Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η Λυμπεράκη και ο «αστραφτερός μεταρρυθμιστής» Κυριάκος!




 



























 



«Παίζουν τα ρέστα τους» στην τελική ευθεία για την 10η Ιανουαρίου οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι προκειμένου να δουν τον εκλεκτό τους να κατακτά το «γαλάζιο θώκο». 
Ένα λόγο παραπάνω να συνδράμει στην προσπάθεια έχει το στέλεχος του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, λόγω των δεσμών αίματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού όπως είναι γνωστό είναι πρώτα ξαδέρφια.
Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, λοιπόν, με άρθρο της «φωτογραφίζει» τον εξάδελφό της, ως τον καταλληλότερο για την ηγεσία της ΝΔ, αφού όπως η ίδια σημειώνει «η επικράτηση ενός μεταρρυθμιστή πολιτικού στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα καλό νέο για τη χώρα».
Φυσικά, το πώς οι απολύσεις δίνουν σε έναν πολιτικό το χαρακτηρισμό του μεταρρυθμιστή, παραλείπεται να εξηγηθεί στο άρθρο.
Ωστόσο, κατά την κ. Λυμπεράκη, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένα μεταρρυθμιστής. Είναι και «αστραφτερός» μάλιστα (ίσως θυμίζει και κάτι από σπίτι Πατούλη)!
«Δηλαδή, θα μου πείτε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος (σ.σ. για το Ποτάμι) από κάποιον ισχυρό αντίπαλο; Υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλώς, αλλά αυτοί δεν προκύπτουν από το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας αστραφτερός μεταρρυθμιστής επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όπως τον καταλαβαίνω εγώ, είναι να αποδειχθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι τελικώς ο μεταρρυθμιστής που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι», σημειώνει χαρακτηριστικά το στέλεχος του Ποταμιού.
Σε άλλο σημείο του άρθρου, η ξαδέλφη του κ. Μητσοτάκη εξηγεί το τι δεν είναι μεταρρύθμιση με ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον παράδειγμα:
«Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι το κόκκινο φουστάνι που πυροδότησε πριν από μερικά χρόνια τον πόλεμο μεταξύ Βίσση και Βανδή».
Μόλις μπήκαμε στη… μεσημεριανή ζώνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου