Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το ‘χει πει κι ο Στάλιν: «Καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος»



















Αυγή
Γιώργος Ανανδρανιστάκης
Μόλις βγήκε ο απολογισμός της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές, άρχισα να ψάχνω μανιωδώς. Στην πρώτη παράγραφο τίποτα, στη δεύτερη τίποτα, στην τρίτη, στην τέταρτη, στην πέμπτη, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Περνούσαν σαν βαγόνια οι παράγραφοι του απολογισμού κι ούτε λέξη αυτοκριτικής για όσα διέπραξε η ηγεσία του ΚΚΕ στην υπόθεση του Πάχτα και του Μπέου. 
Διότι όλα καταπίνονται, σύντροφοι, και τα ψέματα, και το μίσος, και οι συκοφαντίες. Το όνειδος του Πάχτα και του Μπέου, όμως, δεν καταπίνεται ούτε με όλο το νερό του Βόλγα.
Στη Χαλκιδική δίνεται εδώ και χρόνια η μάχη των μαχών. Από τη μία ένα πρωτοφανές κίνημα που προσπαθεί να εμποδίσει την εξόρυξη του χρυσού, για να σώσει μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, να σώσει τα δέντρα του αρχέγονου δάσους, να σώσει εντέλει τα παιδιά από το δηλητήριο που μολύνει το νερό. 
Κι από την άλλη οι ορδές της εξόρυξης, το διεθνές κεφάλαιο, το εγχώριο κεφάλαιο – λέγε με Μπόμπολα και όχι μόνο -η κυβέρνηση, ο Γεωργιάδης, ο Δένδιας, τα ΜΑΤ, οι εισαγγελείς, τα κανάλια. Και βέβαια ο Χρήστος Πάχτας, ο δήμαρχος του Αριστοτέλη, που έδρασε ως εκπρόσωπος των χρυσοθήρων επί της Γης. 
Ο άνθρωπος που, όταν βρέθηκε αρσενικό στο νερό, τα έβαλε με τους διεθνείς οργανισμούς επειδή κατεβάζουν συνεχώς τα όρια του συναγερμού και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας.
Λίγο πριν από τις εκλογές, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στο κίνημα αποφάσισαν να εκλέξουν με δημοψήφισμα τον υποψήφιο που θα τα έβαζε με τον Πάχτα.
 Εξέλεξαν, λοιπόν, τον κ. Γιάννη Μίχο και τον στήριξαν όλοι ενθέρμως, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.
 Όλοι, πλην του ΚΚΕ, το οποίο κατέβασε δικό του υποψήφιο, διότι το Κόμμα κατέχει τη μοναδική αλήθεια και την κουβαλάει παντού, ακόμη και στον Δήμο του Αριστοτέλη. Τελικά, ο Μίχος νίκησε τον Πάχτα από την πρώτη Κυριακή και ο υποψήφιος του ΚΚΕ πήρε 1,96%, σχεδόν το μισό απ’ όσο πήρε το Κόμμα στις ευρωεκλογές.
Στον Δήμο του Βόλου βρέθηκαν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μ. Πατσιαντάς.
 Ο Μπέος του ποδοσφαιρικού παρακράτους, του στοιχήματος, των νυχτερινών κέντρων, ο Μπέος που στηρίχτηκε ανοιχτά από τη Χρυσή Αυγή, που υιοθέτησε τον λόγο και την αισθητική της Χρυσής Αυγής.
 Κι όμως, ακόμη και στον Βόλο η ηγεσία του ΚΚΕ δεν στήριξε τον Πατσιαντά, διότι ο Πατσιαντάς είναι του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως έχει πει ξεκάθαρα ο Στάλιν στα απομνημονεύματά του, «καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος». 
Τελικά νίκησε ο Μπέος και η ψυχούλα του “Πατερούλη” συνέχισε να αναπαύεται εν ειρήνη.
Κοίτα να δεις που ο Πάχτας με τον Μπέο έκαναν κι ένα καλό στη ζωή τους. Απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πάτος, ότι δεν υπάρχει όριο για μια ηγεσία που δρα ως θρησκευτική σέχτα και ταυτοχρόνως ως διοικητικό συμβούλιο ανώνυμης εταιρείας.

12 σχόλια:

  1. Δε θέλω να αγχώσω τον Ανανδρανιστάκη, αλλά ο Στάλιν ήταν υπέρ των "Λαϊκών Μετώπων". Μάλλον η Λούξεμπουργκ διέγνωσε (στο πετσί της) ότι οι φασίστες με τους σοσιαλδημοκράτες είναι "ο ένας φτύνει κι ο άλλος πίνει".

    Προς τη διαχείριση του blog:
    Αν έβλεπα το ίδιο ποστ σε φιλοναζιστικό blog, δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Καλή η κριτική (και η σκληρή κριτική ακόμα καλύτερη), αλλά ο αυριανισμός απέχει παρασάγγας από την κριτική. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαυτό οι σταλινικοί έχουν την Ρόζα περί πολλού.
    Τις σούρνουν το καταπέτασμα,και όσα κατεβάζει ο ποταμός του Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως άλλοι είναι "σταλινικοί" (και δεν το γράφω με την κακή έννοια, όπως οι απολογητές του καπιταλισμού, αλλά ως αντικειμενική πραγματικότητα);
      (Τα Λαϊκά Μέτωπα "από τα πάνω" -δηλ. με συνεργασία σοσιαλιστικών, κομμουνιστικών, εργατικών κομμάτων- σε Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα και αλλού ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της Κομμιντέρν επί Στάλιν.)

      Για τη Ρόζα:
      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7799156&publDate=26/1/2014

      Ο προηγούμενος

      ΥΓ: Καλή η προπαγάνδα, αρκεί να μην είναι τόσο σαθρή.

      Διαγραφή
  3. Το Πασοκ δημιουργησε τΟν ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ....Ο ΣΥΡΙΖΑ τον βρηκε ετοιμο...
    Το "Παρον" στη βουλη, στη ρυθμιση για τα 7 δις στο νεωριο της Συρου ποιος το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ; Ποιο κομμα ηταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τη ρυθμιση να σου πω εγω ΤΟ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν επικαλείσαι τον ριζοσπάστη για του λόγου το αληθές,κάνεις μια τρύπα στο νερό της πληροφόρησης.
    Φυσικά και δεν αναφέρεις τους σταλινικούς με την κακή εννοια.Αλλοίμονο!
    Ο σταλινισμός αποτελεί την πεμπτουσία του σοσιαλισμού!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θέλω να παραθέσω την άποψη του ΚΚΕ για τη Ρόζα τί να επικαλεστώ; Την Εστία;

      (Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τί είναι "σταλινισμός". Ούτε φιλοσοφικό ρεύμα είναι ούτε πολιτικό. Απλώς σου γράφω ποιές ήταν οι βασικές πολιτικές της Κομμιντέρν όταν ο Στάλιν ήταν στην ηγεσία των Μπολσεβίκων.)

      Ο προηγούμενος

      ΥΓ: Θύμισέ μου να καταδικάσω τον Στάλιν "από όπου κι αν προέρχεται", για να χαρούν τα ορφανά του Αντενάουερ...

      Διαγραφή
  5. Πολλά βρήκε έτοιμα ο Συριζα.
    Πρώτα βρήκε ενα καπιταλιστικό σύστημα που του παραχωρούσε αφειδώς ζεστό κρατικό χρήμα να στήσει επιχειρήσεις-μονοπώλια.Μετά του χαρίστηκε απο τους κακούς καπιταλιστές δημόσια τηλεοπτική συχνότητα προς προπαγάνδιση των θέσεων του για να ανατρέψει τον...καπιταλισμό.Και αυτός ο κανάγιας ο Συριζα,πήγε και την πούλησε στον εφοπλιστή Μαρινάκη.Ο άθλιος!!. Και ανακάτωσε και κάτι οffshore,για να μην μπορεί να βγάλει άκρη το ανεξάρτητο ΕΣΡ!. Σα δεν ντρέπεται!! Ακολούθως ο Συριζα είχε την αμέριστη συμπαράσταση των καναλαρχών διαμορφωτών της κοινής γνώμης,που έσταζε μέλι το στόμα τους όταν ανέφεραν το ονομά του.Ειδικά όταν ξέμεινε απο τηλεοπτικό κανάλι ο Συριζα,οι καπιταλιστές-καναλάρχες ορκίστηκαν να εκπροσωπούν αυτοί επάξια τον παλιό τηλεοπτικό σταθμό του Συριζα.Αν δεν απατώμαι 902 τον λέγανε!.
    Ποτέ αυτός ο παλιοσύριζα δεν ύψωσε την φωνή του στο κοινοβούλιο,δεν βροντοφώναξε ποτέ για το πογκρόμ των απολύσεων στην Τυποεκδοτική,στον 902,στον Ριζοσπάστη.Γιατί στις επιχειρήσεις τού Συριζα ισχύουν δυό μέτρα και δυό σταθμά,και κατά το Λιάνα ευαγγέλιο υπάρχουν και δίκαιες απολύσεις. Ούτε κάν για το άρθρο 99 δεν βροντοφώναξε ο κακούργος ο Σύριζα,και ας το κατακεραύνωνε λίγο καιρό πρίν το εφαρμόσει ο ίδιος.! Σαν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους.Μα την Παναγία,έτσι το ανέφερε!.
    Παρόλες όμως της προσφορές του συστήματος προς τον Σύριζα,αυτοί οι άξεστοι και αχάριστοι αυριανιστές συριζαίοι,συνέχισαν τις αυριανικές επιθέσεις προς τους καθαρούς,συνεπείς και συνετούς πολιτικούς τους αντιπάλους,με εκφράσεις καταγωγίου,όπως τσογλάν μπόυ,σκυλάκι του καναπέ,και άλλες αρκούντως μαρξιστικές,που παρέπεμπαν στον αλήστου μνήμης αυριανιστή Βαγγέλα,τόν και συμμαθητή,σύντροφο και συναγωνιστή του Α.Τσίπρα στο δεκαπενταμελές.Απο την συναναστροφή του Τσίπρα με τον Βαγγέλα τον Γιαννόπουλο, του απέμεινε το κουσούρι του αυριανιστή.Μέχρι και με τον Μπαλτάκο,ακούστηκε πως συναντιόταν κρυφά ο Τσίπρας,ο επιλεγόμενος και τσογλάν μπόυ.Πρός μεγάλη αγανάκτηση της καθαρόαιμης επαναστάτριας της κατσαρόλας των βορείων προαστείων,που ο Τσίπρας της έκλεψε ενα καλό φίλο και σύντροφο,πάνω στην κολλεγιά!.
    Αλλά που θα πάει?Ολα εδώ πληρώνονται.
    Στις ευρωκλογές του Μάη ο αυριανιστής Συριζα,θα ξαναπάει στο 4%.
    Αμ πώς!
    Υ.Γ Το άλλο με την αυριανίστρια Δούρου,τι σας λέει?Ντροπή και αίσχος,η αυριανίστρια να παλαμοκροτεί το ζειμπέκικο του Ακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα δεν επικαλείσαι,όταν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον,αυτόν που εξ'αρχής είναι προκατειλημένος εναντίον του.
    Δόξα τον Γεραμπή υπάρχουν δεκάδες δοκίμια,κείμενα,αναλύσεις που πολύ πιο αντικειμενικά αναφέρονται στην Ρόζα.
    Η Εστία δεν νομίζω να έχει ασχοληθεί ποτέ με την Λούξεμπουργκ.
    Δεν χρειάζεται να είναι φιλοσοφικό ρεύμα κάτι για να έχει λόγο ύπαρξης.
    Και ο καπιταλισμός νομίζω δεν είναι φιλοσοφικό ρεύμα,αλλά ταλανίζει την ανθρωπότητα κοντά δυό αιώνες.
    Ο σταλινισμός όντως υπήρξε πολιτκό μόρφωμα με την έννοια της πολιτικής παρουσίας και της εξουσίας που άσκησε κατά την περίοδο της παραμόρφωσης βασικών αρχών του μαρξισμού,στις χώρες που προσπάθησαν να οικοδομήσουν την σοσιαλιστική κοινωνία.
    Και φυσικά οι πρώτοι που μίλησαν για σταλινισμό και ''αποσταλινοποίηση'',ήταν το 56 οι πρώην σύντροφοι του Στάλιν.Αν δεν υπήρχε σταλινισμός,λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ''αντισταλινισμός''.
    Γνωρίζω τις βασικές πολιτκές της Κομιντέρν,όπως επίσης γνωρίζω πως αυτός που την κατήργησε ήταν ο ίδιος ο Στάλιν μεσούντος του Β.Π.Πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Ρε καλό μου παιδί, όταν θέλω να σου παραθέσω την άποψη του ΚΚΕ για τη Ρόζα θα σου παραθέσω άρθρα από το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, το Ριζοσπάστη. Αυτό σου γράφω σε τόσα σχόλια. Δε σου παραθέτω την "απόλυτη αλήθεια" για τη Ρόζα, αλλά τη θέση του ΚΚΕ.

      - Καλά... Ο σταλινισμός (με την έννοια που περιγράφεις εσύ) είναι όρος που χρησιμοποιήθηκε από τη δυτική αντισοβιετική προπαγάνδα και όχι από τους διαδόχους και αποκαθηλωτές του Στάλιν.
      Δεν υπήρξε ούτε σταλινισμός ούτε αντισταλινισμός. Υπήρξε σοσιαλισμός (όπως τον εφάρμοσαν οι Μπολσεβίκοι επί Λένιν-Στάλιν), αντικομμουνισμός (εκ μέρους των δυτικών και φασιστικών καθεστώτων) και ρεφορμισμός (εκ μέρους των διαστρεβλωτών της λενινιστικής θεωρίας και πρακτικής περί σοσιαλισμού).

      - Aφού τις ξέρεις τις βασικές πολιτικές της Κομμιντερν, τί συζητάμε;

      Ο προηγούμενος.

      Διαγραφή
  7. Αν το ΚΚΕ ηταν στην Οκτωβριανη Επανασταση θα προστατευε τα χειμερινα ανακτορα απο τους προβοκατορες μπολσεβικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρίν την δυτική αντισοβιετική προπαγάνδα,οι πρώτοι που μίλησαν για σταλινισμό και ''αποσταλινοποίηση'',ήταν οι μπολσεβίκοι πρώην σύντροφοι των Λενιν-Στάλιν.
    Οι δυτικοί μπορεί να μιλούσαν για ''σιδηρούν παραπέτασμα''και άλλες αηδίες,αλλά σε σταλινισμό δεν είχαν αναφερθεί ποτέ.Εξάλλου μόλις πρίν λίγα χρόνια ήταν σύμμαχοι με τον Στάλιν.
    Φυσικά στην πορεία χρησιμοποίησαν το δώρο αυτό για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους.
    Αν δεν το έκαναν,θα είσαν κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, τραγούδα... Ο (ψευδεπίγραφος) όρος σταλινισμός με την έννοια που χρησιμοποιείται σήμερα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ* δεν έχει χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ στην ΕΣΣΔ. Ούτε κατά την περίοδο της αποσταλινοποίησης.
      Ο ψυχρός πόλεμος είχε ξεκινήσει πριν πεθάνει ο Στάλιν. Ο πόλεμος της Κορέας ήταν η επίσημη έναρξή του (Στον εμφύλιο της Ελλάδας, η ΕΣΣΔ δεν είχε υποστηρικτικό ρόλο. Επομένως, μπορούν να θεωρηθούν "προεόρτια"...).

      * Ως σταλινισμό στις ΗΠΑ και την ΕΕ εννοούν το σοσιαλισμό που εφαρμόστηκε στην ΕΣΣΔ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ συνοδευόμενο από τους γνωστούς μύθους.
      Και ο γενικός και αόριστος χαρακτήρας χρησιμεύει στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού είτε επί Στάλιν, είτε επί Λένιν, είτε επί Μπρέζνιεφ, είτε του σοσιαλισμού που δεν έχει εφαρμοστή ακόμα.

      Ο προηγούμενος

      Διαγραφή