Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Συμμορίτες…Κατερίνα Ακριβοπούλου:Ετεροχρονισμός? Μπα ... Το έγραψα τον Φεβρουάριο στη "Νέα Σελίδα" και τώρα συνειδητοποιώ ότι τα φαινόμενα της ακροδεξιάς βίας που εκδηλώνονται τελευταία, είναι το επόμενο έργο της προηγούμενης φάσης. Που θα πει ότι προετοιμάζεται ήδη η μετά Χρυσή Αυγή εποχή, δηλαδή ένα μόρφωμα Λεπενικής εκδοχής για πάσα χρήση ...



 Της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Εμπνεύστηκαν την κουκούλα και τη φόρεσαν στα δικά τους παιδιά για να καταδίδουν τους πατριώτες στα μαύρα χρόνια της Κατοχής.
Εκαναν τους κουκουλοφόρους επίλεκτο σώμα ανθρωποειδών που βρήκε την ιστορική του συνέχεια στα χρόνια της χούντας. Ο χαφιές που μας ακολουθεί, γέννημα θρέμμα τους και διαχρονική αξία κάθε παρακράτους μέχρι και στις μέρες μας…
Υποτελείς φύσει και θέσει, βάφτισαν συμμορία τους αντιστασιακούς πυρήνες της Κατοχής και συμμορίτες τους πρωταγωνιστές του μεγαλειώδους πατριωτικού κινήματος απέναντι στον κατακτητή.
Τους ήταν οικείο το «συμμορίτικο σχήμα», γιατί ήταν προβολή του εαυτού τους.
Τους βόλεψε κιόλας και έτσι το ολοκλήρωσαν και μετά, μέχρι που το θεμελίωσαν…
Διεφθαρμένοι και μαύροι μέχρι το μεδούλι, πολιτικά αστοιχείωτοι και κοινωνικά άξεστοι, αηδιαστικά ξιπασμένοι και απροσχημάτιστα στρατευμένοι στο πιο άγριο μοντέλο ισχύος, κυριάρχησαν για δεκαετίες σε όλο το στερέωμα.
Διαμόρφωσαν κυρίαρχη κουλτούρα και αισθητική, έκαναν τη χώρα τσιφλίκι τους, διάβρωσαν συστήματα, μηχανισμούς και ανθρώπους, καταχράστηκαν τον δημόσιο πλούτο και εγκαθίδρυσαν το πιο αποκρουστικό πρότυπο εξουσίας.
Τώρα ξαναβγαίνουν σαν βαμπίρ από τον τάφο της ιστορίας να εξωτερικεύσουν την καταπιεσμένη, από μια επίφαση αστισμού, μαυρίλα τους.
Πέταξαν την κουκούλα της «κορεκτίλας» και είδαμε το αληθινό πρόσωπο του πραγματικού συμμορίτη.
Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 38 της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», 25/02/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου