Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Όχι Μωυσής, ούτε Ηρακλής. Είναι θεός»









Ελάτε τώρα, γιατί το πάτε γύρω – γύρω;
 Τι Τσώρτσιλ, τι Ηρακλής, τι Μωυσής; 
Γιατί δε βγαίνει κάποιος να γράψει την αλήθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς περιστροφές; 
Είναι θεός.
Είναι θεός, γιατί – πρώτα απ’ όλα – κατάφερε αυτός, μία καρικατούρα χωρίς κανένα πολιτικό εκτόπισμα, να υποσκελίσει όλα τα καραμανλικά στελέχη ενός καραμανλικού κόμματος και να κερδίσει την ηγεσία
Ακόμα δε και την αδερφή του παραγκώνισε, η οποία σε σχέση με εκείνον είναι τουλάχιστον η… Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα.
Είναι θεός γιατί κατάφερε να φέρει στο κόμμα του τη Χρυσή Αυγή, να δώσει την αντιπροεδρία στην Ακροδεξιά, να «σκοτώσει» τον ίδιο του τον πατέρα στο Μακεδονικό και να συσπειρώσει όλο τον φανατικό εθνικιστικό εσμό γύρω του
Κανένας άνθρωπος δε θα πουλούσε ποτέ την εθνική γραμμή τόσο φτηνά. 
Άρα, θεός!
Είναι θεός γιατί δε δίστασε να προχωρήσει εκεί όπου κάθε άνθρωπος θα σταματούσε: Στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Σημαία του αγώνα του για την εξουσία έγιναν οι νεκροί στο Μάτι. Μόλις κέρδισε τη μάχη, έκανε γενικό γραμματέα τον αποπεμφθέντα αρχηγό της αστυνομίας στον οποίο ως τότε έριχνε όλες τις ευθύνες. 
Α, και για το Μάτι είπε ότι τελικά έφταιγε η κλιματική αλλαγή…
Είναι θεός γιατί κατάφερε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο να ταΐσει τόσους όσους θα ήταν αδύνατον να θρέψει ένας άνθρωπος: 
Όλα τα δημοσιογραφικά ξεσκονόπανα βρήκαν θέση στο κράτος, όλοι οι κομματάρχες διορίστηκαν, όλοι οι φίλοι εξυπηρετήθηκαν, όλα τα λαμόγια ικανοποιήθηκαν.
Είναι θεός διότι κατάφερε να στοιχίσει γύρω του όλη τη συστημική ενημέρωση της χώρας. Ποτέ άλλοτε τόση σιωπή. Ποτέ άλλοτε τόση μονοφωνία. Ως και παραβίαση των συνόρων μας βαφτίστηκε «τίποτα», που αν είχε συμβεί με άλλη κυβέρνηση, τα κανάλια θα είχαν στρατοπεδεύσει στον Έβρο και θα μετέδιδαν 24ωρο πρόγραμμα.
Είναι θεός γιατί κατάφερε με τόσο ξύλο, τόση ανικανότητα, τόσα λάθη στην εξωτερική πολιτική, τόση αναλγησία, να θεωρείται… σωτήρας. Η κυβέρνηση κόβει χρήμα, τα ΜΜΕ τρώνε χρήμα, οι πολίτες καταναλώνουν την αποθέωση του κατασκευασμένου ηγέτη, το επιτελικό κράτος προχωρά.
Είναι θεός γιατί ακόμα και την τύχη μας να βρισκόμαστε στα Βαλκάνια και να έχουμε ελάχιστα θύματα όπως όλα τα Βαλκάνια, κατάφερε να τη μετατρέψει σε προσωπική επιτυχία.
Είναι δυστύχημα για τη χώρα, αλλά είναι θεός. Θυμηθείτε, στο πέρασμα της Ιστορίας του ανθρώπου δεν έχουν υπάρξει μόνο καλοί θεοί αλλά και κακοί. 
Κακός λοιπόν, αλλά θεός. 
Ένας δολοπλόκος, διεφθαρμένος, πανίσχυρος θεός. 
Και άντε τώρα εσύ να τον πολεμήσεις με τα ανθρώπινα μέτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου