Σε σκάνδαλο με πολλά ερωτήματα προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξελίσσεται η υπόθεση με προγράμματα τηλεκατάρτισης για την επιμόρφωση 180.000 επιστημόνων, καθώς μέρα με τη μέρα οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ολοένα και πιο συνταρακτικές.
Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr νομική σύμβουλος του Βρούτση και συγκεκριμένα της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας έχει όχι μόνο οικογενειακές αλλά κατά το παρελθόν ιδιοκτησιακές σχέσεις με εταιρεία η οποία είναι συνέταιρος με δύο άλλες εταιρείες στις οποίες ανήκουν τρεις από τις επτά πλατφόρμες που διαχειρίζονται τα εκατομμύρια της τηλεκατάρτισης.
Ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικά και ας ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της υπόθεσης η οποία αφήνει έκθετο τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τον Οκτώβριο του 2019 όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση τοποθετήθηκε «σε θέση μετακλητού συνεργάτη κατηγορίας ΠΕ στο ιδιαίτερο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας η δικηγόρος Παπαβασιλείου Αντωνίου Ευγενία.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο ωστόσο έχει συγγενική και όχι μόνο σχέση με την οικογένεια Παπαβασιλείου στην οποία ανήκει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ευκλείδης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας τα οποία έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, στις 21 Οκτωβρίου 2016 η Ευγενία Παπαβασιλείου, υπέγραψε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί με τους Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου Μιχαήλ Παπαβασιλείου και Αθηνά Παπαβασιλείου.
Το συμφωνητικό αφορούσε στην «μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων αλλά και τροποποίησης κωδικοποίησης του του καταστατικού της ετερόρυθμης εταιρείας με την επωνυμία Μ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ ΕΕ και ΔΤ ΚΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο συμφωνητικό από την εταιρεία αποχωρεί η Παπαβασιλείου Αθηνά η οποία κατείχε το 1/3 του κεφαλαίου της εταιρείας και μεταβιβάζει την εταιρική της ιδιότητα στη σύμβουλο της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας έναντι 22.000 ευρώ.
Επίσης ο Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος ο οποίος κατείχε επίσης το 33,33% του κεφαλαίου της εταιρείας μεταβιβάζει το ποσοστό του ως εξής: Στον Μιχαήλ Παπαβασιλείου το 26,666% ο οποίος μαζί με το προηγούμενο ποσοστό που κατείχε φτάνει στο 60% και στη Ευγενία Παπαβασιλείου το 6,67%, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία να αγγίξει το 40%.
Στη συνέχεια μάλιστα συστήθηκε ετερρόρυθμη εταιρεια με την επωνυμία «Μ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ» και διακριτικό τίτλο ΚΕΚ Ευκλείδης στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμο μέλος η Ευγενία Παπαβασιλείου και ως ετερρόρυθμο ο Μιχαήλ Παπαβασιλείου.
Το Σεπτέμβριο του 2018 υπεγράφη νέο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων και τροποποίησης μεταξύ της Ευγενία Παπαβασιλείου, του Μιχάηλ Παπαβασιλείου και της Αθηνάς Παπαβασιλείου.
Εκεί η Ευγενία Παπαβασιλείου αποχωρεί από την εταιρεία και μεταβιβάζει το μερίδιο της στην Αθηνά Παπαβασιλείου έναντι 24.000 ευρώ.
Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε και μέτοχος, άρα είχε ίδιον οικονομικό όφελος και συγγενής της οικογένειας Παπαβασιλείου.
Η κοινοπραξία και οι συνέταιροι
Η οικογένεια Παπαβασιλείου συνεργάζεται ωστόσο με εταιρείες που έχουν αναλάβει κάποιες από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες κατάρτισης επί υπουργίας Βρούτση.
Ειδικότερα η ΑΘ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ ΕΕ συμμετέχει στην κοινοπραξία εταιρειών «ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ – ΜΑΣΤΕΡ ΑΕ – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ».
Πάμε όμως να δούμε σε ποιους ανήκουν αυτές οι εταιρείες και πως συνδέονται τις επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα μέσω ΚΕΚ των 193 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΑ είναι συμφερόντων Πιτσούλη, ο οποίος μέσω της εταιρείας «Δήμητρα ΚΕΚ Α.Ε.» έχει αποκτήσει την πλατφόρμα edimitra.gr.
Η εταιρεία ΜΑΣΤΕΡ είναι συμφερόντων Μανωλίτση.
Δύο από τις επτά πλατφόρμες οι Iclass και iclasscloud.com ανήκουν στην εταιρεία: Μάστερ Κέντρο Κατάρτισης και Συμβουλευτικής Α.Ε., ιδιοκτησίας Θ. Μανωλίτση. Η ιδιοκτήτρια είναι προφανώς συγγενής του ιδιοκτήτη του ομίλου Master.
Ο ίδιος μάλιστα με αναρτήσεις του στο twitter δεν έκρυψε την αγάπη του για το Γιάννη Βρούτση.
Με λίγα λόγια προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ ιδιοκτητών τριών από τις επτά πλατφόρμες που θα διαχειριστούν τα 30 από τα 193 συνολικά εκατομμύρια, με σύμβουλο του υπουργού Εργασίας και της οικογένειάς της.
Με την ίδια μάλιστα μέχρι και το 2018 να είχε και άμεσο οικονομικό όφελος από τις επιχερηματικές δραστηριότητες της οικογένειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου