Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Υπάρχει σχέδιο ανωμαλίας;







Με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που καταγγέλλει αποστασία παραπέμπτοντας στα Ιουλιανά, δεν αρκεί το σχόλιο ότι η εφημερίδα «το τερμάτισε». Ο δημοσιογράφος εκτοξεύει και απειλές με αφορμή την παρέμβαση της Μαρίας Αναστασοπούλου ότι σκιαγραφούνται συγκεκριμένα πρόσωπα. «Θα τρέχουν από δω μέχρι το Λονδίνο για να γλιτώσουνε» λέει, «αν τα πρόσωπα αρχίσουν να υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές».





 



Στο χθεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας μας γράφαμε για σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης και φωτογραφίζαμε τα συμφέροντα που το προωθούν.
Πριν στεγνώσει το μελάνι, ακόμα ένας βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., επικαλούμενος το Μακεδονικό, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του περιορίζοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές.
Είναι φανερό πως η αφορμή που επικαλέστηκε ο βουλευτής είναι εντελώς προσχηματική. Είναι ηλίου φαεινότερον πως όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία.
Η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας και κάνει λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που εδρεύουν σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και το απεργάζονται για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη.
Η κατηγορία είναι βαριά, αλλά δεν υπάρχει τίποτε στο απώτερο ή πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της Ν.Δ. και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης που να μην την επιβεβαιώνει.
Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ. ταύτισε το κόμμα του με το αίτημα για άμεσες εκλογές. Αίτημα που τα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης -και κυρίως αυτά που ελέγχει ο κ. Β. Μαρινάκης- το υπηρετούν με έναν ανηλεή πόλεμο φθοράς κατά της κυβέρνησης.
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το συγκρότημα αυτό έβγαλε και έκλεισε μια εφημερίδα με μοναδικό σκοπό να χτυπάει καθημερινά κυρίως τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛΛ. και το κόμμα του.
Αυτούς δηλαδή που θεωρούσε και θεωρεί αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης προκειμένου να προκαλέσει την πτώση της.
Συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές αποδεικνύουν πως οι φορείς της ανωμαλίας επιδιώκουν την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης ώστε το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο να γίνουν εκλογές.
Αυτό το σχέδιο αναζωπυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη συμφωνία του Eurogroup που οριστικοποίησε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη -σύμφωνα με πληροφορίες- εκτιμά πως αν δεν πέσει άμεσα η κυβέρνηση, η Ν.Δ. θα χάσει την πολιτική πρωτοβουλία και οι εκλογές θα γίνουν το 2019 με τους όρους του Αλέξη Τσίπρα.
Από την πλευρά τους ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Ακριβώς γι’ αυτό θέλουν να επαναλάβουν το 1965. Με τη διαφορά ότι τότε το πραξικόπημα ήταν βασιλικό, ενώ τώρα θα είναι κοινοβουλευτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου