Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Τα ευχαριστώ που χρωστάμε στη Δεξιά.Σ' ευχαριστούμε, Δεξιά, που τόσα χρόνια μας έκανες τη χάρη να μας αφήνεις να διαδηλώνουμε. Και τώρα που πας να μας το απαγορεύσεις, και πάλι σ’ ευχαριστούμε.











 
 

Στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης μας ταξίδεψε νοσταλγικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζοντάς μας πως η παράταξή του ήταν αυτή που επανέφερε τη δημοκρατία στη χώρα, ενώ, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κάλεσε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, καθώς «αυτός νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, αυτός σας επέτρεψε να έχετε τη ζωή και τη διαδρομή την οποία είχατε». Αυτά ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού - και μάλλον λίγα μας είπε. Γιατί πολλά είναι τα ευχαριστώ που οφείλουμε στην παράταξή του, που από το 1974 και εντεύθεν μας επιτρέπει να έχουμε ζωή.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, τη Δεξιά που έδιωξε τη χούντα και δεν μας άφησε τους συνταγματαρχαίους πάνω από τον σβέρκο μας για άλλη μια επταετία.
Ευχαριστούμε τη Δεξιά που επέτρεψε στους εξόριστους να επιστρέψουν από τα Γιούρα αντί να τους αφήσει να λιάζονται στις Κυκλάδες. Ευχαριστούμε τη Δεξιά που έκλεισε τα κολαστήρια του ΕΑΤ - ΕΣΑ.
Ευχαριστούμε τη Δεξιά που νομιμοποίησε τα κομμουνιστικά κόμματα αντί να τα κρατήσει στην παρανομία. Ευχαριστούμε τη Δεξιά που επέτρεψε ακόμη και στους φακελωμένους από τη Δεξιά να έχουν ζωή και διαδρομή.
Μα πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τη Δεξιά που αποχουντοποίησε το κράτος, τον στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας, τη Δικαιοσύνη, αλλά και τον ίδιο τον πολιτικό της οργανισμό.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, τη Δεξιά και τους πολιτικούς προγόνους τού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημοκρατία που έφεραν στη χώρα και τη δημοκρατία που μας προσφέρουν σήμερα. Ιδιοκτησία τους τη θεωρούν έτσι κι αλλιώς, οπότε και χάρη μας κάνουν που μας επιτρέπουν να έχουμε ζωή και διαδρομή. Δική τους είναι η δημοκρατία που έφεραν το 1974 και ό,τι θέλουν θα την κάνουν. Κι αν κάποιες φορές την κάνουν λάστιχο αναλόγως με το κατά πού φυσάει ο άνεμος, εμείς και πάλι ευχαριστώ οφείλουμε να λέμε.
Σ’ ευχαριστούμε, Δεξιά, που τόσα χρόνια μας έκανες τη χάρη να μας αφήνεις να διαδηλώνουμε. Και τώρα που πας να μας το απαγορεύσεις, και πάλι σ’ ευχαριστούμε.
Γιατί και πάλι χάρη μας κάνεις που μας επιτρέπεις να έχουμε ζωή και διαδρομή. Κι αν η ζωή μας γίνεται μισή και η διαδρομή δεν φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα, ας μην είμαστε αχάριστοι. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου