Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

TOP 10 media 13-14/7









Η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει τα δημόσια ΜΜΕ (πράγμα το οποίο δεν αποτελεί κάτι καινούργιο και για κανέναν) έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με εκείνο που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα, με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Μήνυμα τηλεθεατή σε μια από τις εκπομπές της ΕΡΤ: «Αφού άλλαξε η κυβέρνηση, γιατί συνεχίζετε να διαβάζετε πρώτη την “Αυγή”;». Αποστομωτική η απάντηση των δημοσιογράφων: «Η κυβέρνηση άλλαξε, όχι το αλφάβητο».

◢ «Η μετατροπή του γραφείου του Πρωθυπουργού σε μιντιακό Ομιλο, στον οποίο ανήκουν πλέον η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Γ.Γ. Ενημέρωσης, αμφισβητεί στην πράξη τα ευρωπαϊκά δεδομένα-κεκτημένα δεκαετιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος». «Το κόμμα που αποφάσισε το επαίσχυντο "μαύρο" ανέλαβε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας με υποσχέσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Αντ’ αυτών ξεκινά με τον πλήρη έλεγχο των δημόσιων μέσων και διοχετεύει για την ΕΡΤ μαύρα σενάρια για μείωση προσωπικού, κλείσιμο δομών, οικονομικό στραγγαλισμό».
◢ «Ξεπερνώντας σε ταχύτητα ακόμα και τον ομογάλακτό του Ορμπαν, ο αγαπημένος των εκδοτών/καναλαρχών Μητσοτάκης, με την πρώτη κυβερνητική απόφαση βάζει υπό τον άμεσο έλεγχό του τα ΜΜΕ του Δημοσίου» λέει και η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή».
◢ Τρίτη απόγευμα είχαμε και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσου. Αναμενόμενη κίνηση. Είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Ζούλα από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Συναντήθηκε και μαζί του. Ο τελευταίος του ζήτησε να παραμείνει μέχρι να βρεθεί νέα διοίκηση, να οριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος δηλαδή, που δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος (ο Κωνσταντίνος Ζούλας). Τραγελαφικές καταστάσεις...
◢ Την Τρίτη παραιτήθηκε και ο διευθυντής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλος. Το όνομα που ακούγεται για τη θέση είναι, κρατηθείτε, του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Απίστευτο αλλά αληθινό. Με αυτή την κυβέρνηση δεν θα πλήξουμε, μου φαίνεται. Να τολμήσω μια πρόβλεψη; Σε ένα τρίμηνο-τετράμηνο θα έχουν αποδομηθεί εντελώς και θα είναι κωμικοτραγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου