Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Και φυσικά, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν ως διά μαγείας στην κατάλληλη θέση.












Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε σκάνδαλα και σκανδαλάκια. 
Ρουσφέτια και διορισμοί άνευ πτυχίων και προσόντων. Η Ν.Δ., από την αρχή της κυβερνητικής της θητείας, διαχειρίζεται την εξουσία ως μια μοναδική ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό.

Μια κάστα φίλων και αρεστών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος απομυζούν όχι μόνο τη χώρα αλλά και τον ευρωπαϊκό κορβανά. Μια «ψιλικατζίδικη αριστοκρατία» που μοιράζεται μεταξύ της το δημόσιο χρήμα. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί «πουλάνε» με άδειο το καλάθι κοινωνικό προφίλ.

Μια σύντομη ενδεικτική καταγραφή μάς βοηθά να αντιληφθούμε το μέγεθος ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει δει η χώρα του «μητσοτακισμού». 

Εύα Καϊλή: η δυναμική εκπρόσωπος του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, Qatargate. Μαρία Σπυράκη: ελέγχεται από την OLAF, όπως και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης το 2019, για βουλευτικές αποζημιώσεις βοηθού της. 

Ανδρέας Πάτσης: βουλευτής μέχρι πρότινος της Ν.Δ., έκανε χρυσές δουλειές με τα κόκκινα δάνεια των ανθρώπων. 

Παναγής Καππάτος: βουλευτής της Ν.Δ. που εργάζεται ως αποκλειστικός δικηγόρος εισπρακτικής εταιρείας και ασχολείται με πλειστηριασμούς κατοικιών - ακόμα μία περίπτωση Πάτση. 

Ρεβέκκα Πιτσίκα: η πρόεδρος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ., που έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛ.ΤΑ., ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Σοφία Νικολάου: 

πέρσι, μέσα σε πέντε ημέρες έκανε επτά απευθείας αναθέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ. Δεν ξεχνάμε βέβαια τα μπόνους 16 εκατ. ευρώ στα golden boys της ΔΕΗ ούτε την αμοιβή του Γ. Στάσση, που ξεπερνά τις 360.000 ευρώ τον χρόνο.

Και φυσικά, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν ως διά μαγείας στην κατάλληλη θέση. Ο Παναγιώτης Κοντολέων έγινε πρώην διοικητής της ΕΥΠ με πτυχίο Μουσικών Σπουδών και αποπέμφθηκε όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο υποκλοπών. 

Ο Αντώνης Διαματάρης, χωρίς μεταπτυχιακό από το Columbia, είχε τοποθετηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, 80χρονος πολιτευτής της Ν.Δ. που είχε διοριστεί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά την κατακραυγή παραιτήθηκε.

Το μόνο επιχείρημα που έχουν απέναντι σε όλα αυτά είναι ότι ο Μητσοτάκης «άμεσα τελειώνει τα θέματα» (Μ. Βορίδης, Οpen). 

Mόνο που τα «θέματα» είναι τόσα πολλά, που ποτέ δεν τελειώνουν. 

Ενώ το «άμεσα» έχει μια πολύ διασταλτική ερμηνεία για τη Ν.Δ., αφού η υπόθεση Σπυράκη ήταν γνωστή εδώ και τρία χρόνια, για να μην μιλήσουμε για την υπόθεση Πάτση, που «όλοι γνώριζαν», όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής, χωρίς κανείς να ενοχλείται μέχρι που το σκάνδαλο βγήκε στην επιφάνεια.

Οταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη μία, δύο, τρεις, «συγγνώμη δεν ξέραμε» δεν χωράει. Βολεύονται να πιστεύουν ότι όσο κανείς δεν μιλά σκάνδαλο δεν υπάρχει. Είναι όμως ένα έγκλημα που συντελείται κατά του δημοσίου συμφέροντος, διαρκές και με όρους μαφίας.

 Με λόγια απλά. 

Τα δικά σας δικά τους καθ’ έξιν και καθ’ ολοκληρίαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου