Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Υφέρπων μισογυνισμός ακόμα κ στην περίπτωση της κοπέλας που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι. Ακόμα κ δω οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ένας άνθρωπος υποφέρει & αυτοί ποινικοποιούν το θύμα. Αξίζει να το διαβάσετε.






e






Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
ktzor@naftemporiki.gr

«Μία γυναίκα με καλοσχηματισμένο κορμί, που ήξερε καλά να το αναδεικνύει με τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ, λάτρευε τις ψηλοτάκουνες γόβες, ενώ όπως βλέπετε την ημέρα της επίθεσης είχε επιλέξει ένα στενό κρεμ παντελόνι, το οποίο είχε συνδυάσει με ένα στενό λευκό τοπ από το οποίο διαγράφονταν οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί της. Οι στιλιστικές της επιλογές προκαλούσαν το θαυμασμό, αλλά και συχνά τις ζήλιες στον εργασιακό της χώρο…».
Ακούνε τι λένε; Μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Ένας άνθρωπος έχει διαβρωθεί και το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στιλιστική του επιλογή; 
Το θέμα «πουλάει», το κοινό γαργαλάει, από την ανάποδη την Μπέλλου ζητάει. «Με βιτριόλια κι αγιασμούς/πλήρωσα τους λογαριασμούς/με τσαμπουκά και φυλακές/βγήκαν οι φήμες οι κακές». 
Φωτογραφίες με μαγιό, εικόνες από ταξίδια σε ανέμελες στιγμές, ακριβές διακοπές. Τρυπώνει η ζήλια στον καναπέ. «Ήταν όμορφη, πολύ όμορφη», επαναλαμβάνουν σε θεατές, αναγνώστες και ακροατές. Δεν γυρίζουμε την «Αμαρτία της ομορφιάς», μα βγήκαν οι «Τασσωκαββαδίες» να σκαλίζουν κάθε γωνιά. Του τρόπου ζωής της. 
Μην ήταν αυτός που προξένησε το κακό; Το υπαινίσσονται. Η επίθεση, το αποτρόπαιο είναι το γεγονός. Ο προβολέας, όμως, φωτίζει το βολικό. Άραγε, για να εκμαιεύσει σχόλιο βιτριολικό; Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πλέγμα σε κάποιες αναρτήσεις αρχίζει να αραιώνει και να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του «μήπως». 
Ένας άνθρωπος ζει ένα δράμα και ο βιασμός της προσωπικότητάς του δεν είναι ελαφρύ πράγμα. Ένας άνθρωπος πονά, μια Οδύσσεια ξεκινά. Λειτουργική, αισθητική και ψυχολογική αποκατάσταση. Χειρουργεία και μετά μεταμοσχεύσεις και άλλες κι άλλες και πληγές εντός.  
Λίγος σεβασμός. Είναι βαρύς ο ακρωτηριασμός. Με τα λόγια της Κούνεβα ακριβώς.
«Οι πόνοι των ματιών που καίγονται από το οξύ είναι οι πιο φρικτοί. Έχω κάνει συνολικά 31 χειρουργεία. Και έχω να κάνω κι άλλα ακόμα... Θυμάμαι πώς καιγόµουνα. Πώς έκανε θόρυβο το οξύ που έτρωγε τη σάρκα μου. Έχανα ξαφνικά τη φωνή µου…». 
Απώλειες και αλλοιώσεις. Μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση με οξύ. Στην ευκολία μην ενδώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου