«Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας». Με το σκεπτικό αυτό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας διέγραψε -έθεσε εκτός κόμματος είναι η ακριβής φράση- τον δήμαρχο Αργους. Εστω και με καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης έπραξε το αυτονόητο. Ο κ. Καμπόσος υποτροπίασε.
Τούτη τη φορά πάντως είπε λιγότερο αναιδή και άπρεπα λόγια για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Πριν από λίγες μέρες είχε ρίξει την ευθύνη για τις χυδαιότητες εναντίον του Μπουτάρη σε κάποιον ανώνυμο συνεργάτη του, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα για το τι ανέβηκε στο διαδίκτυο επειδή βρισκόταν εν κινήσει.
Και δειλός εκτός από μισαλλόδοξος. Είχε σπεύσει να τον καλύψει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης, προφανώς γιατί είναι κοντινές οι απόψεις τους. Τώρα πάντως απέφυγε να τον δικαιολογήσει, ίσως γιατί στην παρέμβαση του δημάρχου του Αργους υπήρχε αντισημιτική χοντράδα και δεν θα ήθελε ο κ. Γεωργιάδης να ξύσει παλιές δικές του πληγές.
Στο συγκεκριμένο «άθλημα» είχε διαπρέψει όταν ήταν στις τάξεις του ΛΑΟΣ, αλλά «εξιλεώθηκε» -έτσι νομίζει- κάνοντας δημοσίως αυτοκριτική και επισκεπτόμενος το Ισραήλ για να πάρει άφεση αμαρτιών. Αν όμως ισχύει η θέση του προέδρου της Ν.Δ. ότι δεν θα ανεχτεί μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη του κόμματος, οφείλει να μας πει γιατί δεν ενοχλήθηκε και δεν αντέδρασε στις πολύ χειρότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον Γ. Μπουτάρη;
Ο κ. Ψωμιάδης ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν πριν από έναν μήνα. Αρα είναι γραμμένος στους καταλόγους των μελών. Μήπως γιατί η επιρροή του πρώην νομάρχη στο δεξιό και ακροδεξιό ακροατήριο στη Βόρεια Ελλάδα είναι υπολογίσιμη και η ηγεσία της Ν.Δ. ελπίζει ότι Π. Ψωμιάδης την κρίσιμη στιγμή θα ρίξει το βάρος του υπέρ του κόμματος που τον γέννησε; Ετσι είναι οι παλιές αγάπες.
Δεν ξεχνιούνται. Γιατί δεν διέγραψε τον βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη ο οποίος επιτέθηκε με βαναυσότητα στους Ρομά; Μήπως γιατί είναι βουλευτής και δεν θα ήταν φρόνιμο σε προεκλογική περίοδο να χάσει το κόμμα μία έδρα;
Με την ευκαιρία, είναι ή δεν είναι διχαστικός ο λόγος του Αντ. Σαμαρά που αποκαλεί τον πρωθυπουργό αρχηγό σπείρας; Είναι ή δεν είναι διχαστικός ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει απειλήσει ότι θα γδάρει υπουργούς και έχει δηλώσει ότι ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης, ο μεγαλύτερος απατεώνας που γνώρισε ο τόπος και διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι; Πολιτική κριτική είναι αυτό το υβρεολόγιο;
Σε τελική ανάλυση και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί διχαστικό λόγο στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Οταν κατηγορεί τον Τσίπρα ότι ούτε μπορεί ούτε θέλει να πατάξει την παραβατικότητα, ότι υποθάλπει τα φαινόμενα πολιτικής βίας, ότι έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες αναρχικών παρακρατικών ομάδων, τι ακριβώς του προσάπτει; Ανικανότητα; Συνέργεια; Καθοδήγηση;
Ο χαρακτηρισμός «επικίνδυνος ο πρωθυπουργός» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι δείγμα συνετού και νηφάλιου πολιτικού λόγου; Θα πείτε ότι και στο παρελθόν έχουν ειπωθεί... τέρατα από τη Δεξιά για το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, από το ΠΑΣΟΚ για τη Δεξιά, από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ. Σωστό. Οπότε δεν χρειάζονται οι μεγάλες κουβέντες του τύπου «δεν θα ανεχτώ ετούτο και το άλλο από τα στελέχη μου». Δεν τις πιστεύει κανείς.
Ανάγωγα
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, φέτος προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% του ΑΕΠ, το οποίο αυξάνεται σε 3,96% του ΑΕΠ το 2019, 4,15% του ΑΕΠ το 2020, 4,53% του ΑΕΠ το 2021 και σε 5,19% του ΑΕΠ το 2022. Τόσο ακριβείς προβλέψεις (ακόμη και σε επίπεδο δεκαδικών) ούτε ο Θεός τολμά να κάνει. Τολμούν όμως οι άνθρωποι κι ο Θεός σκάει στα γέλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου