Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Φωνάζει ο ΣΚΑΪ!
























Βοήθα Παναγιά! Η μέρα που ο ΣΚΑΪ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.
του Νίκου Μωραΐτη
Να γράφει «ΣΚΑΪ» αριστερά και «ΕΡΤ» δεξιά, και εσύ να ισχυρίζεσαι ότι δεν έκλεψες το σήμα.
Να σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη κι εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα.
Να σε κατηγορούν ότι επί τρεις ώρες εξέπεμπες τζάμπα κλέβοντας το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης κι εσύ να απαντάς για «κρατικοδίαιτη ΕΡΤ» και «υπόγεια του Μαξίμου».
Μα, αν κλέβεις σήμα από κάποιον που δεν εκτιμάς, αν αναπαράγεις το σήμα της «κρατικοδίαιτης» τηλεόρασης που ελέγχεται από τα «υπόγεια του Μαξίμου», αυτό σε καθιστά και κλέφτη και αναξιόπιστο προς τους τηλεθεατές σου.
Η απάντηση του ΣΚΑΪ στην ανακοίνωση της ΕΡΤ για την πασιφανή κλοπή είναι ο ορισμός της αλαζονείας.
Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η αλαζονεία των καναλαρχών. Η στάση τους να νομίζουν ότι είναι κράτος εν κράτει. Ίσως διατηρούν αυτή την έπαρση επειδή υπήρξαν κράτος εν κράτει, επειδή αναβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, επειδή εξουσίαζαν αντί των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού.
Και ίσως η αλαζονεία τους να εντείνεται από την ελπίδα ότι, με μαριονέτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποκτήσουν ξανά την ίδια ασυδοσία.
Η αλαζονεία του παρελθόντος συνδυαζόμενη με αυτή του μέλλοντος, γεννάει ανακοινώσεις όπως αυτή του ΣΚΑΪ. Ανάμεσα στα δύο χρονικά σημεία δεν μεσολαβεί τίποτα άλλο παρά η ψήφος. Η ψήφος ενός λαού που είδε τους ολιγάρχες να κυβερνούν αντί για τις κυβερνήσεις του και που θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά προτού τους εκχωρήσει ξανά την ίδια εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου