Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μια απάντηση σχετικά με την έρευνα για τα... «Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» H «έρευνα» του insidestory.gr –ιδιοκτησίας Δημήτρη Ξενάκη- είναι φτηνή. Αν είχαν δώσει τα 20 δολάρια που κοστίζει η premium version του twitonomy -εργαλείου που χρησιμοποίησαν- για να κτυπήσουν τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς τους εχθρούς, η «έρευνα» τους θα μπορούσε να είναι λίγο πιο... πιασάρικη.









@ai_Katerina
Η συγκεκριμένη «έρευνα», είχε εκ των πρότερων «αποτελέσματα». 
Δηλαδή δεν έψαξαν τους δικούς μας λογαριασμούς, αλλά λειτούργησαν ψάχνοντας αντίστροφα. 
Για παράδειγμα, ποιος "RTαρει" Κώστα Βαξεβάνη, ποιος  Νίκο Παππά, ποιος τον Κωνσταντίνο Ταχτσίδη, ποιος τον @galaxyarchis, κ.λπ.

Ασφαλώς ούτε το timing της έρευνας ήταν τυχαίο. Είναι μάλιστα τόσο ερασιτέχνες που το γράφουν κιόλας: «Μάλιστα, ο κ. Σίμος μόλις χθες (19 Νοεμβρίου 2018)… του οποίου προΐσταται ο Νίκος Παππάς».
Η «έρευνα» του insidestory.gr έπαιξε σε τηλεοπτικά κανάλια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του καθενός. Το τηλεοπτικό και «δημοσιογραφικό» συμπέρασμα ήταν ότι κάποιοι πληρωνόμαστε για τις πολιτικές μας θέσειςΕίναι άλλωστε πέρα από τη δική τους λογική, ότι κάποιος μπορεί να εκφράζει την πολιτική άποψη του, χωρίς να πληρώνεται από κάποιον/ους για αυτήν, άσπρα, μαύρα, σε payrolls, ΚΕΕΛΠΝΟ, Siemens... ή ΕΣΠΑ.
Δεν χωράει το μυαλό τους ότι όσο και να αγοράζουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και σελίδες, τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τα καθιστούν από αδιάφορα ως αναξιόπιστα.
Τα Social Media δεν μπορούν να τα αγοράσουν. Ακόμη…
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ένα ωραίο πρωί έμαθα μέσω twitter, ότι ο κ. Τάσος Τέλλογλου πλήρωσε ώστε να γίνει δημόσιο, ένα άρθρο της συνδρομητικήςιστοσελίδας insidestory.gr -της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα- με τίτλο «Μια έρευνα για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ».
Έχω ακούσει άπειρες ιστορίες παθόντων, για τα χωροφυλακίστικα φακελώματα. Στο τέλος, όταν οι άνθρωποι ξεπεράσουν τις πληγές του παρελθόντος τους, όλες αυτές οι ιστορίες καταντούν ανεκδοτολογικές. Ε, η χωροφυλακίστικη «έρευνα»  του insidestory.gr, συναγωνίζεται ευθέως σε γραφικότητα το γνωστό «Λαμπυριζούσης και σαλαγιζούσης της σελήνης,  εωράκαμεν τους ληστάς, κράζων δε: σταθείτε ρε πούστηδες γαμώ το σταυρό σας…»
Το πρώτο λοιπόν που μου έκανε εντύπωση στην «έρευνα» είναι ότι για κάθε λογαριασμό που «ερευνούσε», εξέταζε  διαφορετική χρονική περίοδο. Ή ακόμη καλύτερα παρέλειπε την  χρονική περίοδο. Έχουν παραλείψει και διαγράμματα που έπαιρναν δεδομένα από πρόσφατες ημερομηνίες αλλά δεν ήταν και τόσο πυκνά δηλαδή πιασάρικα, (πχ. gerogriniaris και οποιοσδήποτε άλλος έχει αναφορά στο άρθρο μόνο με πίτα και χωρίς διάγραμμα). Η «ερευνητική δημοσιογραφία», όπως η ίδιοι επαίρονται, στα καλυτέρα του «όπως βολεύει».  
Θυμήθηκα την εφιαλτική η στιγμή που ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από βήματος Βουλής, σκυλεύει τον νεκρό, Πέτρο Παπαθανασίου, o όποιος είχε πάψει μήνες πριν, να αρθρογραφεί και να twιταρει (μάλλον ο @galaxyarchis, ήταν η αιτία που το Ποτάμι πήγαινε κατά διαόλου)., Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον χαρακτήρισε «απόβρασμα». Μια μέρα μετά την κηδεία του…
Προκειμένου να λασπώσουν για μια ακόμη φορά τον νεκρό, εδώ και δυο χρόνια @galaxyarchis, για να τεκμηριώσουν»  το αφήγημα τους, όταν αναφέρονται στον χρήστη @jmarted, παραλείπουν τη χρονική περίοδο και αναδεικνύουν, τον δυο χρόνια πριν πεθαμένο @galaxyarchis, ως influencer. Του ΣΥΡΙΖΑ…
Δεν μπορώ να παραλείψω  τις -juicy- ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες από τις τηλεφωνικές επαφές που είχα με τον αρχισυντάκτη του insidestory.gr, Χρήστο Ιωάννου και τον απίθανο «ερευνητή» Θοδωρή Χονδρόγιαννο.
Κατ’ αρχάς όταν ζήτησα από τον Αρχισυντάκτη να μου εξηγήσει που στηρίζεται το λιβελογράφημα τους, με άφησε άναυδη, λέγοντας μου το εξής αμίμητο: «μας το έβγαλε το twitter». Στην ερώτηση μου, «σας έβγαλε το twitter ότι εγώ παίρνω μαύρα» με παρέπεμψε στον Θοδωρή Χονδρόγιαννο. Κι εδώ γέλασαν και τα πόμολα. Ο κ. Χονδρόγιαννος μου ζήτησε να περιμένω λίγο γιατί επεξεργάζονται διορθώσεις και διευκρινήσεις στην «έρευνα» τους μαζί με τον αρχισυντάκτη του.  Οι διευκρινήσεις και οι  διορθώσεις ήταν επίπεδου «δεν είναι αυτό που νομίζετε».  Όταν με  πήρε τηλέφωνο για δεύτερη φορά,  μεταξύ πολλών άλλων μου είπε και τον πόνο του.
Μου διαμαρτυρήθηκε ότι  έχει στοχοποιηθεί, -ο θύτης σου να μυξοκλαίγεται ότι είναι θύμα- και ότι παίρνουν τηλέφωνο στο σπίτι του και απειλούν τη γιαγιά του και τον πάππου του! Όταν απαίτησα να μου ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, ο απίθανος κ. Χονδρόγιαννος μου είπε ότι μπορεί να μου τη ζητήσει μόνο προφορικά.
(Το να ηχογραφείς την συζήτηση χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή σου, είναι παράνομο. Αλλά το να έχεις ανοιχτή ακρόαση -προσπαθώντας να κάνεις τους άλλους συνακροατές να μην ξεκαρδιστούν στο γέλιο- είναι απολύτως νόμιμο. Αν θέλει τον προκαλώ να με διαψεύσει.) 
Συμπερασματικά:
1ον. Στην επομένη βαρύγδουπη «έρευνα» σας για τα Social Media, που τόσο σας ενοχλούν γιατί χαλάνε τη πιάτσα, να μην είστε τόσο τσίπηδες. Να αγοράσετε την premium version του «εργαλείου». Να κινηθεί λίγο και η Αγορά.
2ον. Να έχετε τα… κότσια να χτυπήσετε τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς σας αντίπαλους με ντοκουμέντα και αποδείξεις, χωρίς να χρησιμοποιείτε αδιανόητες και εν τέλει γελοία χωροφυλακίστικες μεθόδους, σπιλώνοντας  ανθρώπους, τους οποίους χαρακτηρίζετε «παράπλευρες απώλειες».
3ον. Να μάθετε τις στοιχειώδεις αρχές της στατιστικής. Μην αγχώνεστε, αρκούν και γνώσεις Λυκείου.  
4ον. Και - το πιο σημαντικό- όσα χολερικά και αν διανοηθείτε να γράψετε, δεν θα φτάσετε ΠΟΤΕ την αξία, την ποιότητα, τις γνώσεις, το ήθος, του νεκρού @galaxyarchis, κατά κόσμο Πέτρου Παπαθανασίου. Ακόμη κι από το τάφο του θα σας στοιχειώνει και θα σας κοροϊδεύει.
Υ.Γ. Α, θα παρέλειπα το γραφικότερο από τα χωροφυλακίστικα της «έρευνας» σας. Λαμπυριζούσης και σαλαγιζούσης της σελήνης, να μου φιλήσετε σταυρωτά τον…  Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου