμό της για τον Κασιδιάρη που σύμφωνα με την ίδια «εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη στη Βουλή» και να του δίνει άλλοθι για τον τραμπουκισμό που διέπραξε σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Αυτά όμως είναι αντικείμενα σχολιασμού της Espresso και όχι του μπλοκ μας. Εμείς θα σταθούμε στην πολιτική πλευρά του ζητήματος.
Να θυμίσουμε ότι η ίδια αθλήτρια λίγο πριν από τους αγώνες του Λονδίνου είχε γράψει στον λογαριασμό της στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα ..Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου .. θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!»».

Ηταν μια ενέργεια που δημιούργησε κατακραυγή και ανάγκασε την ολυμπιακή επιτροπή να την αποκλείσει από τους αγώνες.
Την ουσία όμως του όλου περιστατικού που είχε δημιουργηθεί τότε την διαβάζουμε από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ», το οποίο όμως διατηρεί την επικαιρότητα του γιατί μας δείχνει την πολιτική συγκρότηση που έχει και σήμερα η Β. Παπαχρήστου:
 Ρατσισμός και υποκρισία


 Μπορεί να προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν «αφελές κοριτσάκι» που αναπαρήγαγε ένα «ρατσιστικό ανέκδοτο», χωρίς να καταλαβαίνει το περιεχόμενό του, όμως πρόκειται για εκκολαπτόμενο φασιστάκι.

Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τα χρυσαυγίτικα που έχει ανεβάσει άλλες φορές στα περιβόητα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αλλά και από τον τρόπο αντίδρασής της, που ήταν καθαρά χρυσαυγίτικος, κοτίστικος.

Αρχισε τα «απεταξάμην» και τις συγνώμες, όπως κάνουν οι νεοναζί κάθε φορά που καταγγέλλονται ότι λιντσάρισαν κάποιον ξεμοναχιασμένο μετανάστη. 
Κάνουν τη βρομοδουλειά και μετά καταγγέλλουν εκείνους που τους καταγγέλλουν και ενίοτε απειλούν με μηνύσεις. Δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.
Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία, ότι η διαγραφή της από την ολυμπιακή ομάδα είναι υποκριτική και περισσότερο έγινε «για το φόβο των Ιουδαίων». Φοβήθηκαν μην υπάρξουν αντιδράσεις από τη ΔΟΕ και βρεθούν κατηγορούμενοι. Είχαν και τη φωλιά τους λερωμένη με τον άλτη που ήξεραν πως πιάστηκε ντοπαρισμένος, οπότε έσπευσαν να κλείσουν γρήγορα το θέμα του ρατσιστικού μηνύματος με αποπομπή της αθλήτριας. Υπό άλλες συνθήκες, θα τη συγχωρούσαν και θα την έστελναν με τιμές στο Λονδίνο.
Σιγά μην ενοχλούνταν από το ρατσιστικό σχόλιο αυτοί που καθημερινά καλλιεργούν το ρατσισμό ενάντια στους μετανάστες. Αυτοί που μιλούν συνεχώς για «το μεγαλείο της φυλής» και ουδόλως ενοχλήθηκαν όταν η ντοπαρισμένη Χαλκιά μιλούσε για τη «νίκη που είναι στο DNA του Ελληνα». Δημιούργημα της πολιτικής τους είναι η Παπαχρήστου. Της γενικότερης ρατσιστικής πολιτικής τους και της ειδικότερης πολιτικής διαπαιδαγώγησης των πρωταθλητών, που τους εκπαιδεύουν με τον ίδιο τρόπο που στα ιπποφορβεία εκπαιδεύουν τα άλογα ράτσας.
Γι’ αυτό και είναι πιθανό ένας κόσμος ν’ αντιμετωπίσει την Παπαχρήστου, όπως αντιμετώπισε τον Κασιδιάρη μετά την on camera επίθεση στις Δούρου και Κανέλλη. Οταν διδάσκεις μια ολόκληρη κοινωνία το μίσος κατά των μεταναστών, τους οποίους παρουσιάζεις σαν εγκληματίες και φορείς μολυσματικών ασθενειών και μετά τιμωρείς υποκριτικά μια αθλήτρια που πέταξε μια ρατσιστική ατάκα, τη μετατρέπεις σε ηρωίδα στα μάτια πολλών από εκείνους που πέρασε η επίσημη ρατσιστική προπαγάνδα.
Η υπόθεση Παπαχρήστου ήταν διδακτική και από τη στενή πολιτική άποψη. Την πρώτη κιόλας μέρα, που οι νεοναζί είχαν λουφάξει μέχρι να δουν πού πάει το πράγμα, ήταν το κόμμα του Καμμένου που βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό. Ακολούθησε ο Μπουμπούκος και μετά οι νεοναζί, οι οποίοι φυσικά το χόντρυναν, όταν είδαν ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εκδήλωνε δημόσια την αντίθεσή της με τον αποκλεισμό της αθλήτριας, θεωρώντας προφανώς ότι μια τέτοια τιμωρία χαλάει το αντιμεταναστευτικό κλίμα. Ο Κασιδιάρης έσπευσε να καταθέσει Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, στην οποία μεταξύ άλλων ρωτάει αν «υιοθετεί η ΕΟΕ τα περί “ρατσιστικού” σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε».
Η Παπαχρήστου είναι δημιούργημα μιας εποχής και ενός συστήματος που έχει αναγάγει το ρατσισμό σε αιχμή του δόρατος της κυρίαρχης ιδεολογίας, επιχειρώντας έτσι την άσκηση κοινωνικού ελέγχου.
 -------------------------------------

Lefteria:
Ας τα πάρουμε από την αρχή
1ον .Το πανηγυράκι τής ντόπας και των πολυεθνικών μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους,πόσο μάλλον όταν γιά  να στηθεί το πανηγυράκι ξεσπιτώνονται φτωχοί άνθρωποι όπως συνέβη στό Ρίο

2ον .Οταν η χώρα εκπροσωπείται από αθλητές τύπου Παπαχρήστου πού έχει αρκετές φορές εκφράσει τό μίσος και το ρατσισμό της στους συνανθρώπους μας,


δεν μπορώ να νιώσω ούτε υπερήφανη που αγωνίζεται ούτε χαρούμενη,αντίθετα νιώθω αηδία γιατί εκπροσωπεί  τη χώρα μας κατ¨΄ επέκταση εσένα ,εμένα ντροπιάζοντας μας αν μη τί άλλο.


3ον .Εάν απομονώσουμε το γεγονός πώς έχει εκφράσει αρκετές φορές που ανήκει ιδεολογικά η Παπαχρήστου ,αλλά την αντιμετωπίζουμε απλά ώς την αθλήτρια που αγωνίζεται με την Ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς,προβάλλοντας άν μη τί άλλο τη χώρα μας κάνοντας μας να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι όπως μου είπε κάποιος.
Γιά ποιό λόγο πρέπει να νιώθω εθνικά υπερήφανη δέν ξέρω,ποιά η υπερηφάνια μου,πώς συμμετέχει σε ένα πανηγυράκι που στήθηκε γιά να κονομήσουν οι πολυεθνικές και να ξεσπιτωθούν φτωχοί Βραζιλιάνοι;

 Γιά ποιό λόγο να είμαι υπερήφανη γιά μιά χώρα /κράτος πού μας στήνει καθημερινά στο τοίχο  προσπαθώντας με οποιοδήποτε τρόπο να μας εξοντώσει;
Γιά ποιό λόγο να είμαι υπερήφανη γιά τη ναζιστοσυμμορία που κατσικώθηκε στο κοινοβούλιο και μας το παίζουν πατριώτες;εξυβρίζοντας και απειλώντας όποιον δηλώνει την αντίθεση του,ενώ συντηρούνται από το δικό μας κορβανά;
 Τέτοια περηφάνια δέν την θέλω,κρατήστε την, σας την χαρίζω

Ούτε περήφανη μπορώ να νιώσω για καμία πατρίδα που καθημερινά με πληγώνει,πού συντηρεί στούς κόλπους ναζιστικά μορφώματα
 Σας γυρίζω τηn πλάτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου