Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερες δημοσκοπήσεις απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε ιδιως τα τελευταία χρόνια.
Γίνονται δημοσκοπήσεις και μετριεται η πρόθεση ψήφου ακόμα και δυο – τρεις μήνες μετά τις εκλογές, λες και ο κόσμος μέσα σε αυτό το διάστημα θα αλλάξει γνώμη για την ψήφο του.
Βέβαια έχουν λόγο που το κάνουν αυτοί που τις παραγγέλνουν.
Να δοξασθεί ακόμα πιο πολύ ο ηγέτης που κέρδισε!
Έγιναν απανωτές δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου και καταλληλότερου πρωθυπουργού ακόμα και μέσα στην περίοδο της καραντίνας λες και ο κόσμος μέσα σε τέτοια μεγάλη κρίση που ήθελε να πιαστεί από κάπου δεν θα έστρεφε την προσοχή του στην κυβέρνηση και στον αρχηγό.
Πάντα σε μεγάλες κρίσεις που απειλείται η πατρίδα η η ζωή μας ο κόσμος συσπειρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από την κυβέρνηση και την εμπιστεύεται. Όμως έπρεπε να αναδειχθεί … το μεγαλείο του ηγέτη ότι είναι ο καλύτερος, ο σωτήρας μας, ο άνθρωπος που του χρωστάμε την υγεία μας , την ζωή μας και να το πιστέψουμε κιόλας…
Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία μέτρησης της κοινής γνώμης, μέτρησης των απόψεων των πολιτών, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πολύ εύκολα όμως μετατρέπονται από αυτούς που τις χρησιμοποιούν σε εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Και κακά τα ψέματα στην πολιτική ως τέτοια χρησιμοποιούνται κυρίως χωρίς εξαιρέσεις.
Τις τελευταίες μέρες βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των Παππά – Μιωνή -με επίκεντρο το σκάνδαλο της novartis . Ομως παρουσιάζεται από τον φιλοκυβερνητικό τύπο – κι όταν λέμε φιλοκυβερνητικός τύπος εννοούμε την μεγάλη πλειοψηφία του τύπου (τηλεοπτικά κανάλια, εφημεριδες, σάιτ) – σαν να είναι αυτές οι συνομιλίες το σκάνδαλο της novartis και όχι όσα ερευνά η δικαιοσύνη! Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται και τον πρώην πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί παρά να γνώριζε τι σκάρωνε ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Δ. Παπαγγελόπουλο είς βάρος τάχα των πολιτικών τους αντιπάλων….
Και πριν ο θόρυβος κοπάσει νάσου μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία:
1— Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε για τις συνομιλίες αυτές … άρα αυτός κατέστρωσε την – κατά τη κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ – “σκευωρία”.
Όμως είναι σκάνδαλο η σκευωρία ;
Εμπλέκονται εν τελει πολιτικά πρόσωπα η όχι;
Τι πιστεύει ο κόσμος για αυτά τα θέματα;
Η έρευνα δεν δίνει απαντήσεις γιατί δεν θέτει καν στην κρίση του κοινού αυτές τις ερωτήσεις… Γιατί άραγε;
Μα για να μην καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης η θέση της κυβέρνησης ότι είναι σκευωρία δεδομένου ότι σε παλιότερες δημοσκοπήσεις μέχρι και το το 70,2% των πολιτών που ρωτήθηκαν πίστευε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και πολιτικά πρόσωπα.
2…Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβαινε στη δικαιοσύνη λέει το 39,6%!
Όμως ερώτηση για το αν συνέβαινε το ίδιο και στο παρελθόν η αν συμβαίνει το ίδιο και τώρα δεν υπάρχει …
Η απουσία τέτοιας ερώτησης σε συνδυασμό με τον τρόπο που προβάλλεται το αποτέλεσμα ως “‘είδηση”’ πλέον απο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι εμφανές ότι θέλει σαφώς να δείξει ότι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρενέβαινε στη δικαιοσύνη ενώ όλες οι άλλες κυβερνήσεις και η σημερινή ήταν αγγελούδια και άφηναν τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της!
ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση το θέμα των ηχογραφημένων συνομιλιών του πρώην υπουργού Ν. Παππά είναι εξαιρετικά σοβαρό, έφερε και φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτει την κυβέρνηση του, ο ίδιος ο Ν. Παππάς ανέλαβε την ευθύνη των όσων είπε και τόσο ο Αλεξης Τσιπρας όσο και κορυφαία στελέχη του εξέφρασαν στα κομματικά όργανα δυσαρέσκεια.
Σιγουρα χρειάζονται εξηγήσεις.
Όμως αλλού είναι το σκάνδαλο της novartis και αυτό ερευνά η δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου