Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία, ο ένας. Μια χαρά είμαστε σε σχέση με το Ιράκ και τη Συρία, ο άλλος



 


https://www.avgi.gr/politiki/410305_den-mas-axizei-o-mitsotakis



Σκάσε και πλήρωνε.
 Βούλωσέ το και μην παραπονιέσαι. Κοίτα τα χειρότερα και μην διαμαρτύρεσαι. 
Αυτά μας λένε. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος. Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία, ο ένας.

 Μια χαρά είμαστε σε σχέση με το Ιράκ και τη Συρία, ο άλλος. Και η επίθεση των τιμών να κλιμακώνεται. Και ο ακήρυχτος πόλεμος της ακρίβειας να φουντώνει. Και οι παράπλευρες απώλειες μέσα στα σπίτια να πολλαπλασιάζονται. 

Κι ας τελειώνει ο μήνας από τα μισά. Έχετε λεφτά, σου λέει ο τραπεζίτης. Αποταμιεύσεις, λέει, υπάρχουν για να την βγάλετε. 
Να τον ακούς και να βγαίνεις από τα ρούχα σου. 
Κι ας έρχονται τα χειρότερα.

Κάντε το σταυρό σας, μας λένε, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.

 Οι ίδιοι που κόμπαζαν για την καταπληκτική ποιότητα ζωής, τώρα μας λένε να περάσουμε κάτω από τον πήχη. Με τη φτώχεια να μας χτυπά την πόρτα. 

Με τα λουκέτα να επιστρέφουν. 

Με την ανεργία να δείχνει τα δόντια της.

Με εμάς να ξημερώνουμε στη σκοτεινή πλευρά των δημοσκοπήσεων. Σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των ποσοστών, των παραστάσεων νίκης και της δημοφιλίας. Εκεί που με κάθε αύξηση του κόστους επιβίωσης τσιμπάει και μια μονάδα η κυβέρνηση. 

Εκεί που κάθε που έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος ανεβαίνει και η δημοφιλία του θεόσταλτου πρωθυπουργού μας. Εκεί που ο κόσμος λέει το ψωμί ψωμάκι και χειροκροτεί τον Μητσοτάκη που έριξε διεθνώς τις τιμές του φυσικού αερίου και σε λίγο θα μας τον ζητάνε και από άλλες χώρες.

Οπότε μας πάει πολύ να παραπονιόμαστε, να διαμαρτυρόμαστε και να κλαιγόμαστε πως δεν βγαίνουμε, την ώρα που αλλού πέφτουν βόμβες κι αλλού παρακαλάνε να είχαν έναν Μητσοτάκη να τους κυβερνάει. 

Αλλά αυτοί είμαστε. 

Και δεν μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου