Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα βασικό επικοινωνιακό μειονέκτημα. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει φυσικά με τους πολίτες















By Spyros Rapan.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα βασικό επικοινωνιακό μειονέκτημα.
Δεν μπορεί να επικοινωνήσει φυσικά με τους πολίτες.


Μπορεί οι επικοινωνιολόγοι και οι φιλικοί του δημοσιογράφοι να υποστηρίζουν ότι το μεγάλο ατού του πρόεδρου είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο, ωστόσο η ίδια η πραγματιότητα αποδεικνύει το αντίθετο.


Από τα στημενα μέλη της Ν.Δ, τους "τυχαίους περαστικούς" του "καλέ τι γκόμενος είσαι"

έως τους πωλητές της Σχεδίας, τους ντελιβεράδες και τους καλλιτέχνες, η αμηχανία του Κυριάκου όταν συναναστρέφεται με "κοινους θνητούς" είναι πασιφανής.
Δεν είναι τυχαίο ότι μαθαίνουμε το περιεχόμενο των συζητήσεων από τα Δελτία Τύπου της Ν.Δ. Όσα δεν αποδεικνύονται ψέμματα, φανερώνουν ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων οι οποίοι παίζουν όμως καλά τον ρόλο του ντεκόρ στη προσπάθεια οικοδόμησης του λαικού προφίλ του Μητσοτάκη.
Στους ντελιβεράδες- σε κάποιους επιλεγμενους και όχι στο σωματείο που πραγματοποιησε μια πολύ μαζική κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα- είπε πως η λύση είναι να μειώσει την φορολογία στα αφεντικά τους ως προυπόθεση να τους αφαλίσουν.

Ενώ υποσχέθηκε νόμο για την παροχή μέσων ασφαλείας, ρύθμιση που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργέιου εργασίας.
Εξαιρετικό σκηνικό για τα βιντεάκια της Πειραιώς όμως.
Στους δημιουργούς τάζει "συμβολικό αντίτιμο" για τα δικαιώματα, κατηγορεί την κυβέρνηση χωρίς να πει κουβέντα για το πως η ΑΕΠΙ όλα τα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έγινε ο νταβατζής των δημιουργών φεσώνοντας το δημόσιο.

Καταπληκτικό ντεκόρ οι δημιουργοί δίπλα στον Κυριάκο.
Έλα όμως που η λαθροχειρία να τους κάνει σποτάκι γύρισε μπούμερανκ στη Ν.Δ. αναγκάζοντας ακόμη και τον δεξιό, δεξιότατο, Ξαρχάκο να αδειάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μπορεί τα στημένα σκηνικά, οι "τυχαίες" συναντήσεις και εκφράσεις θαυμασμού προς τον αρχηγό τα παλιά τα χρόνια να έφτιαχναν καλό portfollio για τις προεκλογικές ανάγκες, όμως σήμερα με τα social media, δύσκολο να κρυφτεί κανείς όσο καλή σκηνοθεσία κι αν κανει.
Το σίγουρο είναι ότι ένας πολιτικός αρχηγός και υποψήφιος πρωθυπουργός κληρονομικώ δικαίω, που θεωρεί εαυτόν νόμιμο "διάδοχο" και ιδιοκτήτη της εξουσίας λόγω του ονόματος του, που έχει μεγαλώσει στα τζάκια και στα πανεπιστήμια της "αριστείας", δύσκολα μπορεί να προσαρμοστέι στον κανονικό κόσμο.
Και αυτό βγαίνει προς τα έξω, όσο μοντάζ και καλή σκηνοθεσία κι αν έχεις.
Όση στήριξη κι αν σου δίνει ο κουμπάρος και ευεργέτης σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου