Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η αλήθεια το ΣΚΑεΙ








 
 
 


 
Έχασα το μέτρημα των «φοροκαταιγίδων», των «φορολογικών σφαγών», «της τρύπας στα έσοδα» και του «κόφτη» που έρχεται. Πυρ κατά βούληση ενόψει του διαγωνισμού για τις άδειες και τη διερεύνηση του σκανδάλου της Digea.
Στα κεντρικά δελτία, από δημόσια συχνότητα, αντί για ειδήσεις ακούμε πολεμικά ανακοινωθέντα κατά της κυβέρνησης και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Απαραίτητο το εναγώνιο σπάσιμο στη φωνή των τηλεπαρουσιαστών για την κρίσιμη έκβαση της ανένδοτης μάχης του καναλιού υπέρ της διαπλοκής.
«Η αλήθεια να λέγεται» και τα ψέματα τελειώνουν 30 Αυγούστου. Αφού δεν αναγνωρίζει ως νόμιμο τον διαγωνισμό για τις άδειες, ο ΣΚΑΪ γιατί συμμετέχει; Θα καταγγείλει εκ των υστέρων την άδειά του (αν πλειοδοτήσει τελικά) ως παράνομη;
«Στα όρια του αισχρού και του φασιστικού το δημοσίευμα της 'Αυγής'» απεφάνθη ο «μετρ της ελληνικής τηλεόρασης», ο επιφανής διευθυντής ειδήσεων όλων των μεγάλων καναλιών από το 1988 έως σήμερα Στ. Μαλέλης και εισηγητής των τηλεπαραθύρων στη ζωή μας. 
Μετά από ανίερους παραλληλισμούς της κυβέρνησης με τη χούντα, ο τηλε«ειδικός» κατέληξε: «... στη δημοκρατία, εκεί που μπορείς να αναπτύξεις 50, 100 κανάλια και να εισπράξεις λεφτά από όλους τους καναλάρχες και να μην μειώνεις τις συντάξεις...».
Μια λεπτομέρεια μόνο ξέχασε: Πόσα λεφτά εισέπραξε το κράτος, όλα αυτά τα χρόνια, από τα κανάλια όπου δούλευε και «ανθούσαν» πριν από τη λαίλαπα του βορειοκορεατισμού.
Άτυπο γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ο ΣΚΑΪ;
 Τώρα προτείνει τη συμμετοχή των κομμάτων στη διαδικασία αδειοδότησης. 
Όπως στις εκλογές, λέει, ξεχνώντας ότι πρόκειται για αδειοδότηση επιχειρήσεων. 
Προφανής ο στόχος να μην ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η διαπλοκή να συνεχίσει απρόσκοπτα να λυμαίνεται τη χώρα. «Τι πιθανότητες δίνεις να γίνει δεκτή η πρόταση που κάνουμε;» ρωτά η έγκριτη. Μα, να την υιοθετήσει η Ν.Δ. φυσικά...
«Απολύτως διάτρητη» η διαδικασία αδειοδότησης, «βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία». Αυτή η σύμπνοια στον αντικυβερνητικό αγώνα με τη διαπλοκή σε τι θα ωφελήσει, άραγε, τον Π. Λαφαζάνη; Ο αγώνας τόσων χρόνων κατά των μίντια της διαπλοκής, θυσία για λίγα λεπτά δημοσιότητας και μια ψευδαίσθηση πολιτικής οντότητας;
Τι νέο κομίζει στην κριτική επί του κυβερνητικού έργου, εκτός από αναμεταδόσεις της Ομάδας Αλήθειας και των κλισέ του Άδωνι; Τόσα χρόνια αριστερής ομφαλοσκόπησης και ιδεολογικών μαχών ξέπεσαν σε ένα «ο Τσίπρας μας κορόιδεψε»;
Καμία ανησυχία. Η ΕΣΗΕΑ και οι εισαγγελείς διασφαλίζουν εις το διηνεκές ότι ο κιτρινισμός, η λάσπη και η συκοφαντία θα κρατούν τα ηνία στην ενημέρωση της χώρας;
Η είδηση – κατασκευή του διαδικτύου για δήθεν εμπλοκή υπουργών στην τραγωδία της Αίγινας, πέρασε εύκολα στα πρωτοσέλιδα. Ο καταδικασμένος αρχικά, που αθωώθηκε μετά, για την προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ, κ. Πορτοσάλτε, σε άλλη μια κορυφαία στιγμή της καριέρας του.
Άμεση ήταν η υποστήριξή στο διωκόμενο δημοσιογράφο από τον Μπ. Παπαναγιώτου ΔΟΛ, (ο οποίος εκτελεί και χρέη συμβούλου σε θέματα επικοινωνίας στη Ν.Δ.) εγκαλώντας την ΕΣΗΕΑ που δεν παρεμβαίνει για την στοχοποίηση δημοσιογράφων, από το κυβερνών κόμμα!
Ποιος χρειάζεται τη δεοντολογία, όταν τέτοια ιερά τέρατα κοσμούν τον δημοσιογραφικό χώρο;
Καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου και στοχοποίηση, η καταγγελία του κιτρινισμού και της στρέβλωσης. Η αλήθεια το ΣΚΑεΙ μαζί με κάθε έννοια ηθικής και αξιοπιστίας.
Όταν η δημόσια ραδιοτηλεόραση στέλνει εξώδικο κατά ιδιωτικού καναλιού για κλοπή «εικόνας» της Μεγαλόχαρης, για την κ. Κατσίμη απλώς βρέχει. «Θέμα συνεννόησης» ήταν... τζάμπα ανησύχησα.
Μεγάλη υστέρηση ενημέρωσης θα πλήξει τη σοβιετία. Αν κοπεί η χιλιοστή επανάληψη του «Ρετιρέ», πώς θα τεστάρουν οι τηλεθεατές τη μνήμη τους στα επεισόδια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου