Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Το σχέδιο της ΝΔ για τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα δια χειρός Στρ. Σιμόπουλου (βίντεο) Με πλήρη σαφήνεια και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών παρουσίασε τη θέση της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος, Στράτος Σιμόπουλος.




https://left.gr/news/shedio-tis-nd-gia-ti-metatropi-tis-agoras-ergasias-dia-heiros-str-simopoyloy

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου την περασμένη Πέμπτη (20/2), ο κ. Σιμόπουλος παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα με τρεις κινήσεις:
 1. Ισχυρίστηκε πως οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα.
 2. Χαρακτήρισε την προστασία των εργαζόμενων από τη μη αιτιολογημένη απόλυση ως στέρηση της ελευθερίας της εργοδοσίας 
3. Δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται όλοι όσοι εμπλέκονται στην πρόσληψη ενός εργολαβικού εργαζόμενου για τις ασφαλιστικές του εισφορές, αλλά μόνο ο αρχικός εργοδότης.
Μάλιστα, ο κ Σιμόπουλος έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για "εκβιασμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έκανε εκτεταμένους ελέγχους στους χώρους εργασίας!
 Επιπλέον, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης για την αιτιολογία της απόλυσης, αποδίδοντας τα εύσημα στον κ. Βρούτση που προχώρησε στην κατάργηση αυτής της ρύθμισης. 
Και, βεβαίως, δήλωσε πως είναι θετικό μέτρο η απαλλαγή των εργολαβικών εταιρειών από την ευθύνη των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους που διαθέτουν στους εργοδότες, συγχαίροντας και πάλι τον υπουργό Εργασίας. 
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου