Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Βέττας: 30 χρόνια πριν, αξονικό τομογράφο δεν μπορούσαν να βάλουν στη Λαμία; Όχι; ο Πολάκης το έκανε, 40 χρόνια πριν 20 γιατρούς δεν μπορούσαν να πάρουν στο νοσοκομείο της Λαμίας; Ο Πολάκης το έκανε. Είχαν τη δυνατότητα και δεν έκαναν τίποτα, τα φτιάχνει σήμερα ο Πολάκης





Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, στο Οpen TV

Η συνέντευξη

  • Για την ένταση στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Προφανώς στη Βουλή υπάρχει ένταση. Όταν συζητείται μια πρόταση εμπιστοσύνης, οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δείξουν όλα τα επιχειρήματά τους. Όταν κάποιος βάλει το βίντεο και κοιτάξει ποιος προκαλεί και με ποιές λέξεις θα καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει – είναι η φτιαξιά του αυτή- να μιλάει λαικίστικα και με ατάκες και «ελαφρούτσικα».
Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μιλήσει πολιτικά, κρίνω ότι δεν μπορεί να μιλήσει έτσι. Δεν μπορούν όλοι φυσικά να μιλήσουν πολιτικά και δεν τον κατηγορώ γι’ αυτό.
Είναι ελαφρύς ο λόγος και βαριά η χυδαιότητα όλων αυτών των ετών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.. Μία χυδαία επίθεση με ύβρεις, με κατηγορίες και με ότι άλλο θέλετε απέναντι σε έναν πρωθυπουργό, απέναντι σε ένα κόμμα, απέναντι σε μια πολιτική δύναμη που προφανώς μπορούν να διαφωνούν. 
Και γω διαφωνώ με τη ΝΔ αλλά δεν βρίζω, δεν χυδαιολογώ, δεν ανακατεύουμε τα παιδιά μας, δεν μπλέκουμε τις οικογένειές μας, δεν μιλάμε για απατεώνες και ψεύτες. Δεν το κάναμε. Αν δεχτώ όμως μια επίθεση σε μια συζήτηση, προφανώς και θα απαντήσω και γω.
Είμαστε στο 2019, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ανανεωθεί και σε επίπεδο προτάσεων και σε επίπεδο προσώπων και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις και τέτοιο ύφος. Οι χυδαιολογίες όλα αυτά τα χρόνια είναι ορατές σε όλους. 
Κατηγορούν τον Τσίπρα για ψεύτη. Ο χαρακτηρισμός ψεύτης υποκρύπτει έναν δόλο μέσα γιατί σημαίνει ότι λες κάποια πράγματα και δεν τα κάνεις. Αν ο Τσίπρας είναι ψεύτης, τότε αρχιψεύτης είναι ο Μητσοτάκης και όλοι στη ΝΔ. Και αρχι-αρχιψεύτες είναι στο ΠΑΣΟΚ. Με την καταστροφή που έκαναν με τα χρήματα του ελληνικού λαού και που ενώ μπορούσαν να κάνουν κάποια πράγματα δεν τα έκαναν, τι ήταν; Ήταν εγκληματικά ψεύτες!
30 χρόνια πριν, αξονικό τομογράφο δεν μπορούσαν να βάλουν στη Λαμία; Όχι; ο Πολάκης το έκανε, 40 χρόνια πριν 20 γιατρούς δεν μπορούσαν να πάρουν στο νοσοκομείο της Λαμίας; Ο Πολάκης το έκανε. 
Είχαν τη δυνατότητα και δεν έκαναν τίποτα, τα φτιάχνει σήμερα ο Πολάκης…
Για να κάνεις πολιτική σε μια χώρα, υπάρχουν 2 κανόνες:
Πρώτον, να έχεις σχεδιασμό, δεύτερον να μην τρώς λεφτά για να αξιοποιείς όσα περισσεύουν με τον καλύτερο τρόπο… Είδε κανείς τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχει κάτι τέτοιο; Μιλάνε και ψάχνουν πως καταστράφηκε η χώρα; Την πολιτική τους να κοιτάξουν.
  • Η στάση και οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατηγορείται για τις επιλογές του επί Ανδρέα Παπανδρέου. Κατηγορείται για τις επιλογές του τώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ Νο2, η μικρότερη ΝΔ. Δεν είχαν όλα τα στελέχη την ίδια εξουσία μέσα στο ΠΑΣΟΚ κάποτε.. Αυτό όμως, που βρίσκεται σήμερα στο ΚΙΝΑΛ είναι το επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ..
Δεν κρίνεται μόνο από την συγκυβέρνηση.. Αλλά οι συντάξεις του κόσμου κόπηκαν από την σύμπραξη Βενιζέλου- Σαμαρά, τα επιδόματα κόπηκαν από τη συγκυβέρνηση Βενιζέλου- Σαμαρά, τα χρέη του κόσμου αυξήθηκαν επί Βενιζέλου- Σαμαρά, αυτά είναι τα πρώτα στην ατζέντα μας, για να μην ξεχνάει ο κόσμος που τους έφεραν αυτοί που διαχειρίστηκαν επί σειρά ετών τις τύχες του…

1 σχόλιο:

  1. Ας μην ξεχναμε ολοι οτι επι ΠΑΣΟΚ υπηρχε αξονικος τομογραφοςς στο ΓΝΛ στα κουτια
    γιατι ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ (πασοκ) δημαρχος Λαμίας εβαζε το χεράκιτου
    για προωθηση των ιδιωτικων
    λογω του οτι εκει ηταν η μασα...
    Αληθεια πόσους ιδιωτικους νικους τομογράφους ειχε η γυναικούλα του στην Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή