Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γεννημένος προνομιούχος στην οικογένεια του δικτάτορα, κάποτε ήταν ένα προοδευτικό παιδί




XYZ Contagion


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γεννημένος προνομιούχος στην οικογένεια του δικτάτορα δικτάτορα, κάποτε ήταν ένα προοδευτικό παιδί. Στα 60ς, κόντρα στην οικογένειά του, (εγγονός εκείνου που λένε μετρούσε το ύψος της φούστας, γαρ) έκανε παρέα με τον Σίμο τον υπαρξιστή στο γνωστό πατάρι των (ας τους πούμε) Ελλήνων beat. Αμέσως εντάχθηκε στη Νεολαία ΕΔΑ και ήταν εκεί, στα γραφεία τους, που αμέσως μετά τη δολοφονία του ειρηνιστή γιατρού βαλκανιονίκη συνεργαζόμενου βουλευτή, φτιάχτηκε εκείνο το ιστορικό κίνημα που πήρε το όνομά του.
Πρώτη εικόνα:
1963, Μάιος: Πειραιάς Γραφεία ΔΝΚ Γρηγόρης Λαμπράκης, όταν φτιάχνονταν οι Λαμπράκηδες: Μίκης Θεοδωράκης, Θεόδωρος Πάγκαλος κά

Αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1968, φυγάς και ηγετικό στέλεχος 10 χρόνια στο Παρίσι, λόγω της χούντας, αναπληρωματικός στην ΚΕ, κάτι τέτοιο, συμμετείχε στην ιστορική Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που κατέληξε στην ιστορική διάσπαση του κόμματος, και γέννησε έτσι μια αχνή ελπίδα για το μέλλον της Αριστεράς στην Ελλάδα, μακριά από τον σοβιετικό ολοκληρωτισμό, για έναν 'σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο' (και όλοι είδαμε που κατέληξε), και ο Θεόδωρος πήγε με τους ανανεωτές.
Στη δεκαετία του 1970, Μεταπολίτευση, ηταν κοινός υποψήφιος της Αριστεράς, -όλης της Αριστεράς, ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΔΑ κά. Εκανε χοντρές φασαρίες τότε, αν βρείτε να διαβάσετε παλιές εφημερίδες από τα τέλη 70ς
Μετά έκανε το μεγάλο άλμα και πήγε στο ΠΑΣΟΚ, τα ξέρετε, έφτασε υπουργός και αντιπρόεδρος, ταξίδια, κοσμοπολιτισμός, βιβλία, ιστορίες, κέρατα.
4η εικόνα: Δεν μοιάζει λίγο με Remake Χοντρός και Λιγνός;
Βλέποντας τώρα, με την προοπτική που μας δίνει η κρίση και το 2018, ήταν ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της μαυρίλας και της χυδαιότητας, άσχετα αν έκανε ή είχε συμβολή και σε μερικά θετικά πράγματα, για να είμαστε δίκαιοι.
Ηταν τακτικός στα κανάλια. Οταν ο Σταύρος Ψυχάρης είχε εκπομπή τοκ-ζώου στην τηλεόραση του Αντέννα, δεν τον αποκαλούσε 'υπουργέ' ή 'κύριε', αλλά 'Θόδωρε', όπως και τον Εβερτ, τον αποκαλούσε 'Μίλτο'. Αυτό το λέμε διότι οι σχέσεις του με όλους τους μεγιστάνες των ΜΜΕ που λίγο πολύ ήταν οι ίδιοι με την λματ (που έλεγε κι η 17Ν) ήταν καθοριστικές για το είδος της πολιτικής που ασκούσε.
Π.χ. θυμάμαι λ.χ. να λένε 'ο Λαμπράκης έχει 3 υπουργούς' (Ρωμαίος, Ευθυμίου, Πάγκαλος), και το να περνάνε κάτι τέτοιοι τύποι από την δημοσιογραφία (που δήθεν πρέπει να ελέγχει την εξουσία) στις κυβερνητικές θέσεις, και ξανά πίσω, και ξανά, και ξανά, ήταν φαινόμενο που συνεχίστηκε και αργότερα, ο Μιχελάκης από διευθυντής, βουλευτής, υπουργός και ξανά διευθυντής, ο Καψής το ίδιο, ο Ρουσόπουλος, αμέτρητοι, χώρια οι διάφοροι πολιτικοί που έπαιρναν εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.
Χώροι που 'οσμώνονται' πολύ εύκολα στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες χώρες είναι στεγανά διαχωρισμένες, ή στη μια θα είσαι ή στην άλλη, ή θα ελέγχεις ή θα ελέγχεσαι, δεν μπορούμε να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και τη Μαφία να κάνει αστυνομική δουλειά.
Ετσι κι ο αγαπητός μας Θεόδωρος, αργότερα, που έμεινε 'άνεργος' (με το είδος της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί, βεβαίως-βεβαίως), έκανε κι αυτός επί χρήμασι εκπομπές στο ραδιόφωνο, μαζί με δεξιούς, νομίζω με τον Στέφανο Μάνο, στα γνωστά κανάλια της διαπλοκής.
Τώρα, και μετά το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», είναι απλά ένας θατσερικός ακροδεξιός ξενόφοβος ρατσιστής ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ, κι όποιος έχει αμφιβολίες ας ακούσει. Ολα όσα λέει εδώ, είναι παρμένα μέσα από τα γραπτά του Πλεύρη. Αντισημιτικά ψέματα και συκοφαντίες και ιστορικές διαστρεβλώσεις.
- Πάγκαλος για Εβραίους:
(Ανοίγει παρένθεση:
Εντάξει, ξέρουμε, κι αυτός, όπως όλοι, θα σου πει «Εγώ αντισημίτης, αποκλείεται. Εγώ είμαι μια ζωή κατά του ρατσισμού».
Ναι, εντάξει, δεν είσαι. Αλλά αφού λες δεν είσαι, τότε πρέπει να ομολογήσουμε ότι τον παριστάνεις άριστα, με όλα αυτά που λες».
Κλείνει η παρένθεση)

Σήμερα, εδώ, βέβαια, μάλλον ξεπερνάει κάθε κόκκινη γραμμή στη συνέντευξή του στο έγκυρο ΜΜΕ «Πρώτο Θέμα».:
- Πάγκαλος σε παραλήρημα: «Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος - Ζω με 370 ευρώ το μήνα - Εχουμε εμφύλιο και είμαι εναντίον του κομμουνισμού! - Θα ψηφίσω ΝΔ, 25/11/2018

Εκτός του ότι προσβάλλει όλους εκείνους που πραγματικά ζουν με 370 ευρώ, αυτή εδώ η αποστροφή του:
- «Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος»
... τι ακριβώς αποτελεί;
Μήπως αγγίζει αυτήν εδώ την διάταξη του ...
- Άρθρου 184 Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών


- «Ζω με 370 ευρώ το μήνα [...]
«Να βγω να πάω πού; Και πώς να βγω; Με τι χρήματα. Από τη μία κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ»
«Εδώ και πέντε χρόνια μου έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. 
Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές».
[...]
Φυσικά και θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία για τρίτη φορά στη ζωή μου. Και θα ψηφίσω ΝΔ γιατί έχουμε εμφύλιο και οφείλω να είμαι εναντίον του κομμουνισμού στην όποια του μορφή. Ο κομμουνισμός δεν αποσείεται. Προλαμβάνεται».

INFO:
- Κάτοχος 53 ακινήτων, πέντε λιγότερων από όσα είχε δηλώσει πέρσι, εμφανίζεται ο Θ. Πάγκαλος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του για το 2009, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 
Τα έσοδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη βουλευτική αποζημίωση είναι 111.948 ευρώ ενώ από τα λοιπά εισοδήματα είναι 44.915 ευρώ, έτσι το σύνολο των εισοδημάτων του ανέρχεται στο ποσό των 156.863 ευρώ, πολύ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι που άγγιζε τα 640.000 ευρώ.
Ο κ. Πάγκαλος έχει την επικαρπία σε 4 διαμερίσματα στην Αθήνα, το 50% σε 1 διαμέρισμα στην Αθήνα καθώς και το 50% σε 1 οικόπεδο στην Αθήνα. Παράλληλα έχει την πλήρη κυριότητα σε 4 γραφεία στην Αθήνα, διαθέτει το 25% σε 4 αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 16% σε 2 ακόμα αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 50% σε ένα οικόπεδο στου Παπάγου. 
Επίσης διαθέτει 1 οικόπεδο [...]
Η σύζυγος του εκποίησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της εθνικής τράπεζας και εισέπραξε 55.340 ευρώ. Ο κύριος Πάγκαλος διαθέτει 15.536 καταθέσεις στην εθνική και 426 ευρώ στην αλφα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει καταθέσεις ύψους 51.835 ευρώ στην εθνική τράπεζα. Η σύζυγος του διαθέτει και 1 αυτοκίνητο.

- Τα ... 53 ακίνητα που τον έχουν αναγκάσει να λιμοκτονεί και να παίρνει τηλέφωνα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


2η εικόνα: Συναυλία Λαμπράκηδων, Χορωδία Μάνου Λοΐζου (Ασχετο: Ποια είναι η κοπέλα δεξιά;)
3η εικόνα: Γλέντι Λαμπράκηδων (Η ίδια κοπέλα)

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑΣ ΕΜΑΙΤΙΚΟΣ ΣΑΠΟΙΟΚΟΙΛΙΑΣ....
    ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


    ΥΓ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΚΙΡΚΙ
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
    ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ???
    ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή