Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Θέλεις να γίνεις βουλευτής, το μόνο προσοδοφόρο επάγγελμα στην Ελλάδα της κρίσης; Να, πώς θα το πετύχεις σε δέκα απλά βήματα



1. Διαλέγεις ένα κόμμα που μυρίζεσαι ότι έχει «ρεύμα». Ρεύμα σημαίνει πολλοί βουλευτές. Άρα οι πιθανότητες να είσαι ένας από αυτούς, αυξάνονται.
2. Ανοίγεις μια σελίδα στο Facebook.
3. Τώρα αρχίζει η δουλειά –η σκληρή δουλειά. Καθημερινά παρακολουθείς στενά την «ατζέντα» του κόμματος: ποιες θέσεις παίρνει, ποιο θέμα «ανεβάζει», ποιο κάνει γαργάρα. Προσοχή όμως! Παρακολουθείς στενά, αλλά δεν το λες σε κανέναν: είναι το μυστικό σου!
4. Ό,τι πει ο αρχηγός, γενικά όποια είναι η γραμμή του κόμματος-στόχου, το ποστάρεις ως δική σου σκέψη. Δεν πα’ να γίνεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Για τον Ρουβίκωνα λέει το κόμμα-στόχος; Για τον Ρουβίκωνα γράφεις. Την πέφτει στην κυβέρνηση για το Πεδίο του Άρεως; Της την πέφτεις για το Πεδίο του Άρεως. Αλλά τονίζω πάλι: πουθενά δεν αναφέρεις ότι συμφωνείς με το κόμμα-στόχο. Όλα τα παρουσιάζεις ως προσωπικές σου σκέψεις. Με δυο λόγια παρουσιάζεσαι ως ένας απλός πολίτης που ΤΥΧΑΙΝΕΙ να συμφωνεί σε όλα με το κόμμα-στόχο.
5. Αυτό το διανθίζεις με ευφυολογήματα που διακωμωδούν τους αντιπάλους του αρχηγού σου. Τα ευφυολογήματα βοηθούν πολύ στο share που θα σε κάνει γνωστό σε κοινό ευρύτερο από τους πενιχρούς 5.000 της λίστας φίλων.
6. Σιγά-σιγά οι αντιφρονούντες θα σε αντιπαθήσουν –ή, θα πάρουν πρέφα τι απατεώνας είσαι- και θα αποχωρήσουν από τη σελίδα σου. Αυτό όμως δεν σε πειράζει. Στόχος σου δεν είναι να προσελκύσεις νέους ψηφοφόρους στο κόμμα στο οποίο θέλεις να σταδιοδρομήσεις –εδώ κάνουν το λάθος πολλοί ερασιτέχνες. Στόχος σου είναι να βγεις ΕΣΥ βουλευτής. Άρα το target group σου ΔΕΝ είναι οι οπαδοί των άλλων κομμάτων. Είναι οι οπαδοί του κόμματος-στόχου. Πώς θα τους κάνεις πίσω από το παραβάν του εκλογικού κέντρου να σταυρώσουν εσένα.
7. Αυτοί με την τακτική που περιγράφω, θα σε συμπαθήσουν και θ' αρχίσουν να μαζεύονται στη σελίδα σου όπως οι μύγες στα σκατά. Βγάζοντας βλάκες τους αντιπάλους του αρχηγού τους, τους κάνεις να αισθάνονται έξυπνοι που είναι οπαδοί του. Σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να δουλεύει το word of mouth. «Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Πίπη – Ναι, ωραίος τύπος – Καταπληκτικό το πόσο συμφωνώ σε όλα μαζί του..,» κλπ.
8. Κάποιοι από αυτούς που σε έχουν πάρει πρέφα, θα σου την πουν στα ίσια: ότι όλα αυτά τα κάνεις για να σε περιμαζέψει ο αρχηγός. Εσύ θα σαρκάζεις την κακοήθειά τους. Θα τους λες «εξ ιδίων κρίνεις;» κλπ.
9. Περιμένεις τηλεφώνημα του αρχηγού.
10. Αφήνεις να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα από την τελευταία διάψευσή σου ότι θα είσαι υποψήφιος με αυτό ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, και ανακοινώνεις ότι θα είσαι υποψήφιος με αυτό το κόμμα.
Αυτά ήταν όλα. Καλή επιτυχία.
Και να θυμάσαι. Σύμμαχός σου είναι ένα πράγμα: υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι εκεί έξω. Είναι οι αυριανοί ψηφοφόροι σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου