Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αν δεν μπορείτε απλά να μην μιλήσετε να το κάνετε αυτό, να είστε μέρος της λύσης δηλαδή, τότε τουλάχιστον μην είστε μέρος του προβλήματος ξερνώντας την εγκεφαλική σας διάρροια πάνω σε χιλιάδες δολοφονημένες γυναίκες, που πέθαναν απλά γιατί ήταν γυναίκες





Ο θάνατος της 60χρονης Suzanne Eaton στην Κρήτη έρχεται να προστεθεί σε εκείνον της 24χρονης Ερατούς στη Μυτιλήνη, σε εκείνον της Έλενας Τοπαλούδη στη Ρόδο, σε εκείνον της Αγγελικής στην Κέρκυρα και σε αμέτρητους ακόμη.


Αρχικά να πούμε πως ΔΕΝ υπάρχει δολοφονία, υπάρχει ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ σε ΟΛΕΣ τις παραπάνω περιπτώσεις (όπως και σε αμέτρητες άλλες τα τελευταία χρόνια) αφού δεν μιλάμε απλά για random φόνους (π.χ. σε ληστεία τράπεζας που έπεσαν 50 πυροβολισμοί κι όποιον πέτυχαν-πέτυχαν) αλλά για φόνους που προκύπτουν μέσα από τη σχέση των θυμάτων με τους θύτες-που είναι ή σύντροφοι, ή γονείς, ή βιαστές αλλά πάντα άντρες που θεωρούσαν πως έχουν de facto δικαίωμα πάνω στο σώμα των θυμάτων. 



Το πως μετέδωσαν τα media όλες τις παραπάνω ειδήσεις-καθώς και τα σχόλια κάτω από αυτές- είναι από απλά ηλίθιο ως εμετικό σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα τη πάλευε ακόμη και βετεράνος τηλεθεατής ΣΚΑΪ. 


Δεν ξεχάσαμε το all-time classic "Εγκλημα πάθους και πως η αγάπη όπλισε το χέρι του δολοφόνου" από "ΤΑ ΝΕΑ" που έρχεται και κουμπώνει με το ξέπλυμα του Protagon τώρα στον δολοφόνο της Suzanne Eaton, με τα χαρακτηριστικά 

"Ήταν καλό παιδί, δουλευταράς, με χόμπι και δεν είχε δώσει δικαιώματα κτλ". 
Λες και ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. 
Απλά βάζουν πλυντήριο.

Σε όλες τις πριπτώσεις μιλάμε για ξερό ξέπλυμα γυναικοκτόνων, είτε συζύγων και πατεράδων που σκοτώνουν "ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ" και τώρα για τον 27χρονο Κρητικό λέμε πως "Ε ΑΠΛΑ ΈΤΥΧΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" θάβοντας το γεγονός πως μετά τη σύλληψή του δύο ακόμη γυναίκες πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατέθεσαν ότι κι εκείνες είχαν πέσει θύμα επίθεσης από τον ίδιο.

Και στις 2 περιπτώσεις "συμπτωματικά" τα media και το κοινό καταλήγουν και συμφωνούν πως φταίνε οι γυναίκες, πάντα αυτές. 

Αρχικά, για να το πούμε για απειροστή φορά, μην εκτίθεστε. 
Είτε δημοσιογράφοι, είτε απλοί παρατηρητές/σχολιαστές. 
Διαβάστε, ψάξτε. 
Μετά μιλήστε. 

Ο όρος Femicide είναι αναγνωρισμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη (βλ. link στα σχόλια) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως για ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. 
Δεν ήταν απλός ο "φονος" στη Κρήτη (όπως και κανείς από τους παραπάνω). 

Δεύτερον, η Suzzane Eaton, ΔΕΝ είναι ούτε άτυχη, ούτε βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, ούτε ήταν η κακιά η ώρα ούτε είχε Ερμή ανάδρομο και όλες αυτές τις γελοιότητες που διαβάζουμε. Η Suzzane Eaton απλά είχε βγει να περπατήσει και ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ γιατί ήταν γυναίκα. 
End of story.

Η αναγνώριση ενός προβλήματος/φαινομένου, (της γυναικοκτονίας), το να του δώσεις δηλαδή όνομα (όπως κι έγινε) να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις και πως να το προσεγγίσεις, είναι το πρώτο βήμα για τη στόχευση σε τρόπους και μεθόδους επίλυσής του. 

Αν δεν μπορείτε απλά να μην μιλήσετε να το κάνετε αυτό, να είστε μέρος της λύσης δηλαδή, τότε τουλάχιστον μην είστε μέρος του προβλήματος ξερνώντας την εγκεφαλική σας διάρροια πάνω σε χιλιάδες δολοφονημένες γυναίκες, που πέθαναν απλά γιατί ήταν γυναίκες.

Αυτά και καλά μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου