Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Και τώρα τι θα γένουνε χωρίς βαρβάρους;-Στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και αναφερόμενος στα καταστροφολογικά της σενάρια που κατέρρεσαν όρισε ο ίδιος τον τίτλο της παρέμβασή τους, ρωτώντας «τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους»







Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τεκμηρίωσε με τον πιο σαφή τρόπο ότι το καταστροοφολογικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρρέει.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που διαψεύστηκε τόσες πολλές φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «4ου μνημονίου».
Θύμισε μάλιστα την έντονη δυσφορία του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Κωστή Χατζιδάκη, για την τοποθέτηση του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2018, αλλά και τη δημόσια δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. ο οποίος συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
«Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν πως πρόκειται για 4ο μνημόνιο» απάντησε φανερά εκνευρισμένος στον κ. Μοσκοβισί ο κ. Χατζηδάκης λίγα λεπτά αφού ο ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάριζε ότι τα μνημόνια τέλειωσαν για την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε, όμως, επίθεση στον επίτροπο της ΕΕ και για την αναφορά του ότι πλέον η Ελλάδα ξαναγίνεται νορμάλ χώρα. «Η Ελλάδα είναι μόνο στα λόγια κανονική χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης στρεφόμενος ευθέως κατά του επιτρόπου. Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να διαμορφώσει η ΝΔ σχετικά το κυβερνητικό πρόγραμμά της.

Όταν έλεγαν τον Μοσκοβισί κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ


Κατά τη  διάρκεια της συνάντησης με τον Π. Μοσκοβισί τον Ιούλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.
 «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».
 Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. 
Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ.....
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ
    ΤΟΥ ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΑΜΑΤΑΙ....
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή