Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Μία είναι η Δεξιά-Αντί για τον «εκσυγχρονισμό» και τον «ευρωπαϊκό αέρα» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ζούμε ήδη φαινόμενα επιστροφής σε εποχές της προδικτατορικής ΕΡΕ















 Τα ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η «Εφ.Συν.» επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με όρους που αναδίδουν οσμή γαλάζιου παρακράτους. 
Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης να σπεύδει να αποδώσει όλες αυτές τις αποκαλύψεις σε μηχανισμούς του... ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ίδια τα έγγραφα των κρατικών υπηρεσιών και οι δικαστικές αποφάσεις βοούν για την επιχείρηση σκληρής δεξιάς παλινδρόμησης.

Σύσσωμος ο Τύπος των ευνοουμένων του Στ. Πέτσα είχε σπεύσει πριν από μια εβδομάδα να συνδέσει τις έρευνες της ΕΥΠ για εγκληματικά κυκλώματα με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.
 Και τώρα αποδεικνύεται το αντίθετο: ότι δηλαδή η κυβέρνηση της Αριστεράς ήταν εκείνη που προσπάθησε να διαλύσει αυτά τα κυκλώματα και να εκδιώξει από τις κρατικές υπηρεσίες τους επίορκους υπαλλήλους που συνεργάζονταν με αυτά.
Σε όλους τους ευαίσθητους τομείς του κρατικού μηχανισμού η Δεξιά είχε διατηρήσει τον έλεγχο μέσω στελεχών που ακολουθούσαν τα στενά κομματικά συμφέροντά της και βέβαια σήμερα τα αξιοποιεί για την υλοποίηση των αντιλαϊκών της σχεδιασμών.
Κοινό χαρακτηριστικό που συνείχε αυτή τη σχέση υπήρξε η πάση θυσία αποφυγή της πραγματικής εναλλαγής στην εξουσία, η υπονόμευση των όποιων δημοκρατικών και φιλολαϊκών θεσμικών τομών επιχείρησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει και την αχίλλειο πτέρνα της. Οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί που μοιάζουν ανίκητοι, γιατί δίνουν δύναμη και στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά αδύναμοι. Η άμεση ανάμιξη των στελεχών τους σε σειρά εξωθεσμικών ή και ανοιχτά παράνομων πράξεων τους καθιστά ευάλωτους και τελικά άχρηστους.
Και την ώρα που η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. και των ακολούθων της, αποκαλύπτονται πολλές σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και οι κάθε λογής στυλοβάτες της.
Αντί για τον «εκσυγχρονισμό», τον «ευρωπαϊκό αέρα» και την «αριστεία» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της Δεξιάς, ζούμε ήδη φαινόμενα επιστροφής σε εποχές της προδικτατορικής ΕΡΕ. Και αυτό, όσο και αν έχει εξασφαλίσει τους πρόθυμους αναμεταδότες της προπαγάνδας της, δεν μπορεί να το κρύψει η κυβέρνηση.
Το «επιτελικό κράτος» του Κυρ. Μητσοτάκη στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου