Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Θα κάνει ότι δεν θυμάται για ποιον μιλάνε





 
 


 Ήρθε ο Μοσκοβισί λοιπόν, Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, και είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα τέταρτο μνημόνιο και άμα γουστάρει ο Τσίπρας να μην κόψει τις συντάξεις ας το κάνει, γιατί μαγκιά του που ρύθμισε το χρέος της Ελλάδας, τη βγάζει από το πρόγραμμα, την ξαναβάζει στις αγορές και την οδηγεί σε πραγματική ανάπτυξη.

Και έπαθαν κοκομπλόκο φυσικά οι νεοδημοκράτες, γιατί αυτό τους ακυρώνει όλο το προεκλογικό αφήγημα ότι οι κακοί Μαδούροι καταστρέφουν την οικονομία μας (που αν δεν είχε καταστραφεί επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα πλησίαζε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αλλά ας μην το πιάσουμε αυτό τώρα).
Και πάνω στον πανικό του πήρε το μικρόφωνο ο Χατζηδάκης και είπε μέσα στη Βουλή ότι δεν είναι πράγματα αυτά, οφείλει η ΕΕ και η Κομισιόν και όλοι οι θεσμικοί φορείς του πλανήτη να μιλάνε πρώτα με την αξιωματική αντιπολίτευση μιας χώρας και μετά με την κυβέρνηση της αν σκοπεύουν να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας και να πάρει μια ανάσα ο λαός που έχει φάει οκτώ χρόνια κρίσης στη μάπα.
Και του έβαλε και χέρι λέει ο Κυριάκος του Πιερ, ότι τι λέτε κύριε που δεν έχουμε τέταρτο μνημόνιο, εμείς έχουμε ματώσει τόσο καιρό να πείσουμε το πόπολο ότι πάμε για το πέμπτο και το έκτο, κι ότι και τα πρώτα δύο εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν, γιατί κι ας μην ήταν ακόμα κυβέρνηση κατέβαζε τον κόσμο σε πορείες και δυσφήμιζε τη χώρα στο εξωτερικό. Όλα αυτά με βλέμμα ντροπαλής μαθητριούλας που παίρνει αυτόγραφο από τον αγαπημένο της τραγουδιστή στο μεταξύ...
Χαλαρά στα παπάρια του τους έγραψε ο Πιερ βέβαια, γιατί δεν είναι κανένας βλάκας να πιστεύει σε σικέ δημοσκοπήσεις, ξέρει πολύ καλά ότι είναι ξοφλημένοι πολιτικά και ότι είναι ανακατεμένοι σε σκάνδαλα που θα στείλουν τους μισούς στη φυλακή, άσε που αν ξανάρθουν ποτέ στην εξουσία θα πρέπει να ξεχάσουμε την ανάπτυξη και να ρίχνει πάλι η Ευρώπη εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. 
Οπότε χαμογελάει συγκαταβατικά για τον φακό, κι αν τον ρωτήσουν ποτέ γιατί κάποτε έσφιξε το χέρι ενός τύπου που παίρνει εντολές από πρεζέμπορες και διευθυντές πολυεθνικών θα κάνει ότι δεν θυμάται για ποιον μιλάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου