Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Το "καλό κουράγιο Έλληνες" δεν τους θύμωσε, το "μπράβο Έλληνες" τους εξοργίζει..





 

 


Κατά τη Ν.Δ ο Πιερ Μοσκοβισί είναι "ψεύτης" (σχετική δήλωση του βουλευτή Γ. Γεωργαντά) και "αριστερός" (σχετική δήλωση του αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη). Εγκαλείται ότι δεν αποσαφηνίζει εάν, τελικώς, πρόκειται να αρθεί το μέτρο μείωσης των συντάξεων και δέχεται τις συστάσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη "να είναι προσεκτικότερος". 

Κι αυτό επειδή τόλμησε να ισχυριστεί πως "μνημόνια τέλος", όταν το επίσημο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για νέο "κεκαλυμμένο μνημόνιο".

Η Ν.Δ επέλεξε να συγκρουστεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο που ήρθε στην Αθήνα με τον θεσμικό του ρόλο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όχι, φυσικά, ως Σοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο.

Προσπερνούν σκοπίμως ορισμένοι ότι όσα είπε ο Πιερ Μοσκοβισί δεν ήταν κάποια δική του έμπνευση και δεν υποκινήθηκαν από την "αγάπη" του για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γάλλος πολιτικός έκρινε δίκαιο και απαραίτητο να πει "μπράβο Έλληνες" για την έξοδο από τα μνημόνια και να αποδώσει εύσημα στις θυσίες του ελληνικού λαού μετά από 8 χρόνια εξοντωτικών πολιτικών, για τις οποίες και οι Ευρωπαίοι φέρουν σοβαρές ευθύνες.
Το ότι τα ίδια ακριβώς με όσα είπε ο Πιερ Μοσκοβισί ακούγονται εσχάτως από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Βλάντις Ντομπρόφσκις, τον Μάριο Ντράγκι και άλλα εξέχοντα στελέχη της συντηρητικής παράταξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν ελήφθησαν υπόψη των στελεχών της Ν.Δ. Ούτε τόλμησε κανείς να απευθύνει συστάσεις στον Γιουνκέρ ή σε κάποιον από τους υπόλοιπους.

'Οπως κανείς δεν είχε τολμήσει να απευθύνει συστάσεις στον προκάτοχο του Γιουνκέρ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (μισθοδοτούμενο σήμερα από την Goldman Sachs), στον προκάτοχο του Σεντένο, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, στον ανεκδιήγητο προσβλητικό για τους Έλληνες Τόμας Βίζερ, ή στον προκάτοχο του Μοσκοβισί, Όλι Ρεν.

Όταν ο τελευταίος μιλούσε από το βήμα της Βουλής και απηύθυνε εκείνο το "τρομακτικό" ..."Καλό κουράγιο Έλληνες", καμία συνείδηση της τότε κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ένοιωσε την ανάγκη να εξεγερθεί.

Το "κουράγιο Έλληνες" δεν τους θύμωσε.
 Το "μπράβο Έλληνες" τους εξοργίζει. 
Tempora και mores...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου