Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...











 




Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όλων των βαθμίδων, όλων των κατηγοριών, όλων των επιπέδων, μας είχαν ζαλίσει τον... έρωτα, σε συνεργασία με τους δημοσιολόγους που υποστήριζαν τη Δεξιά, ότι η χώρα από τον Γενάρη του 2015 καταστρεφόταν με ταχείς ρυθμούς και ότι δύσκολα θα ανέκαμπτε. Ζητούσαν μετ’ επιτάσεως πρόωρες εκλογές μπας και καταφέρουν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να σώσουν ό,τι ήταν δυνατόν να σωθεί. «Εχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» φώναζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λάθος» του αντιγύριζε ο Αδωνης Γεωργιάδης και πλειοδοτούσε: «Είναι η χειρότερη κυβέρνηση μεταπολεμικά».
Συμφωνούσαν ότι «ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχει γνωρίσει ο τόπος», συμφωνούσαν επίσης ότι «θα παραλάβουμε ρημαγμένη χώρα». Ηταν να τους συμπονάς για το τιτάνιο έργο που έπρεπε να κάνουν ώστε να μη διαλυθεί η πατρίδα, λίγο πριν από την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Σήμερα, και αφού πήραν ό,τι ζητούσαν χρησιμοποιώντας κάθε βρόμικο μέσο που σκαρφίστηκε το νοσηρό μυαλό τους, διαπίστωσαν πως αυτά που έλεγαν επί τόσα χρόνια ήταν απλώς χοντροκομμένες ανοησίες. Πέντε κορυφαίοι υπουργοί το παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς:
● Ο υπουργός Αμυνας Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Βαρβιτσιώτης ανακάλυψαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, αν οι δύο πλευρές τηρήσουν αυστηρά τους όρους της, δεν θα είναι και τόσο επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, αντιθέτως μπορεί να αποβεί ωφέλιμη... Εκείνα τα φοβερά και τρομερά περί προδοσίας, συναλλαγής με τους δανειστές και χρηματισμού από τον Σόρος πήγαν περίπατο. Αμ’ το άλλο; Αυτό ντε περί Ειδικού Δικαστηρίου για τους ολετήρες Τσίπρα και Κοτζιά, μήπως το ξανακούσατε; Μόνον ο Βελόπουλος το επαναφέρει και ρωτάει συνεχώς την κυβέρνηση αν θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της. Να μη φάει, υπάρχει γλαρόσουπα...
● Ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας (πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είχε διακριθεί στο άθλημα της καταστροφολογίας την περίοδο που ήταν τομεάρχης) δήλωσε ότι για το 2019 δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα... Μάλιστα. Οι ερασιτέχνες, οι προσωρινοί ενοικιαστές της εξουσίας, οι οπαδοί ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι σπάταλοι, φαίνεται πως αποδεικνύονται καλύτεροι διαχειριστές από τους προκατόχους τους.
● Ο υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης δήλωσε για το Ελληνικό πως «η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν αληθινή, δεν ήταν όλα έτοιμα, ασφαλώς είχαν κάνει πρόοδο, αλλά εμείς θέλουμε ταχύτερη πρόοδο»... Οι εχθροί των επενδύσεων, οι φανατικοί οπαδοί του κρατισμού, οι λεμέδες, οι ιδεοληπτικοί, μάλλον δεν μισούσαν όσο τους κατηγορούσαν, τις ξένες επενδύσεις.
● Ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας (από τους πιο σοβαρούς την περίοδο που η Ν.Δ ήταν στην αντιπολίτευση) ανέφερε ότι «και με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, παρότι προερχόταν από την Αριστερά, δεν άλλαξαν οι βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής»... Ωστε έτσι, οι θαυμαστές του Κιμ του τρίτου, που στο πρόγραμμά τους -μια φορά κι έναν καιρό- μιλούσαν για έξοδο από το ΝΑΤΟ, συμπεριφέρθηκαν κάθε άλλο παρά εξτρεμιστικά.

Ανάγωγα

Εντάξει, βρε παιδιά, φτάνει πια η πλάκα με το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να το έλεγε άχρηστο η Δεξιά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά υπάρχει μείζων εθνικός λόγος που επιτάσσει τη διατήρησή του. Ποιος θα ενημερώνει τους Βορειοελλαδίτες και ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικιούς με ποιες μαγικές κινήσεις κατάφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης να μετατρέψει την εθνικώς επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών σε εθνικώς ωφέλιμη; Ολα κι όλα, τα καλά ταχυδακτυλουργικά κόλπα πρέπει να τα αποθεώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου