Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«ΕΦ.ΣΥΝ.» Ποιοι επιδιώκουν αποσταθεροποίηση;






 Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που γνωρίζει πολύ καλά τι σήμαινε η ασφυκτική μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν στη χώρα οι δανειστές. Το έμαθε από πρώτο χέρι, αφού κατάπιε αμάσητα τα περίφημα «Ζάππεια» του Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό το κόμμα, από τη στιγμή που έφυγε από τη διακυβέρνηση της χώρας και εξέλεξε νέο αρχηγό, ισχυρίζεται πως ό,τι δεν κατάφερε να κάνει όταν ήταν στην εξουσία, θα το κατάφερνε εφόσον επανερχόταν σ' αυτήν.
Μετά την τελευταία απόφαση του Eurogroup, η Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει πως αν ήταν εκείνη στα πράγματα θα πετύχαινε καλύτερο αποτέλεσμα και ότι αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση είναι ένα τέταρτο μνημόνιο.
Το λέει αυτό ένα κόμμα που, αν παρέμενε στην κυβέρνηση το 2015, θα επιχειρούσε να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή πολιτική με την προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Δηλαδή με ένα κανονικό μνημόνιο και όχι απλά με μία ελεγχόμενη από τους δανειστές περιοριστική πολιτική.
Ολα αυτά θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελούν φαιδρότητες ενός κόμματος και ενός πολιτικού αρχηγού που έχουν εμμονική σχέση με την εξουσία.
Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα στην πολιτική συμπεριφορά της Ν.Δ. που δεν είναι καθόλου φαιδρά. Εδώ και πολύ καιρό το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων μέσων ενημέρωσης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον ελέγχουν, προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει την ανατροπή της κυβέρνησης.
Επειδή όμως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στοχοποιηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο άλλος πόλος του κυβερνητικού συνασπισμού, οι ΑΝ.ΕΛΛ.
Μια πρόσφατη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε και με την πρόταση μομφής για το Μακεδονικό.
Ρωτάμε, λοιπόν, ευθέως τη Ν.Δ.: Αν αυτή η προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης πετύχει, θα σταθεροποιηθεί ή θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα;
Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι η πτώση της κυβέρνησης και οι εκλογές θα έχουν αποτέλεσμα μια πολύμηνη πολιτική αστάθεια;
Μπορεί άραγε να εγγυηθεί το αντίθετο; Μπορεί να μας πει τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αστάθεια ή μήπως τα συμφέροντα της χώρας είναι υποδεέστερα των κομματικών επιδιώξεών του και των πολιτικών φιλοδοξιών του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου